SAINT-GERMAIN 11

Preaiubitul Saint-Germain, Discursul 11.

  Dumnezeul Himalaya.
  Este prima dată când umanitatea a întâlnit această Entitate Luminoasă. Din partea ei, munții Himalaya au primit numele lor. Acești Munți au preluat întotdeauna un caracter sacru. Ele simbolizează latura de nezdruncinat și inflexibilă a Vieții și sufletele care au intrat în această Radiație sunt unite cu fulguranta formei sale și trimit raze extraordinare de activitate pentru a binecuvânta umanitatea. Marele magnetism al Tibetului rezultă din acesta.
  Destinele Indiei și Americii se împletesc ca două liane în jurul Arborelui Vieții, și spiritele acestor două națiuni se contopesc treptat într-o armonie universală când radiația acestei Entități crește și înaintarea sa continuă inexorabil. Mii de oameni din India sunt reîncarnate în America și mii de americani renaște în India și astfel progresele sunt în mare măsură echilibrate între aceste două părți ale planetei.
  Această mare Entitate care a rămas în Marea Tăcere timp de secole vine acum în manifestare pentru a exercita presiune asupra omului, pentru a oferi Cupa de Foc lichid și spiritual care se răspândește în inimi și pentru a stârni o dorință conștientă pentru acest Mare Lumina care provine de la Sursa „Eu Sunt – Dumnezeu în Acțiune peste tot!”

  Asa cum o rază de lumină care și-ar extinde luminozitatea, această Mare Prezență intră în activitatea umană în America prin acoperirea ei cu o manta de zăpadă aurie, care este absorbită de oameni, de cele mai multe ori inconștient, dar unele simt perfect această Prezență penetrantă interioară.
  Dacă cei care sunt se află sub această radiație persistă pe drumul progresului și al armoniei, atenția lor ar putea fi atrasă asupra anumitor activități ale lichidului nervos care își vor grăbi stăpânirea sub formă, adică sub toate condițiile externe care le capcană. Trebuie să fiți treaz și să transmutați orice condiții negative care vă apar. Dacă vă este frig, trebuie să anulați conștientizarea frigului și să îl direcționați către o conștiință normală a temperaturii. Dacă sunteți fierbinte, căutați conștiința unei prospețimi plăcute. Dacă veștile bune aduc și o bucurie prea exuberantă, spuneți: „Pace, fiți liniștiți!”
  Înapoi și înapoi a pendulului sentimentelor nu trebuie să perturbe Legea Ritmului.
  Trebuie să decretați calm, odihnă și liniște.
  Idealul în tot ceea ce se referă la relația cu simțurile este să înaintezi pe calea liniștitoare si sigura a mijlocului, a echilibrului, păstrând în același timp stăpânirea liniștită a AYAM – Eu Sunt. Aceasta este ceea ce va permite crearea unui curent fluid și continuu, de energie și idei creative emanate din Inima Marelui Soare Central din care provine această Ființă Mare, Dumnezeul Himalaya. Aceasta vă va permite să primiți și să folosiți din ce în ce mai mult această energie radiantă care emană de la El. Vă atrag atenția asupra acestei Ființe, astfel încât să puteți primi această energie nelimitată, astfel încât să puteți extrage din ea tot ceea ce este necesar pentru eforturile voastre conștiente.

  Studenții trebuie să înțeleagă că Maeștrii nu vin la ei la cererea lor personală și că Maeștrii sunt cei care aleg Studenții care vor primi radiația lor. Este un privilegiu care nu poate fi exprimat în cuvinte și pe care nu îl putem vedea și simți decât.
Misiunea Maestrului Ascens nu este de a-ți rezolva problemele sau de a-ți asuma responsabilitățile, ci de a-ți comunica o înțelegere inteligentă a vieții, care îți va permite să faci lucrurile de unul singur, să dobândești forță, curaj și încrederea și să deplasezi pas cu pas spre măiestria conștientă a ființei voastre și a lumii voastre exterioare.
Adesea îi auzim pe Studenții care invocă Stăpânii pentru creșterea lor spirituală fac acest lucru întrebând: „Marii Maeștri, ajută-ne să ne rezolvăm problemele!”, când nu au idee despre această energie radiantă care Maeștrii răspândesc, și care conține curajul, forța și încrederea Luminii.
Rezolvarea problemelor elevilor ar întârzia și le-ar slăbi enorm progresul. Singurul lucru de făcut pentru cel care are cunoștințe și care dorește să-i ajute pe frații săi care îi cer ajutor este să-i instruiască în legile simple care guvernează viața și care oferă victoria și dominația pe fiind și pe lume, celor care le pun în practică.
Este prin decretarea propriei forțe, ca vor înfrânge și vor câștiga încrederea care nu poate veni altfel. Cu practica conștientă a propriei sale Prezențe puternice AYAM – Eu Sunt, studentul intră în plenitudinea puterii sale și avansează cu fermitate spre victoria sa.
În general, Maestrii Ascensionati nu informează elevul despre asistența pe care i-o acordă, astfel încât să nu se bazeze pe acest ajutor, ca pe ceva extern pentru sine. Dacă am face cunoscută prezența noastră, studentul s-ar baza pe noi. Singurul lucru pe care trebuie să-l știe este că nu are de ce să se teamă și că întotdeauna îi oferim ajutorul care poate fi acordat în funcție de gradul de avansare.
Prezența AYAM – Eu Sunt, Armata Ascensionată și Maestrul Isus sunt una și aceeași Prezență. Recunoscând și folosind această Prezență puternică, vi se oferă garanția de a produce orice calitate doriți să vă manifestați în conștiința exterioră. Doar, trebuie să încercați.
Trebuie să reamintești constant conștiinței externe că a spune „AYAM – Eu Sunt” înseamnă a pune pe Dumnezeu în Acțiune, iar Dumnezeu în Acțiune este propria Viață Individualizată a Universului, este Energia Universului, Inteligența care se află în Inima Universului și care guvernează totul, absolut totul.
Este esențial, chiar vital, ca conștiința externă să-și amintească constant acest Adevăr. Acest Adevăr conștient produce un entuziasm vesel, care crește constant. Iar această folosire veselă a prezenței nu ar trebui să se oprească, deoarece ACEASTA ESTE calea către măiestria deplină.
Studenții trebuie să își dea seama că Ei Sunt Puterea Conștientă care le controlează viața și lumea lor, pe care le pot umple cu orice calitate necesară sau dorită.
Cei care suferă de tulburări fizice recurente trebuie adesea să recăpete conștiința că „AYAM – Eu Sunt vigoarea perfect controlată a corpului meu”, și trebuie să practice respirația ritmică cât mai des posibil. Această respirație, care este de asemenea echilibrată, ajută foarte mult la controlul gândirii.
Elevii trebuie să evite să asculte cuvinte tulburătoare și negative, astfel încât elementele nedorite să nu intre în ele fără știrea lor. Totuși, este ceva ce trebuie să câteodată îndurăm și, dacă vi se întâmplă acest lucru, spuneți: „AYAM – Eu Sunt Prezența Gardiană care consumă instantaneu tot ceea ce încearcă să mă deranjeze”. Te vei proteja, dar vei putea ajuta și alte persoane. Nu aveți nimic de teamă dacă vă mențineți această Vigilanță constantă care constă în a vă baza întotdeauna pe Prezența AYAM – Eu Sunt, care poate controla gândirea, sentimentul și receptivitatea.
Rămâneți bucuroși și entuziaști în Prezența AY AM. Predați-vă puterii și nu lăsați întrebările să vă rămână în minte. Aruncați-le la cele patru vânturi cu îndoieli și ezitări, și așteptați-vă să primiți revelații magice. Prezența dizolvă toate problemele și răspunde la toate întrebările. Spune: „AYAM – Eu Sunt Prezența miraculoasă care acționează în tot ceea ce trebuie să fac!”
Cei care meditează asupra simțului de „Eu” sau de „Eu Sunt” obține rezultate, revelații și binecuvântări fără nicio limitare. Nu există nici o îndoială că toți veți simți și manifesta activitatea uimitoare a acestei Magii, iar cei din jurul vostru o vor vedea și o vor face pe rând.
În timp ce corpul se odihnește și doarme, schimburi mari au loc în planurile superioare și chiar dacă ființa externă nu o poate cunoaște, își împarte receptivitatea. Prin calmarea minții, adică prin preluarea controlului asupra acesteia, tot ceea ce primiți în aceste comerțele nocturne nu numai că va putea pătrunde în minte, ci va coborî și în conștiința creierului, deoarece știind că „AYAM – Eu Sunt Urmați Esența a tot ce-mi doresc”, este posibil să faceți vizibil și tangibil orice care Conștiința conține.
Pentru ca acest a devenit un imperativ, Maestrul Himalaya dorește să intre în acest plan. Se datorează faptului că El atrage pentru sine un amestec special de energii din America și India, că este posibil să-l vedem aici astăzi în America.
În același timp în care Prezența interioară devine activă, toate celelalte activități încetează. Este logic și necesar, deoarece activitatea se supune Prezenței AYAM – Eu Sunt. O Zăpada de aur este împrăștiată de prezența deasupra Americii pentru a fi absorbită de atmosferă. Orice student care se transformă într-o focus a acestei emanații primește ajutor și binecuvântări.
Studenții trebuie să înțeleagă că anumite nevoi naționale sau individuale înseamnă că le lipsesc calitățile care sunt esențiale pentru a merge mai departe. Acest lucru forțează coborârea pe Pământ a acestor Mari Entități care vin din Inima lui Dumnezeu. Se datorează faptului că acestea au aceste calități predominante pe care situația le cere la un moment dat. Cei care înțeleg acest lucru au încă un nou element de înțelegere de care pot profita cu ușurință.
Așteptare si speranța sunt atitudini obligatorii atunci când sperăm la ceva din Prezența interioară. Acestea sunt, de asemenea, calități foarte benefice pentru cei care le cultivă.
Când facem un proiect si ca îl așteptăm în Bucurie, sentimentele noastre sunt în speranța. Putem folosi acest ajutor, Speranța, pentru a manifesta orice ne dorim.
Dacă trebuie sa întâlnești pe cineva într-un loc din oraș, voi ieșiţi în întâmpinarea lui și voi aștepți momentul în care speri. Dacă doriți să întâlniți un Maestru Ascensionati, în același mod, cel mai bun mod de a face acest lucru este să vă puneți în situația de a-L aștepta cu Bucurie.
Cultivați așteptarea.
Cultivați speranța.
Saint-Germain.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *