GI. LECȚIE 19

  

a nouasprezecea lectie: CRIZA ACTUALĂ.

  

Un ultimatum cosmic.

  Scopul unui ciclu cosmic de 14.000 de ani este de a hrăni centrele creative ale unei rase rădăcină pentru a permite fiecăruia dintre membrii săi să se înalțe. Fiecare ciclu cosmic este împărțit în șapte subcicluri de câte 2000 de ani fiecare.
            Primele trei rase de rădăcină ale omenirii au atins ascensiunea în timpul alocat. Această perioadă de aproximativ 50.000 de mii de ani se numește „Grădina Edenului”. Căderea omului a avut loc în timpul evoluției celei de-a patra curse de rădăcini în urmă cu 4.500.000 de ani. Multi Membrii celei de-a patra și a cincea curse de rădăcină sunt încă pe Pământ și încă nu au reușit victoria Ascensiunii. Și altor membri ai Curselor a șasea și a șaptea rădăcină au primit doar acum permisiunea de a se întrupa.
            Pe celelalte planete ale galaxiei noastre, există doar perfecțiunea divină și toate planetele sunt pregătite pentru următoarea etapă a planului divin pentru galaxie, care se numește „inspirație”. În această fază, toate planetele vor schimba orbita și se vor apropia cu un pas de soarele lor respectivi, iar fiecare soare vor intra pe orbita de Alfa și Omega care guvernează Soarele Central al acestei galaxii. Dar, vibrațiile sale fiind prea mici, Pământul nu s-a calificat pentru inspirație; așa a împiedicat progresul galaxiei de milioane de ani.
            În 1952, Marea Frăție Albă a primit un ultimatum de la Soarele Central, acoperind în esență următoarele prevederi:
            1 – Cota de Lumină pentru planetă trebuie să crească într-o perioadă de 20 de ani, pentru a permite lui Sanat Kumara să fie eliberat din exilul său voluntar pe Pământ și să se întoarcă la Venus. De mai mult de 2.500.000 de ani, această Ființă divină și magnifică veghează asupra Pământului; a asistat la apariția marilor civilizații și la degenerarea lor. Locuitorii Pământului trebuie să compenseze deficitul de energie calificată armonios cauzat de plecarea Sanat Kumara. Dacă acest lucru nu ar putea fi realizat, Pământul ar fi distrus. S-a explicat că Sanat Kumara trebuie să fie pe planeta sa, Venus, care urmează să treacă, ca și Pământul, primul pas al inspirației cosmice. (notă: Sanat Kumara s-a întors pe planeta sa în 1978).
            2 – Toată viața de pe planetă, inclusiv umanitatea, îngerii și elementele elementare incluse, trebuie să fie pregătite pentru inspirație, care nu va mai fi amânată. Nu s-a dat nicio dată specifică pentru acest pas, dar a fost clar că inspirația era iminentă.
            3 – Toate spiritele păzitoare ale Pământului, care au venit pe această planetă cu milioane de ani în urmă și care și-au îndeplinit misiunea de părinți ai Pământului, vor trebui să se întoarcă pe planeta lor natală.
Consecințele ultimatului.
            Ca răspuns la acest edict cosmic, un S.O.S. a fost trimis de Ierarhia planetară, care a fost auzită în toată galaxia. Milioane de indivizi din alte sisteme s-au oferit să se întrupeze pe Pământ, dar doar o mie au primit această oportunitate de la Consiliul karmic al planetei noastre. Aceasta înseamnă că, în acest moment, Pământul beneficiază nu numai de radiațiile și binecuvântările sferelor superioare, ci și de vizita acestor mari Ființe care, ele însele, ne ajută.
            Tărâmurile angelice, elementare și umane au fost informate despre acest edict cosmic. Iubita Maha Chohan, într-un articol intitulat „Importanța supremă a timpului” (15 mai 1952), i-a alertat pe studenții Podului către libertate:
            „Vibrațiile celor șapte planete ale soarelui nostru fizic trebuie să se accelereze, pentru ca fiecare să pătrundă și să rămână pe orbita planetei absolvente. Ființele Mari sunt delegate pentru a accelera vibrațiile acestor planete și trebuie să ne pregătim globul și oamenii. Prin forța circumstanțelor, suntem obligați să ajungem rapid la omenire, la toată omenirea. Pentru acest moment, am investit în tine dragostea noastră, viața noastră, radiațiile noastre și aștept orice asistență în împingerea cosmică a orei.
            Toate celelalte planete din soarele nostru au spus deja: ” SUNTEM GATA! „. Dar Cosmosul încă așteaptă semnalul de pe Pământ și trebuie să primim din inimile oamenilor semnalul ‘Înainte! Ajutați-ne să apropiem acea zi!’ „
            La fel, cei șapte arhangheli au primit îndrumări de la Consiliul karmic cu privire la accelerarea evoluției Tărâmului Angelic, iar marii Lorzi Devas au primit aceeași notificare cu privire la ridicarea vibrațiilor Tărâmurilor Elementale și ale naturii.
Îndreptați axa pământului.
            Înainte de prima etapă a inspirației cosmice, axa Pământului trebuie redresată. Acest lucru trebuie făcut cu mare atenție pentru a preveni inundarea excesivă a zonelor de coastă din cauza topirii capacelor polare. În plus, îndreptarea axei poate provoca deplasarea și deriva centurilor de gaz ale suprafeței terestre, aerului, oceanelor și curenților terestre, ceea ce poate duce la creșterea uraganelor, tornadelor și cutremurelor.
            Un Maestru a spus:
            „Știu că, deocamdată, este imposibil să îndrepte drastic axa Pământului fără a provoca suferințe excesive maselor și fără a provoacă revolta împărăției elementare, dintre care multe încă nu place omenirea.”
            „Îndreptarea axei va duce la dizolvarea vălului Maya. Pe Pământ, ne vom putea bucura din nou de prezența vizibilă și tangibilă a Ființelor Divine. Va fi evident pentru toți să vadă „cine dintre oameni este pur și cine nu”.
            „Când marile ființe cosmice Polaris și Magnus au îndeplinit această sarcină, o mare parte din depresia care obosește corpurile va fi luată de la tine. Vă va fi mai ușor să vă ridicați, ca fii și fiice ale libertății, și cu atât mai ușor să primiți de la propria Prezență EU SUNT directivele care vor fi difuzate prin Sfântul vostru Hristic Eul și care vă vor umple lumea de toate virtuți divine, astfel încât să vă puteți îndeplini planul divin.”
            Cum ar trebui să reacționăm la această schimbare de axa? Nu ar trebui să sperie pe nimeni. Marele Dumnezeu care a făcut pe toată lumea va avea grijă de toată lumea și ne va ține în locul nostru divin perfect.
            Maeștrii, în cooperare cu studenții Podului spre Libertate, au început în 1958 să încerce să îndrepte axa. A fost un succes inițial; cu toate acestea, încercarea a trebuit abandonată, iar sarcina este încă în fața noastră.
            Când o planetă se apropie de soare, vibrațiile tuturor vieții existente pe planetă trebuie să fie accelerate. Cota de lumină a planetei constă din energie calificată constructiv. Acesta este motivul pentru care învățătura Maeștrilor Ascenși, așa cum este prezentată de Podul către Libertate, este axată pe acest punct cheie: ridicarea nivelului vibrator al umanității și al întregii planete.
Împărțirea umanității.
            Una dintre consecințele venirii Epocii de Aur va fi împărțirea umanității. Pe de o parte, „întârziații, încăpățânații neascultători și recalcitranții vor primi instrucțiunile lor viitoare în altă parte a universului, așa cum este ordonat prin decretul, deja emis, al voinței lui Dumnezeu pentru acest Pământ și poporul său. Așa să fie!”
            Pe de altă parte: „A patra și a cincea rasă de rădăcini trebuie să urce pentru a face loc celei de-a șasea și a șaptea.”
            Trebuia făcut ceva și trebuia să se aleagă între
 sau anihilarea acelor ființe care întârziaseră progresul raselor radiculare în ansamblu,
sau desparțirea celor care refuzau să avanseze de la cei care încercau. Aproape într-un act de milă, s-a decis că celor care au împiedicat progresul Pământului să li se ofere o nouă casă (numită și o nouă sală de clasă sau un glob nou), unde ar putea continua să progreseze în ritmul lor.
             Cea mai mare parte a celei de-a șaptea rase de rădăcină este așteptată în America de Sud. America de Sud a fost aleasă pentru că, în Brazilia și pe tot teritoriul său, există o junglă, iar Pământul a avut timp să se odihnească. Membrii celei de-a șasea și a șaptea rase de rădăcină au avut până acum un acces limitat la încarnare, datorită nivelurilor scăzute de conștiință a populațiilor cauzate de reîncarnările acelorași fluxuri de viață (a celei de-a patra și a cincea rase de rădăcină).
            Odată cu cunoașterea vine responsabilitatea. Cunoașterea anumitor aspecte ale predării Maestrilor Ascenși este un avantaj sau un dezavantaj pentru elev, în funcție de utilizarea pe care o face de instrucțiuni. Dacă nu le folosește pentru a se elibera de obiceiurile proaste, pentru a-și controla gândurile și sentimentele, pentru a răspândi învățătura Maeștrilor Ascenși în măsura posibilităților sale, atunci va cântări puternic împotriva studentului în cursa sa viitoare pentru Reîncarnare. Maeștrii au spus:
„De ce cineva care a avut acces la această învățătură să aibă beneficiul unei alte întrupări, dacă alți doi, datorită poziției lor geografice în timpul ultimei lor încarnări, nu au avut ocazia să acceseze explicațiile Legii vieții?
            „Vine momentul în care cei care nu vor să coopereze și să-și alăture eforturile în activitatea Maeștrilor vor avea această radiație retrasă; prin experiențe amare, își vor da seama că nu au fost niciodată autosuficienți sau chiar au fost capabili să-și mențină corpurile fizice.”
             Să vorbim despre cei care, prin alegerea personală, refuză să facă pe ele înseși ajustările necesare asupra lor. Maeștrii au permis crearea a două noi planete, dintre care una se numește „Excelsior”. Unele dictări folosesc cuvintele „acasă”, „glob” sau „clasă”. Acesta este motivul pentru care acest loc nu poate prelua caracteristicile convenționale ale unei planete. Scopul uneia dintre cele două planete este de a servi ca o viitoare casă pentru indivizii care refuză să facă efortul necesar, cealaltă planetă este destinată elementarilor.
            Pe vremuri, elevii puteau amâna accelerarea dezvoltării lor. Acum ușa încarnării s-a închis parțial. Mulți oameni își trăiesc ultima încarnare pe planeta noastră și își vor experimenta următoarea întrupare într-o altă casă, creată în acest scop. Doar celor care au depus un efort hotărât și care vor avea la sfârșitul acestei întrupări un surplus calificat de energie într-un mod armonios, li se va permite să se întoarcă pe Pământ.
            Cei mari ființe au spus:
„Pământul a servit ca sală de clasă atât de mult timp, nu numai pentru propriile noastre evoluții (cele care aparțin Pământului), ci și pentru întârziații din alte stele. De ce ar trebui să fie împovărată cu aceleași fluxuri de viață cărora li s-a oferit ocazia să învețe aceleași lecții pentru eoni, când tocmai le-a fost creată o minunată sală de clasă planetară, unde pot progresa în propriul ritm pe măsură ce învață lecțiile lor? Această nouă clasă (stea) este la fel de strălucitoare și frumoasă ca și Pământul când a fost proiectată de Helios și Vesta ca o casă pentru trei miliarde și jumătate de curenți de viață. Cei care nu au ales să ridice acțiunea vibrațională a energiei lor vor găsi ospitalitatea unei noi stele.”
Care este cauza cataclismelor?
(Câteva extrase din discursurile Maeștrilor).
            Înainte de a se produce evenimentul cunoscut sub numele de „căderea omului”, toată viața inteligentă (inclusiv oamenii, elementarii și îngerii) exprima doar armonie. După căderea omului de la armonie la discordie, viața elementară a început să reflecte dizarmonia omenirii. Natura Regnului Elemental este de a reflecta ceea ce vede. El devine imediat ceea ce privește!
            „Întreaga rasă umană are furtuni de ură, furie, răzbunare și multe alte izbucniri de sentimente. Cele patru elemente, care au înregistrat aceste calități, le redau omului prin Împărăția naturii. Oamenii de pe Pământ au cataclisme de gânduri și emoții sub formă de resentimente unul împotriva celuilalt, împotriva nedreptății, împotriva locurilor și a lucrurilor. Aceste emoții discordante au fost înregistrate de viața elementară, și se exprimă sub formă de furtuni violente, cutremure, inundații și plăgi. Apucând de spiritul rebeliunii, unele spirite montane au suflat foc, fum și lavă fierbinte. Toată acțiunea cataclismică provine din antipatia dintre viața elementară (aer, foc, apă și pământ) și oamenii pe care venise să-i slujească cu atâta dragoste. Pentru a curăța toate acestea, pentru a readuce omenirea la puritatea originală a vieții, apar cataclisme.
            „Tărâmul elementar, ținut în lesă de conducătorii săi puternici, s-a răzvrătit împotriva ingratitudinii milenare a beneficiarilor serviciilor sale. Desigur, îngerii nu sunt supuși sentimentelor umane și participă mai bine la serviciul lor de slujire la o rasă refractară.
            „S-ar putea să vă fie greu să concepeți elementele de foc care acționează ca agenți de purificare prin elemente de apă, dar o fac! Fără aceste salamandre (dintre care multe provin din centura electronică din jurul soarelui fizic), forțele celorlalte trei elemente s-ar fi rebelat violent de mult timp, provocând acțiuni cataclismice, frică și haos în rândul oamenilor de pe Pământ.
            „Secete excesive, inundații fulgerătoare, distribuția inegală a precipitațiilor în diferite locuri se datorează abuzului pe care omenirea îl face asupra elementului de apă, în trecut și inca în prezent. Toate acestea pot fi remediate prin cooperarea ta iubitoare acum! Creaturile adâncului: caracatița, rechinul ucigaș (pentru a menționa câteva) și-au dezvoltat toate mecanismul de apărare intrând în contact cu „instinctul ucigaș” din conștiința exterioară a umanității.
            „Dacă ați putea vedea cantitatea de otravă emanată doar de expirarea aerului poluat din corpurile fizice ale omenirii într-o perioadă de douăzeci și patru de ore, ați inteleg mult mai pe deplin serviciul extraordinar pe care îl fac silfurile și voi ați fi mai recunoscător.
            „Devașii naturii și Tărâmurile Elementale au cerut Consiliului Karmic să fie eliberat de dominația și impuritățile vicioase pe care umanitatea le impune. Această eliberare ar însemna mari schimbări cataclismice; li s-a dat numai Dispensare parțială, pentru care noi, care lucrăm continuu pentru binele omenirii, suntem recunoscători în inimile și mințile noastre.
            „Doar puterea iubirii divine a iubitului Neptun, Virgo și, în special, a Berbecului și Oromasis, datorită utilizării elementului de foc, a permis să transmuteze din când în când atâtea producții umane pe cât le-a autorizat Legea Cosmică. Intervențiile lor au făcut posibilă împiedicarea Regatului Naturii să se răzvrătească violent și să revină sub formă de tornade, inundații și diverse activități cataclismice, anumite mirosuri din creațiile discordante ale oamenilor.
            „Am semănat în urmă cu veacuri impurității și imperfecțiunii în marile care vor acum să scuipe mireasma creațiilor umane. Astăzi vedem HAOSUL POSIBIL, DAR NU NECESAR pe care Regnul Elemental îl poate crea în acest timp al schimbărilor globale și planetare.”
Unele previziuni.
1. Predicțiile Maeștrilor despre schimbările care vor urma.
            Maeștrii oferă puține informații despre schimbările geografice planificate și nu au o dată pentru aceste schimbări, deoarece ei știu, desigur, că suntem responsabil pentru ceea ce se semănă în mintea altuia. Viitorul unei planete este determinat de liberul arbitru al indivizilor săi, care acționează astăzi. Data unui cataclism nu este stabilită de Marea Frăție Albă, ci de o Inteligență superioară, precum Alpha și Omega.
            Ceea ce încearcă să facă Maeștrii este să trezească pe toți și să-i implice, pentru că Gazda Ascensată este forțată de circumstanțe să ajungă rapid la omenire, dar în același timp, ei nu vor studenții să se panichează. Acesta este motivul pentru care abordarea este de a pregăti studenții pentru orice eventualitate. Maeștrii au spus:
            „Astăzi, Legea Cosmică ne instruiește să facem Pământul la fel de frumos ca la început, să-i îndreptăm rapid axa și să accelerăm acțiunea vibratorie a electronilor care alcătuiesc atomii fiecărei ființe umane. Suntem angajați într-o schimbare planetară care va afecta fiecare atom al așa-numitei materii.
        „Lumina Cosmică devine o presiune din ce în ce mai mare asupra atmosferei inferioare, deoarece ființele non-ascensionați, ca și voi, cer lumina. În același timp cu sosirea acestei lumini, ea apasă Tărâmul Psihic și Astral mai aproape de Pământ. Pe măsură ce această presiune a luminii se intensifică, cauzele stresului stabilite de omenire se vor strădui să găsească calea spre răscumpărare și perfecțiune prin creatorii lor. Acesta este motivul pentru care, la sfârșitul unei ere, înainte de venirea Epocii de Aur, veți găsi multe alte condiții discordante care vor ajunge la creatorii lor și îi vor îngrozi, dar aceste condiții pot fi dizolvate prin utilizarea razelor de lumină. Pentru elevul atent, aceste condiții pot părea fără speranță, dar și poate fi sigur că acest proces de frământări emoționale va fi trecător.
            „Odată cu apariția unor schimbări globale importante, ajungem acum la zile ciudate în care un număr mare de oameni ar putea fi în primejdie. Ei vor avea nevoie de convocarea ta pentru a declanșa puterile de transmutație a focului violet pe care ai fost pregătit să le convoai.
           „Aveți transmutat, și ați făcut acest lucru de mulți ani, prin folosirea focului violet, mai multă energie, calificată în mod discordant decât știți, și multă energie care nu este chiar ale voastre. Așa că îndreaptă-ți capul și umerii în demnitatea Zeilor și Zeițelor Libertății și realizează că dacă așa-numita „forță sinistră” face o incursiune în lumea ta, emoțional, mental, eteric sau fizic, nu este neapărat a ta. Este doar energie calificată distructiv care intră în Focul Violet pentru răscumpărarea sa.
            „Întrucât vorbim despre cataclisme, să spunem în treacăt că evacuarea Pământului de către navele spațiale nu pare foarte rezonabilă, având în vedere că Sanat Kumara și atâtea ființe mărețe au petrecut atât de mulți eoni în a păstra Pământul pe orbita sa!
            „Prin decretul Legii Cosmice, puternicilor Chohans nu li se cere să întoarcă din nou volanul pentru a paria pe conștiințele rezistente și rebele ale unei rase care pare hotărâtă să nu se trezească din somnul său sufletesc.”
2. Acesta este ultimul ciclu de două mii de ani pentru Pământ.
             Următoarea dictare a fost dată lui Geraldine Innocente, cu trei zile înainte de înălțarea ei, de către unul dintre părinții noștri Divini, iubitul Vesta:
            „Dragii mei, ne am slujit foarte mult timp. După energia cheltuită de Sanat Kumara și restul Marii Frății Albe, ar fi cu adevărat neplăcut ca Maeștrii Ascenși Serapis Bey și El Morya să primească de la Consiliul Karmic sfatul definitiv și irevocabil că Pământul și oamenii săi nu sunt pregătiți pentru a avansa pe orbita lui Uranus. În numele lui Helios și în numele meu, invoc, invoc, invoc Flacăra Sfântului Hristos în inima ta și dinamica cosmică completă acumulată a luminii, luminii, luminii tale, manifestată și susținută de har.”
            Aceasta, dragi prieteni, este situația în care ne aflăm astăzi. Suntem susținuți de har. Știți care este definiția dată de Maeștrii Harului? Acesta este „meritul necâștigat” „
            Este interesant de remarcat faptul că imediat după această dictare, Immaculata, Paznit Tacut lui Pâmănt a adăugat următoarele:
      „Pământul va fi din nou așa cum a fost inițial, chiar dacă Helios și Vesta pun asta la îndoială; Voi păstra acest concept până când cineva de pe Pământ va restabili această stare, inch cu inch, mile cu mile.”
3. Alte predicții.
            Orice canal non-ascensionat poate raporta doar ceea ce îi permite propria viziune limitată, doar Maeștrii Ascenși au darul unui discernământ perfect! Pentru a găsi adevărul, studenții nu trebuie doar să angajeze sentimentele inimii lor, ci și cele mai dezvoltate facultăți, care sunt: ​​rațiunea, logica și bunul simț. Ei trebuie să examineze toate mesajele presupuse, inclusiv mesagerii. O Chela a făcut asta odată. În timp ce examina un „canal”, a observat că acesta, care se credea singur, a luat o sticlă de vin roșu și a băut-o dintr-o singura miscare. La scurt timp, „canalul” a dat un mesaj.
            Alcoolul amorțește mintea. Ai avea încredere în astfel de mesaj? Acest lucru s-a întâmplat în 1980, dar canalul este încă activ și are mulți adepți în multe țări. Unele canale recunosc puritatea și acuratețea la dictatele al „Podul către Libertate” transmise de Geraldine Innocente, dar susțin că dețin „informații actualizate” pe această temă. În toate acestea, depinde de student să facă alegerile sale despre ce mesaje să păstreze și pe care să le răspândească.
            În ultimele decenii, au existat multe predicții ale cataclismelor.
Deja în 1942, un canal bine-cunoscut dintr-un grup proeminent a prezis că California se va prăbuși în ocean. Personalul și câțiva discipoli care locuiau în Los Angeles au plecat în New Mexico, în Santa Fe. Fabrica lor de tipărire a fost demontată și mutată în noul lor amplasament. Alți studenți au plecat în alte destinații, lăsându-și casele și situațiile în urmă. Această mișcare a ajuns să fie cunoscută sub numele de „Exodus”. Nimic nu s-a întâmplat vreodată. Cu toate acestea, această predicție falsă nu a dus la discreditarea „canalului”. Aceasta (o femeie) este încă venerată de mii de oameni astăzi ca mesager al Marii Frății Albe.
            În 1979, canalul unui grup de pe Coasta de Est, care pretinde să primească mesajele Maeștrilor Ascenși, a prezis că Los Angeles se va scufunda în ajunul Anului Nou din același an. Din nou, nu s-a întâmplat nimic. Încă susține prelegeri în multe țări și pretinde că are un public internațional numeros.
            În 1983, un canal feminin de Sausalito a îndemnat pe toată lumea să părăsească zona Bay, susținând că coasta Californiei se va prăbuși în ocean. Ea însăși s-a stabilit la Muntele Shasta. Din nou, nu s-a mai întâmplat nimic.
            În 1988, un alt canal din Golful San Francisco, care a lucrat timp de șase luni la Muntele Shasta, a decis brusc să scăpa după ce a prezis că Muntele Shasta urma să erupă a doua zi. Nimic de acest gen nu s-a întâmplat încă.
            Unde suntem astăzi? Există o veritabilă proliferare a canalelor. Ele se numără în mii. De unde știm cine spune adevărul? Pentru aceasta trebuie să rezervăm ceva timp, să ne implicăm, să facem cercetări și să citim cărțile oferind adevăratele legi spirituale!
            Nu numai că ar trebui să ascultăm vocea inimii noastre, ci și cea a celor mai dezvoltate facultăți: logica și rațiunea.
diagrama ultimului cataclism.
            Din cel mai recent cataclism, care a avut loc în urmă cu doisprezece mii de ani, când Poseidon a fost scufundat, ultima porțiune rămasă din Atlantida, putem învăța o mulțime de lecții valoroase. Diferitele etape ale acestui cataclism (precum cele din cele precedente) pot fi descrise în general după cum urmează:
            1 – Masele au fost avertizate la timp de diferiți mesageri ai Marii Frății Albe că un mare cataclism ar avea loc dacă nu se vor modifica și se vor întoarce la Dumnezeu. Această civilizație se bucură de o stare de mare progres științific. Energia existentă în eteri (în aer) era utilizată pentru propulsia dirijabilelor și pentru transportul în masă. Dar a existat și o decadență morală (cf. relatarea lui Platon despre Atlantida în „Om, origine, istorie și destin”, de W. Schroeder). În acest moment critic, omenirea nu era informată cu privire la locurile sigure și la locurile cu risc.
             2 – Oamenii au ignorat avertismentele. Preoția era împărțită. Majoritatea preoților nu aveau suficient discernământ pentru a distinge adevărata voce a Marii Frății Albe. A existat o mare aroganță spirituală printre studentii. Unii au rămas loiali Frăției, alții au trecut la alte grupuri care predăteau doar adevăruri parțiale. Pe Atlantida, existau două tabere: forțele Ordinului Alb și cele ale Ordinului Negru. Ordinul Negru a promis „comenzi rapide” de predare: mai puține aplicații zilnice de instrucționei, mai puțin accent pe Prezența EU SUNT, mai multă dependență a indivizilor de instructori, și eliberarea certificatelor de instrucție. Odată ce studenții s-au alăturat Ordinului Negru, au ajuns sub dominația fricii.
           3 – O dată definitivă, ireversibilă pentru cataclism a fost stabilită de către autoritățile care aplică legea cosmică pentru planetă. Această decizie a inclus regiunile care vor fi afectate de cataclism și care nu. Data acestui eveniment a fost stabilită cu exact cinci ani înainte.
            4 – Câțiva indivizi cu capacitatea de a discerne adevăratul mesaj al Marii Frății Albe au fost informați cu privire la data cataclismului. Pregătirea lor a fost să adune comori spirituale, precum documente, pentru a le duce în călătorie lor. Au fost uneori lupte fizice cu preoții rămași. Chiar înainte de cataclism, conducătorii diferitelor nave au primit instrucțiunile finale, inclusiv cele de destinație. Au plecat, sub râsul și disprețul de mulțime și de preoția rămâse.
            5 – Cataclismul a avut loc la ora prevăzută. Adevăratele studenții ale Frăției au ajuns într-un loc sigur. Întreaga populație rămasă, șaizeci de milioane, și-a pierdut viața. Aroganța spirituală a preoților și a unor chelas a fost o cauză majoră a dezastrului.
            Același tipar general a fost reprodus de nenumărate ori în diferite cataclisme, în Lemuria și Atlantida. Cu toate acestea, să ne amintim că, chiar și în cataclisme majore, Marea Frăție Albă are grijă de propriile sale studentii dedicate.
            Astăzi ne confruntăm cu o situație similară. Verdictul final, privind zonele sigure și celelalte, nu a fost încă pronunțat, dar poate fi în curând.
       Fie suficient un singur cuvânt pentru cei înțelepți! A fi avertizat înseamnă a fi protejat!
Cum se pot atenua și preveni cataclismele.
Nevoia de studentii angajate și pregătite.
            Care sunt mijloacele pentru a atenua criza planetară? Pentru a ajuta omenirea, Maeștrii Ascenși au nevoie de conductorii care să-și poată magnetiza energiile în tărâmul fizic. În acest efort, marile Ființe depind de eforturile voluntare ale studenților.
            Foarte des, maeștrii au cerut studenților să se pregătească pentru situații de urgență. Ei au spus: „conductorii„ inconștienți ”(non-discipoli) ne-au slujit adesea de-a lungul veacurilor și sunt cu adevărat binecuvântați! Cu toate acestea, la fel cum interiorul unei țevi ruginește și se umple cu substanță impură, conștiința individului mediu devine plină de gânduri, emoții și substanțe eterice impure, cu excepția cazului în care utilizarea conștientă a Focului Violet de către acest individ presupune în mod necesar purificarea curentul său de viață. Acesta este motivul pentru care „conductorile inconștienți” nu sunt o ușă la fel de largă pentru slujirea Maeștrilor ca și studentii conștiente care folosesc Focul Violet al purificării. Pregătirea, aplicarea și purificarea sunt minunate, deoarece prin câmpurile de forță ale grupurilor voastre și prin Eurile dvs. individuale, ele creează o conductă de lumină din ce în ce mai largă. Radiațiile și presiunile marilor Fiinte care trec prin ea sunt o mare binecuvântare pentru omenire.
            „În distribuția curenților de viață în punctele strategice de pe suprafața Pământului,„ șansa ”nu există! Crezi că te-ai născut întâmplător într-o familie, o națiune! Credeți că sunteți atrași de circumstanțe (uneori teribil de nefavorabile), dintr-un loc de siguranță aparentă într-o nouă localitate, unde trebuie să găsiți noi mijloace de trai.
            „Amintiți-vă, dragi prieteni, că Viața v-a lăsat veacuri, multe secole, pentru a vă hotărî, dar astăzi ajungeți la ora de ales: să slujiți Luminii sau umbrelor!
           „Dragii mei, chiar și în orașul vostru există persoane care își folosesc toată puterea pentru a perturba și confunda studenții de EU SUNT. Fii ferm și neclintit, pentru că nu au puterea de a face acest lucru și nu te pot atinge, dacă ești rezistent, calm și hotărât! Aici, în acest oraș, există grupuri de oameni (aș putea să arăt cu degetul spre ei și să vă da numele lor) care țin sesiuni de două ori pe zi pentru a injecta o forță de dezordine în clasa care este pe cale să se întâmple.
           „Ei bine, voi sunteți cei care sunt întruchipați astăzi, care v-ați oferit voluntar pentru a oferi un serviciu altruist vieții, fiind reprezentanții noștri. O, mulți s-ar putea să bâjbâie și să spună: „Aș vrea să nu mă fi oferit voluntar la nivelurile interioare pentru atâta slujire; aici este prea multă karma, discordie și suferință pentru a transmuta. Inimi prețioase! Asta se spune, și știți! La un moment dat sau altul, mulți dintre voi ați făcut această afirmație! Dar dacă nu doriți să oferiți acest serviciu, cine vor fi reprezentanții noștri în lumea exteriora de forma? Gandeste-te la asta!”
Să-l cităm pe Arhanghelul Zadkiel:
            „Dragii mei, viața ta are un singur scop: să îți împlinești planul tău divin aici pe Pământ. De-a lungul veacurilor, unii dintre voi s-au implicat în magia neagră; unii s-au bucurat de aceste rezultate și de recolta sa, dar la nivelurile interioare, când te-ai prezentat din nou în fața Consiliului Karmic și ai văzut consecințele asupra creșterii sufletului tău, precum și radiații create de descântecele tale pe planeta Pământ, ai a renunțat la această practică. Fie ca Dumnezeu Atotputernic să fie binecuvântat: este asupra voastră, care ați renunțat la descântecele scăzute, pe care ne bazăm pentru restabilirea Ordinii Albe pe Pământ!”
Un Maestru a spus:      „Dedicați-vă Maestrului vostru interior. Nu este suficient să contempli frumusețea sferelor interioare, să împărtășești comuniunea Sfinților, să te scalde în dragostea prietenilor care te păzesc! Aceasta este ziua în care trebuie să oferiți și să vă dedicați lumea emoțională și energiile Maestrului vostru, și să-i permiteți să trimit prin ele și în orice moment, speranță, încredere, curaj și pace în direcția fiecărui bărbat, femeie sau copil care sunt în nevoia !
     „Să vă reamintesc în toată prietenia că este în perioadele de pace relativă ca trebuie să se construiască dinamica echilibrului, armoniei și prieteniei, acele dinamici energetice care pot fi folosite în zilele de tensiune. Când continentele tremură, mările se umflă și plăgile vizitează Pământul, este prea târziu! Este prea târziu când frica de masă și isteria ignoranților au pus în mișcare tărâmul elementar, când acești mari curenți de întoarcere, a căror magnitudine chiar și aproximativ nu vă puteți imagina, încep să agite atmosfera. Deci este prea târziu. Acum este momentul să construim pentru acele zile!
           „Nu știi când și unde vei fi sunat. S-ar putea să fiți chemat să conduceți un grup de indivizi înspăimântați, atunci când este posibil să nu aveți la voi texte sau cărți de decrete, și vă veți purta doar hainele zilei și vă veți găsi în tot felul de circumstanțe. Deci, va trebui să vă bazați pe ceea ce puteți extrage din propria memorie.”
            Într-un editorial din octombrie 1959, Journal du Pont declara:
„Este obiectivul actual și urgent al Marii Frății Albe de a salva omenirea și Pământul de un dezastru colosal”.
Pentru a atinge acest obiectiv, Maeștrii au nevoie de o armată de lumină. În această privință, maestrul Saint-Germain spunea în 1961:
     „În zilele viitoare, vom avea nevoie de o armată de lumină pe tot Pământul, care este formată din indivizi aflați într-o stare de alertă permanentă, într-o stare de grație constantă, într-o situație armonioasă de echilibru și ponderare, gata să acționeze imediat. Așadar, dacă un eveniment devine iminent și dacă vrem să direcționăm o mie de raze de lumină în același timp, vor apărea o mie de conductori de lumină, o mie de grupuri vor apărea și dezastrul va fi evitat. Iată ce ar trebui să fie pregătirea pentru puținele persoane care mărșăluiesc în numele meu sub Stindardul Libertății!
            „Sunteți gata să prestați serviciul care vi se va cere în zilele viitoare? Să presupunem că mâine sunteți chemat să preluați un sanctuar, să vă asumați responsabilitatea pentru cheltuielile, responsabilitățile și fricțiunea acestuia și, pe deasupra, trebuie să vă asumați afacerea de a pune împreună o mulțime de ego-ule într-unul singur! Să presupunem că într-o zi, aflându-te singur în inima unui cartier de afaceri sau a unui centru comercial, ești chemat să protejezi instantaneu oamenii de acolo! Să presupunem că străzile încep să crape și să se deschidă și clădirile să se agite! Să presupunem, de asemenea, că nivelul marilor râuri începe să crească excesiv, vei fi tu Prezența calmă, echilibrată, maiestuoasă a propriului tău eu divin, care controlează perfect situația?
            „În acest oraș sunt nouă milioane de oameni în această seară și mulți dintre ei respectă Joia Mare. Totuși, în rândul acestei mulțimi, doar cei prezenți în această sală realizează posibilitatea unei comuniuni între Duhul Sfânt (energia lui Dumnezeu îndrumată de Maha Chohan) și conștiința externă a umanității. Dacă nu te-ai fi oferit voluntar, unde ar fi Pământul astăzi? Sanat Kumara nu ar fi fost eliberat de exilul său pământesc!
    „În 1956, Lordul Buddha nu se aștepta să-și asume funcția de Lord al Lumii. Dar El era gata! Lordul Maitreya nici nu se aștepta să fie chemat în vreun nou birou, dar era gata! Și Kuthumi și Iisus erau gata să-și asume responsabilitățile ca Învățător Mondial.
          „Este voi ca vom privi, când masele vor fugi ici și colo, cu teamă și nesiguranță, fără nimic de îmbrăcat sau mâncat în aceste vremuri de schimbări pământești. Nu este mai bine să obțineți pregătirea pentru a deveni maeștri energetici acum, în timp ce mai este timp?
         „Cu cinci ani înainte ca Poseidon să se scufunde sub valurile Oceanului Atlantic, am avertizat oamenii despre evenimente cataclismice. Maeștrii Ascenși și Mesagerii Cosmici din multe tărâmuri au venit și au vorbit prin preoție și prin oracole. La început oamenii au ascultat aceste cuvinte, iar ideea a fost distractivă pentru o vreme. A fost ceva diferit și a fost palpitant. Apoi, pentru că nu s-a întâmplat nimic spectaculos, foarte repede oamenii s-au întors la așa-numita căutare a fericirii. Cine era pregătit, când s-au produs schimbări de pământ și evenimente cataclismice, aducând zgomotul și scufundarea maselor de pământ? Doar câțiva, care au dus magnificele flăcări ale templelor, la nord, la sud,  la est și vest. Restul populației a fost șters. Așa că fii pregătit!
            „Astăzi avem norocul de a avea acces la o cantitate imensă de literatură. Avem cunoștință despre propria noastră Prezență EU SUNT, despre Flacăra Violetă și despre asistența pe care o putem primi de la Gazda Înălțată. Mulți oameni care sunt ascensionate astăzi nu au fost atât de fericiți: nu au avut acces la această literatură. Știau unele aspecte ale Legii, pe care trebuiau să le mediteze luni întregi. Trebuiau să trăiască în ascunzișuri și în secretul cunoștințelor lor.
            „Studenții Maeștrilor Ascenși sunt cei mai calificați pentru a fi conductorii astăzi. Ei sunt cei care știu cel mai mult despre Lumină; ei știu cum să facă față situației dificile cu care se confruntă Pământul. Mai bine decât alții, ei știu să lupte împotriva opoziției și a forțelor întunericului. Ei știu cum să se protejeze de influențe negative și cum să invoce ajutorul celor mari fiinte. Ele sunt cel mai bine echipate pentru a restabili echilibrul sacru dintre religie și știință, care odinioară formau o singură disciplină. Ei sunt cei care știu cel mai bine să înfrunte mâine.”
Ajutor de la Maeștrii Ascenși.
Maeștrii Ascenși spun încă:
       „Dacă energiile corpului mental sunt calme, receptive și atente, dacă energiile corpului emoțional sunt în pace și radiază bunăvoință și armonie, atunci Maestrul canalizează toate puterile combinate ale Frăției, sau câte sunt necesare, pentru asistența elevului, prin aura sa, corpurile sale emoționale și fizice și acoperă localitatea cu această binecuvântare de echilibru, armonie, pace sau vindecare, după caz.
            „Legea Iubirii, Legea Universului și Legea Individului nu permit Maestrului să intervină în liberul arbitru al individului, cu excepția acelor perioade de activitate universală când Ciclul Cosmic are prioritate față de cel al individului. În aceste vremuri, Maestrul Ascensionat poate oferi mai mult decât o asistență obișnuită. Astăzi Pământul a intrat într-un astfel de ciclu, iar cea mai mare revărsare de Lumină pe care Pământul a cunoscut-o vreodată se răspândește și va continua să se răspândească peste omenire pentru a o purifica și a restabili ordinea și dragostea absolută necesare pentru întreținerea viitoare a planetei și a sistemului nostru a lumilor cărora le aparținem.
           „Am primit de la Legea Cosmică autorizația de a aduce în atmosfera pământului devas puternic încărcați cu aceste calități, care vor ancora acest echilibru în sentimentele corpului elevilor, echilibru care îi va însoți pe elevi de-a lungul anilor timpul de urgență. Fii sigur că înaintezi sub aripa inteligentă a Legii noastre divine, care este iubirea. Atunci când sunt invocați în mod conștient de către studenți, aceste Ființe Ascendente protectoare pot copleși emoțiile și pot ține indivizii tăcuți și o fac, până când mintea și inima studențiilor își simt prezența.
            „Puteți obține mult ajutor pentru a produce rapid alimente pentru un număr mare de oameni. Bineînțeles, Lord Ling vă va ajuta, deoarece a prestat deja acest serviciu israeliților, sub numele lui Moise. Dar dacă te găsești cu mulțimi mari în jurul tău și dacă au nevoie de hrană fizică, vei putea convoca Flacăra precipitațiilor și vei primi înmulțită substanța pe care o ai deja!
            „Deasupra rasei umane sunt mari ființe păzitoare, a căror responsabilitate și serviciu voluntar este de a proteja fluxurile de viață ale planetei în vremuri de nevoie. Acestea fac acest lucru conectându-și propriile sentimente de pace, echilibru, securitate, calm și vindecare la un anumit individ într-un corp fizic care poate menține un control armonios asupra energiilor sale emoționale și mentale atunci când marile mase sunt în primejdie. Când un astfel de individ este ales, prin corpul său curge substanța iubirii lui Dumnezeu ca o pătură de vindecare, protecție, pace și abundență.
„Așa se răspândesc„ Aripile Atotputernicului ”pe fața Pământului. La fel, indivizii care sunt, prin natura și prin educație, echilibrați și controlați în perioade de criză, devin receptori și distribuitori naturali ai substanței naturale, ai manei cerești, uneori necesari oamenilor pentru a păstra viața corp în timpul unei acțiuni cataclismice, foamete, război, ciumă sau orice altă criză de natură similară. Fii așa cum Moise să-i hrănească pe israeliți în pustie și Iisus să înmulțească pâinile și peștii!”
Să-l cităm pe iubitul El Morya:
      „Pe măsură ce ierarhia spirituală aduce mai multă asistență popoarelor de pe Pământ și astăzi mai mult decât oricând, activitățile cataclismice care au tulburat atât de mult masele în timpul prăbușirii continentului Mu și, mai târziu din Atlantida, vor fi mult reduse.
        „Bucură-te, căci, deși aparențele umane pot părea îngrozitoare pentru simțurile exterioare, ți se oferă mai multă lumină și iubire. Invocați prezența noastră și bucurați-vă de oportunitatea pe care o aveți pentru a restabili pe Pământ și toate evoluțiile sale o minunată și perfectă stare de pace durabilă, fără a fi nevoie să acționați categoric asupra vieții elementare pe care, prin urmare, dragostea voastră o poate elibera! „
Deveniți un puternic rezervor de pace.
       „El te va acoperi cu pene; sub aripile lui vei găsi un azil ”(Psalmul 90: 4).
            Să cităm ce au spus Maeștrii despre pacea pe care nimic nu vine să o tulbure.
       Preaiubit Maestru Înălțat Isus:
       „Un bărbat, o femeie, un copil, care au învățat stăpânirea personală a unei liniști neschimbate în toate circumstanțele, poate menține un întreg continent în echilibru perfect. În primele veacuri, această iluminare a lui Dumnezeu, această stăpânire și această pace hrănită le-au permis celor care au avut-o să susțină întregul Pământ în perioadele sale de mai puțină lumină.
        „Există în atmosfera din jurul Pământului această energie în mișcare și turbulentă; în ciuda acestui fapt, un curent de viață care se află în mijloc și își direcționează atenția către Dumnezeu, către mine sau către o altă Ființă divină, poate atrage suficientă pace pentru a menține echilibrul pentru o comunitate, un oraș, o regiune, o țară.
       „Când pescarii din barcă erau foarte chinuiți de lacul înfuriat, de unde am primit puterea de a-l liniști? Mama și tatăl meu, precum și Lordul Maitreya, mă învățaseră de mic să magnetizez pacea și pacea a devenit un mare rezervor. Când spun apelor: ‘Pace! Fii liniștit! ’Valurile dezlănțuite mi-au răspuns chemării, căci în jurul meu exista deja mai multă energie calificată drept pace divină decât turbulențe pe Marea Galileii.”
Iubita Maică Maria:
          „Nu mi-a fost ușor să păstrez pace când am condus acest copil mic (cel puțin el era pentru mine) prin porțile Templului din Luxor. De asemenea, nu a fost ușor să păstrăm pacea când Isus a pornit într-o călătorie lungă în India, de-a lungul câmpiilor și munților, pentru a primi învățături suplimentare.
    „În Vinerea Mare, a trebuit să păstrez și sentimentul de pace în jurul lui Isus, fiul meu binecuvântat, ca o aureolă de protecție, în timp ce trupul lui a fost țintuit pe cruce și sângerat. Dacă nu aș fi fost în măsură să mențin această pace interioară, nu ar exista astăzi nici o Dispensare creștină, nici catedrale puternice, săgețile lor îndreptate spre cer, nici coruri mari și cântăreți minunați, nici gloria ecleziastică a Bisericii creștine.
     „Când vor veni vremea, și el vor veni, când un număr mare de oameni vor avea nevoie de ajutorul tău, stabilitatea ta emoțională va fi câmpul de forță pe care poate curge protecția noastră. Deci, construiește-l acum! În altare și grupuri, supraveghează calitatea muncii dvs. de invocație, urmăriți calitatea cântecelor dvs., urmăriți calitatea, energia și fibra efortului grupului dvs., pentru a menține acest echilibru minunat pozitiv!
      „Trebuie să fii atât de flexibil, atent și eficient în gestionarea situațiilor de urgență, încât presiunea energiilor lor nu te poate dezechilibra. Dragi prieteni, dacă nu puteți stăpâni presiunea energiilor curenților vieții cu care sunteți asociați acasă și în afaceri, cum putem ancora prin voi curenții cosmici pentru a stăpâni valurile emergente ale unui întreg oraș ?, o națiune , un continent sau o planetă?
           „Nimic nu poate fi susținut, în orice timpul, oriunde, fără un sentiment de pace fermă. Individul calm, echilibrat și motivat devine punctul focal pentru masele care nu sunt capabile să facă față șocului brusc, surprize, fricii sau orice fel de apariție. Cu toții am auzit cât de mari mase de spectatori au fost salvate de la arderea clădirilor de gândul viu și magistral al unei gazde sau al unui membru al audienței, dirijând modelul de gândire al mulțimii și acum ordon și echilibru în masă.”
     Isteria și toate emoțiile în masă sunt extrem de contagioase și se răspândesc ca focul în toată lumea sentimentelor umane. Nici un individ nu este imun la tulburări bruște, neașteptate, cu excepția cazului în care este instruit cu atenție, constant instruit pentru a rămâne egal și echilibrat în fața energiilor și a construit o dinamică energetică controlată în propria sa lume. Terenul nostru de antrenament este mediul nostru de zi cu zi. Kipling a spus:
„Ce frumos să poți păstra capul rece, când toată lumea din jurul tău îl pierde și te învinovățește!”
            Cu toții am avut experiența de a contacta un individ calm, echilibrat și, în timp ce noi înșine eram anxioși, de a vedea efectul transferului asupra noastră a acelui sentiment de calm, echilibru și asigurare care ne calmează propriile anxietăți. Deci, deși isteria, frica și emoțiile necontrolate se pot transfera instantaneu, virtuțile spirituale superioare ale păcii, echilibrului și harmonie au aceeași calitate.
           Când marele Păzitor Tăcut al continentului, al orașului sau Păzitorii Tăcuți ai unităților locale, văd o mare nevoie, transmit un SOS către inima Frăției. Aceasta din urmă aruncă o privire asupra locului în cauză și, dacă găsește energiile al student într-o stare de emoție violentă, tulburare și angoasă, o întrerupe temporar pe acest individ din conștiința lui și îl îndepărtează de starea de conductor al energiei din lumea formei.
            „După cum știți, planeta trece printr-un moment periculos și haotic și, dacă putem conta pe eul vostru extern pentru a menține oarecare armonie, o vom face fără limită pentru eliberarea acestui magnific Pământ de activități distructive.
            „Vrei să fii o mângâiere, o echilibru, o protecție, un conducător al vindecării sau vrei să fii măturat în haosul ființelor necontrolate?
            „În aceste vremuri de haos, dacă ești nepregătit și în pace, canalul tău către Frăție este temporar întrerupt de forța controlată pe care o emite. Căci, dacă ea nu a făcut acest lucru când sunteți în primejdie, atunci energiile ei s-ar adăuga propriului haos tale.
            „Amintiți-vă întotdeauna: atunci când aveți de-a face cu un număr mare de indivizi confuzi și deranjați emoțional, înainte de a încerca să-i contactați spiritele, apelați-l pe marele Arhanghel Jophiel pentru a-și calma sentimentele lor. Vizualizați Flacăra și Raza Sa de Aur strălucind în jurul acestor spirite! Aveți grijă să ajungeți la lumea lor sentimentală înainte de a face apel la abilitățile lor de raționament! Acest lucru vă va ajuta să acoperiți energia tulburată pentru a trece un curent de pace prin ea, și, în același timp în care vorbiți cu autoritate și prezentați Legea (care, dacă este aplicată, aduce protecție, resurse, pacea spiritului necesară în caz de urgență ), și această pace va fi ancorată în conștiință și va aduce roade.”
            Deci, să încercăm să începem să ne antrenăm pentru a deveni prezența care impune pacea în experiențele mici și nesemnificative din viața de zi cu zi. Ori de câte ori se prezintă ocazia, să ne plasăm sub Aripile Atotputernicului și să devenim, de asemenea, aceleași aripi pentru copiii Pământului care ar putea avea nevoie de prezența, confortul, asistența și îndrumarea noastră.
Exercițiu pentru calmarea emoțiilor.
            Faceți acest exercițiu simplu pentru a aduce o mare pace:
            Dacă te simți iritat, vizualizează-l pe marele Elohim al păcii care stă deasupra ta, turnând asupra ta un râu de ulei moale auriu, de culoarea aurului topit. Urmăriți acest râu trecându-vă peste cap, peste tot corpul, și urmăriți cum corpul absoarbe această substanță ca un tampon care bea cerneală. Vedeți-l curgând pe sistemul nervos și în mod clar până la vârfurile degetelor și de la picioare. Acceptați conștient această substanță și radiații timp de câteva minute, până când îi puteți simți beneficiile! Apelați la prezența dvs. I AM pentru a o menține activă și a o crește constant!
            Este bine să practici acest exercițiu seara chiar înainte de a adormi. Cu puțină constanța, va aduce relaxarea care însoțește un somn sănătos și răcoritor. Păstrați-vă atenția concentrată asupra acestei activități cel puțin două-trei minute de fiecare dată. În timpul zilei, dacă vă simțiți obosit, aveți nevoie de energie, vizualizați acest râu de ulei auriu mai strălucitor, până când devine destul de orbitor.
            Puteți face acest exercițiu și pentru alții, atunci când constatați că au nevoie de ajutor, deoarece mulți oameni în zilele noastre par să fie la limită.
      Pacea Prezenței:
„Oriunde aș fi, Tatăl este acolo.Oriunde aș fi, pacea este nesfârșită.Oriunde aș fi, protecția lui Dumnezeu este acolo.Oriunde aș fi, necazurile omului s-au sfârșit.”
Decretele.
            Studentii are potențialul de a atenua dezastrele, sau chiar de a le preveni în totalitate, prin emiterea de decrete pe baze ritmice. Înseamnă să pronunți decrete, individual sau în grup, la un moment dat, într-un loc dat. Alte modalități de a atinge acest obiectiv sunt participarea la serviciul de transmisie a flăcării și stabilirea câmpurilor de forță individuale sau colective.
            În ceea ce privește decretele, Maeștrii au spus:
            „Pentru prima dată de la prăbușirea Atlantidei, această mare Frație a Ființelor Ascensionați a venit pe Pământ, deoarece Legea Cosmică a spus:
„Nu vom aștepta mai timp umanitate. Dacă oamenii nu vor să se trezească și să intre în Lumină și să înțeleagă Prezența, acum natura își va face lucrarea. Ați auzit această afirmație care spune că natura tolerează nelegiuirea omenirii doar pentru un timp. Apoi, ea se răzvrătește și își îngropă adversarul. Este în fața ta. Cu suficiente decrete de la octave ale Pământului îndreptate către Prezența Puternica AYAM și Maeștrii Ascenși, se poate oferi protecție care va reduce la minimum activitatea distructivă pe Pământ. Prin aceste decrete, putem direcționa apelurile dvs. către currenturile de gaz și să obținem că suma daunelor este mai mică. Apoi, instantaneu, prin fulgerarea Focului Sacru prin Chelas, vom putea oferi asistență care va ține sub control urgiile, epidemiile, activitățile cataclismice și toți plăgiile care se joacă pe scena vieții și înspăimântă omenirea.”
Serviciul de transmisie a flăcării.
    Iubita Maha Chohan, vorbind despre eficiența serviciului de transmisie a flăcării, a spus:
      „Când Pavel (vremurile biblice) a sosit în Grecia, a reușit să realizeze lucruri mărețe în numele lui Iisus Hristos Ascensionat. Pavel avea puterea pranei care trăia în el și radiația proiectată de la cei care au rămas în Betania. Așa am devenit atât de interesat să stabilesc și să susțin clasele de transmisie a flăcării prin utilizarea respirației ritmice. De ce? Pentru că, în același timp în care înveți să te concentrezi pe transmiterea anumitor decretele care poartă o anumită calitate, culoare și ton de respirație tale din oraș în oraș, regiune în regiune și prin marele corp oceanic către celelalte studentii întruchipate, Creezi o urmă de lumină strălucitoare care înconjoară întreaga lume. Crește din ce în ce mai mult, până când, la sfârșitul fiecărei clase de Transmisie a Flăcării, cu ajutorul meu și al ființelor libere și divine care preiau energiile mai slabe de pe malul mării și le direcționează înainte, cuprinde întreaga planetă din darul și radiația puterii precipitațiilor, iluminării și păcii permanente.”
Câmpuri de forță.
            Un câmp de forță este o formă geometrică de energie, calificată constructiv, care preia modelul unei virtuți divine pe care unul sau mai mulți indivizi doresc să o manifeste pe planetă. Exemple de modele care pot fi alese sunt Crucea Malteză, Lampa Adevărului sau o floare de lotus.
            La începutul Evului de Aur, aceste câmpuri de forță erau bine cunoscute de preoți și preotese care oficiau în temple; au dedicat câmpului de forță unei anumite calități divine, cum ar fi protecția sau sănătatea. Oamenii făceau adesea pelerinaje în anumite focusii  binecuvântări speciale, pentru a absorbi întreaga dinamică acumulată și stabilită de cei dedicați slujirii magnetizării, susținerii și radiarii darurilor lor de viață pentru binele impersonal al tuturor.
            Pe măsură ce intrăm din nou pe porțile Epocii de Aur a Libertății, Gazda Înălțată se străduiește să stimuleze în inima al student dorința de a stabili astfel de câmpuri de forță. Apoi, fiecare grup devine un centru care radiază anumite calități divine și, de asemenea, învață puterea de concentrare, precum și puterea de a presta un serviciu impersonal.
            Scopul stabilirii unor astfel de câmpuri de forță este să magnetizeze și să mențină anumite calități divine, astfel încât acestea să fie întotdeauna disponibile pentru a fi utilizate de Gazda Ascensionată. Când, timp de șase luni, un astfel de câmp de forță primește în mod regulat atenția al student, primește asistența unui înger ceremonial care îl animă. Astfel, Maeștrii pot folosi câmpul de forță mult timp după ce grupul și-a terminat serviciul. În ceea ce privește câmpurile de forță, maeștrii au spus:
            „Altarele dedicate și camerele mici sunt conducte prin care ne putem revărsa esența concentrată pentru a binecuvânta un oraș, o națiune, întregul Pământ. De ce? Printr-un loc permanent, avem acces constant la un câmp de forță. Și atunci îl putem folosi, exact așa cum creați un tăciune, și o flacără prin suflare pe el. Trebuie să aveți jarul sau scânteia pentru a avea flacăra!
            „Ca rezultat, aceste câmpuri de forță, oricât de mici ar fi, pot fi suflate și ventilate de Puterea Cosmosului când ajunge cererea orei, până când acoperă întregul Pământ. Cu cât sunt mai mari, dinamice și ritmice, este nevoie de mai puțină energie noastra pentru acea ventilație. Sunt foarte recunoscător, chiar și pentru puțină scânteie sau puțină jar în întunericul acestei stele. Sunteți fie regizori, fie membri ai trupei și altare care aspiră să fie lideri.”
Saint Germain:           „Atracția către anumite puncte de pe suprafața acestui Pământ a curenților vieții dispuși să stabilească prin energiile propriilor curenți lor de viață centrele radiante (câmpuri de forță) pe care le putem folosi ca propriile noastre corpuri, este o dorință profundă a inimii mele . Căci, prin intermediul acestor dirijori vii, putem proiecta instantaneu Focul Sacru și să aducem asistența care asigură echilibrul și ține sub control răniile, epidemiile și activitățile cataclismice și toate celelalte plăgi care se joacă pe scena vieții și tulbură omenirea . Acest lucru s-a făcut deja de-a lungul veacurilor, în Lemuria, în Atlantida, în civilizația de acum șaptezeci de mii de ani, unde am fost cu toții adunați și am controlat toate condițiile prin lumină.”
Cooperarea dintre îngeri, umanitate și tărâmul elementar.
     Saint Germain:
            „Întrucât New Age-ul permanent necesită cooperarea conștientă a celor trei tărâmuri pentru a recrea frumusețea revelatoare a celei de-a șaptea raze, îi implor pe cei interesați de acest eveniment cosmic să ne ajute să eliminăm din tărâmul elementar toate rebeliunile și resentimentele care pot provoca acțiuni cataclismice inutile.
           „Veți vedea cu ușurință că există sentimente contradictorii între tărâmurile elementare și cele umane, acumulate de-a lungul secolelor de ingratitudine din partea omenirii față de serviciul altruist și constant al naturii. Atâta timp cât există un sentiment de rebeliune printre membrii tărâmului elementar împotriva umanității, datorită distrugerii sale inutile și gratuite a hranei și a altor daruri ale naturii (producției cărora tărâmul naturii a dat atât de mult din adevăratul său viața și energia), cele două tărâmuri nu pot fi fericite și pe deplin asociate în serviciul cooperativ.
         „Noua Epocă de Aur, pe care am ocazia bucuroasă să o creez pe acest dulce Pământ, va manifesta din nou fericita cooperare iubitoare a celor trei tărâmuri care astăzi sunt purificate, în vederea acelei zile în care îngerii, oamenii și elementarii vor sluji împreună cu scopul de a face din această tandră planetă Steaua Sfântă a Libertății.
            „Ostia Angelică este, prin însăși natura sa, ascultătoare de voința sfântă a lui Dumnezeu. Regnul Elemental, ținut în lesă de conducătorii săi puternici, s-a răzvrătit împotriva ingratitudinii de-a lungul veacurilor beneficiarilor serviciilor sale.
              Desigur, îngerii nu sunt niciodată supuși sentimentelor umane și cooperează de bunăvoie pentru a oferi beneficiul lucrării lor iubitoare unei rase recalcitrante. Tărâmul elementar, prin influența puternicilor săi conducători, a slujit multă vreme și cu fidelitate omenirii, fără ca acesta să arate multă recunoștință pentru acest beneficiu constant și răbdător. Dimpotrivă, umanitatea a refuzat, în cea mai mare parte și prin utilizarea distructivă a liberului său arbitru, să coopereze cu amabilitate cu celelalte două tărâmuri care au susținut literalmente prezența spirituală și fizică a omului pe Pământ. De data aceasta s-a terminat! Decretul cosmic a ajuns la Marea Frăție Albă, care la rândul său a instruit studentii sale devotate: Omenirea trebuie să se ridice din dependența de ghizii și protecțiile sale invizibile.
             „În acest scop, îmi pun încrederea în Chelas mele dragi și sincere, care au jurat să servească cauza libertății spirituale și, în funcție de abilitățile lor, să-i ajute pe ceilalți să se pregătească pentru această zi. Mulțumindu-ți pentru serviciul tău viitor, rămân prietenul tău iubitor, guru și slujitor pe măsură ce îți continui eforturile individuale și colective de a elibera toată viața care este încarcerată.
            „Nu așteptați ca alții să facă acest serviciu pentru dvs. și pentru cei dragi! Fă-o tu însuți, trimițând dragostea ta către ființele naturii și puternicii lor regizori! Invocați pe Elohimul Purității și pe iubitul Astrea pentru a elimina cauza și miezul oricărei frici în conștiința popoarelor de pe Pământ și pentru a înlocui această frică cu credință luminată și încredere în Dumnezeu! „
              Acesta este motivul pentru care voi, care aveți această cunoaștere, trebuie să binecuvântați silfele, ondine, gnomii și salamandrele, pentru a le elibera cu dragostea voastră. Acest lucru va atenua și preveni cataclismele!
Cum elevii au evitat anumite dezastre.
            Maha Chohan spusese că salvarea planetei în timpul alocat timp de douăzeci de ani era „o sarcină aproape imposibilă”. Cu toate acestea, prima cerință cosmică a fost îndeplinită cu succes în 1956, în primul rând prin introducerea Serviciului de transmisie a flăcării de către studenții Podului către Libertate. Acest serviciu a fost proiectat de Maha Chohan. Acesta este motivul pentru care el și cei aproximativ 150 de studenți care au participat la aceasta, au cel mai mare credit pentru menținerea planetei pe orbita sa. Aceasta este a doua oară când planeta este salvată de distrugere. Sanat Kumara a făcut-o acum două milioane și jumătate de ani (cf. „Omul, originea, istoria și destinul”, de W. Schroeder).
            „Activitatea conștiinței proiectate este un câmp magnific, în care mulți dintre voi ați realizat cu succes protecția mai multor localități, transportându-vă întregul grup în gândire și simțire în locuri unde există suferință de natură temporară. Spre marea mea plăcere, ancorând câmpul tău binecuvântat de forță în adevărata substanță a Pământului acestor localități, ai evitat atâtea catastrofe, nu numai de natură cataclismică, ci și de caracter guvernamental și internațional. Apreciez asta.
            „Am fost în mijlocul tău zilele trecute, când mesagerii ți-au atras atenția asupra ciumei din India, care începe să se răspândească rapid. Ce crezi că s-a întâmplat când ai cerut eliberarea acestei puteri? Venind din octave fizice, au venit la suprafață pământului fluxuri mari de energie, iar Lordul Himalaya le-a ridicat și le-a aruncat peste ciumă! Urmăriți ziarele și veți vedea că situația se va schimba în câteva zile. Dovezile sunt în fața ta, în mod constant. Vă invit să urmăriți cât de repede se va potoli ciuma!
            „Prin utilizarea conștiinței proiectate conștient și direcționarea conștientă a câmpurilor voastre de forță în zone amenințate de uragane recente, mulți dintre voi v-ați regăsit în curenții de aer; au blocat energiile galopante ale acestor furtuni, transmutând și eliberând această viață închisă într-o expresie armonioasă a pământului, a aerului și a apei.
            „Sunt infinit mulțumit de eficacitatea proiecției conștiinței voastre și de protecția cosmică acordată Coastei de Est ca urmare a apelurilor dvs. în această oră de criză planetară.”
            În 1955, pe insula Hawaii o puternică explozie vulcanică trebuia să aibă loc. A fost evitat prin efortul unui grup, iar acel grup era format doar din cincisprezece studenți.
Iubita Zeiță a Libertății, 21 iulie 1957:
         „Suntem cu adevărat recunoscători pentru utilizarea pe care o faceți din energia voastră, care a fost deja preluată de iubitul Maestru Ascensionat Saint-Germain pentru a crea o linie verticală de protecție de-a lungul coastei de est și de vest a Americii Norde. Acest lucru va oferi o protecție extraordinară împotriva oricărui tip de întreprindere distructivă. Energia care se ridică din cele două cântece pe care tocmai le-ați cântat, care poartă dragostea și lumina, face parte din protecția acestui continent.”
Abstract.
            Maeștrii încearcă să îndrepte axa planetei, să topească capacele polare și să ridice treptat continentele, părțile Atlantidei și Lemuriei, fără a provoca acțiune cataclismică.
            Maeștrii au oferit o mulțime de informații despre „posibile” cataclisme, dar au spus că acestea pot fi încă evitate sau cel puțin consecințele lor pot fi atenuate. Aceștia subliniază faptul că o student singur poate face o localitatea în siguranță. Iată câteva recomandări pentru ca acest lucru să se întâmple:
            1 – Chela trebuie să facă aplicații zilnice (cf. Lecția a cincea, volumul I). În plus, el trebuie să pronunțe câteva decrete pentru a susține eforturile Directorilor elementelor pământ, aer, apă și foc. El trebuie să știe că limitele și forța unui cataclism pot fi atenuate sau evitate prin acțiunea câtorva studenții dedicate.
         2 – El trebuie să rămână centrat, să facă față problemelor vieții de zi cu zi și să citească zilnic câteva pagini de predare.
         3 – Chela trebuie să-și păstreze gândurile și sentimentele în armonie.
         4 – Ar trebui să se alăture unui grup sau să devină director al unui sanctuar AMTF, să stabilească un câmp de forță. Dacă nu există un grup AMTF în cartierul său, el ar trebui să ia în considerare necesitatea de a crea unul.
         5 – Este important să participați la serviciul de transmisie a flăcării. În principal prin această activitate, Sanat Kumara a reușit să se întoarcă la Venus.

          Atunci suntem sfătuiți să fim în pace, știind că am făcut tot posibilul în circumstanțe date. Amintiți-vă că Marea Frăție Albă vă urmărește și vă este recunoscătoare pentru toate eforturile dvs. de a manifesta planul divin. Astăzi (în 1997) nu există locuri sigure și nici locuri periculoase. Decizia ireversibilă, care determină amploarea exactă și ora exactă a dezastrului, nu a fost luată, iar punctul de neîntoarcere nu a fost încă atins.
           Acțiunea dvs. va influența această decizie, care nu este luată de către Frăție, ci de Soarele Central. Din punct de vedere istoric, trebuie remarcat faptul că Frăția are întotdeauna grijă de propriile sale studenții sincere și devotate.
Din punctul de vedere al „supraviețuirii planetei” putem spune:
            1 – Avertismentele Maestrilor trebuie luate foarte în serios. Ne-au oferit mijloacele necesare pentru a atenua actuala criză globală. Maeștrii au spus despre această învățătură că niciodată nu a fost pus la dispoziție atât de multe materiale. Motivul acestei profuzii este că fără acest ajutor nu ar exista absolut nicio speranță. Maeștrii au numit aceste învățături „Biblia New Age”, scrisă pentru generațiile viitoare. Acest material a fost furnizat de Marea Frăție Albă și rămâne proprietatea sa. Trebuie pus la dispoziția întregii omeniri cât mai curând posibil în condiții rezonabile. Maeștrii au cheltuit tone de energie pentru a ne oferi aceste adevăruri. Ei sunt responsabili pentru asta. Conform Legii conservării energiei, acestora nu li se va acorda o nouă permisiune pentru a transmite, din nou, aceste informații într-o asemenea bogăție de detalii.
           2 – Uneori deciziile Legii Cosmice, așa cum sunt aplicate Pământului, par într-adevăr foarte grele. Pe de altă parte, Legea nu cere niciodată mai mult decât pot suporta studenții. În vremuri de criză, Marea Frăție Albă poate oferi omenirii mai multă asistență decât de obicei.
           3 – Calitatea conștiinței și sinceritatea efortului sunt mai importante decât numărul. Este nevoie doar de câțiva studenți pentru a avea o legătură cu Frație. Cincisprezece studenți au evitat erupția unui vulcan, doar 150 au evitat distrugerea planetei noastre.

            Un Maestru a spus:
„Suntem în ultimele zile. Aceasta este ultima oportunitate de a elibera umanitatea și toată viața. Dacă Pământul nu a reușit extinderea luminii în relațiile sale cu celelalte planete din acest sistem, vă dați seama ce ar însemna asta? Nu o știi; intelectul nu-l poate concepe, dar știm! Acest efort este ultimul pentru salvarea umanității.”
            Trebuie repetate lecțiile Atlantidei și Lemuriei? Elevii trebuie să decidă dacă doresc sau nu să urmeze învățătura originală a „Podului către libertate” sau dacă vor să ezite între canalele de astăzi, care pretind că oferă îmbunătățiri în învățăturile. Nimeni nu poate servi doi maeștri în același timp.
            Să ne amintim ce au spus Maeștrii despre bătălia dintre forțele Luminii și cele ale întunericului asupra Atlantidei. Ordinul Alb al Arhanghelului Zadkiel se află într-o misiune de a ne salva planeta. Putem conta pe ajutorul tău? Ni te vei alatura?
Sugestie pentru un decret pentru reglementare a curenților în aer.
            „Iubită Prezență a lui Dumnezeu EU SUNT, Sfinți Cristici ai întregului Pământ, iubiți Maeștri Ascenși Saint-Germain, Iisuse, iubiți Ființe mari, puteri, îngeri și activități ale Focului Sacru!
            „În numele Prezenței lui Dumnezeu că EU SUNT și prin puterea magnetică a Focului Sacru cu care EU SUNT investit, decret:
            (de repetat cu fiecare propoziție: )
            „Reglați curenții de aer și staturile de gaz pentru a susține pacea cosmică!” Forțați echilibrul perfect între uscat, aer și mare!
„Iubit EU SUNT! (x3)
Din ordinul lui Hristos Cosmic! (x3)
De mâna lui Maha Chohan! (x3)
De mâna lui Aries! (x3)
De mâna lui Neptun! (x3)
De mâna lui Virgo! (x3) „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *