GI. A PAISPREZECEA LECȚIE

  

a paisprezecea lectie: A CINCEA RAZĂ.

  

Prezentare generală a lecției.

  Această lecție tratează virtuțile divine ale celei de-a cincea raze, raza adevărului. Alte calități ale acestei raze sunt concentrarea și angajamentul (dedicarea) energiilor unui individ față de o cauză a valorii. Dezvoltarea științifică și vindecarea fac, de asemenea, parte din activitatea acestei raze. Oamenii de știință, inginerii, medicii și asistentele aparțin adesea celei de-a cincea raze.
Culoarea celei de-a cincea raze este verde smarald. Principalii săi reprezentanți sunt Arhanghelul Rafael, complementul său divin Maria, Elohim Vista, Pallas Athena (zeița adevărului) și Chohan Hilarion.
A cincea rază și Chohanul ei, Hilarion.
Cu mult timp în urmă, când ultimele porțiuni ale Atlantidei au fost scufundate de valurile oceanului, anumiți preoți și preotese ale Ordinului Alb au fost însărcinați să-și transporte virtuțile divine magnetizate specifice pe alte pământuri ferme care ar rămâne deasupra de la valurile. Una dintre aceste virtuți divine a fost Flacăra Adevărului, iar Maestrul Înălțat Hilarion, încă neascensionat la acea vreme, făcea parte din grupul de fluxuri de viață consacrate încredințate să poarte această flacără. Grupul a navigat spre est, spre ceea ce este acum peninsula greacă și insulele adiacente. Acolo, pe insula Creta, membrii grupului au ancorat această Flacără a Adevărului într-o ceremonie de reverență și devotament. Insula a fost cândva parte a continentului, dar răsturnările de atunci au dezlegat-o. De-a lungul veacurilor, această focalizare a radiat calitatea adevărului în planurile mentale, emoționale, eterice și fizice ale Pământului. Actualul păzitor al acestei flăcări sacre este Ilarion, Chohan al Razei a cincea, care a fost apostolul Pavel în timpul slujirii lui Isus și care a facut ascensionea sa în timp de următoarea încorporare.
Adepții adevărului au construit în Creta un templu similar ca design cu cel al Atlantidei. Mai târziu, acest templu a fost distrus de cei care s-au răzvrătit împotriva adevărului și a disciplinelor purității și armoniei. Astăzi, pe insula Creta rămâne doar Templul eteric al Adevărului. Acolo, Hilarion și Frăția Adevărului continuă să învețe și să extindă această virtute la conștiința celor care îi vizitează noaptea în corpurile lor subtile, în timp ce corpurile lor fizice se odihnesc. În aparență, acest magnific Templu al Adevărului seamănă cu marele Partenon (dedicat iubitei Pallas Athena, Zeița Adevărului), proiectat de Fidias (acum iubitul nostru Serapis Bey) în anul 450 î.Hr. J.-C.
Templul este situat pe un deal; se ajunge printr-o scară minunată de marmură cu peste patru sute de trepte. De ambele părți ale acestei scări, pe toată întinderea intrării înconjurate de coloane, sunt ființe angelice rafinate îmbrăcate în culori irizate și ținând în mâinile lor înalte ghirlande de flori colorate strălucitor, țesute în modele asemănătoare coroanelor de Crăciun. Din ușa mare se vede marele altar al templului care se înalță pe treizeci de metri, ale cărui laturi sunt mărginite de un mare stâlp sculptat pe care se sprijină un brasero de aur din care se ridică Flacăra Adevărului.
Zeița Adevărului, iubita Pallas Athena, este complementul divin, sau flacăra geamănă, a iubitei Maha Chohan, care este Spiritul Sfânt Cosmic al sistemului nostru de planete. Pallas Athena este Patrona Templului Adevărului și cu mult timp în urmă, când zeii mergeau și vorbeau cu oamenii, ea supraveghea disciplinele și pregătirile necesare pentru dezvoltarea conștiinței receptive a celor care urmau să fie purtători de cuvânt, Oracolele din Delphi sau Vestale. Divina Mamă, Vesta, a fost zeița originală a Adevărului și ea a conferit această onoare și serviciu lui Pallas Athena. Oracolele din Delphi au fost inițial corecte și au răspândit adevărul. Mai târziu, anumite forțe malefice au creat temple similare ale adevărului și au atras bărbați și femei care nu erau suficient de puternici pentru a rezista presiunilor închinarii și câștigurilor personale. Prin aceste forțe nefericite, care pretindeau că prezintă adevărul oamenilor, Oracolele din Delphi au căzut în discredit.
Iubita Zeiță a Adevărului, ca și Zeița Purității și Zeița Justiției, nu se numără printre cei care sunt curtați în mod deosebit, pentru că, în principiu, oamenii nu gustă în mod deosebit margine tăiș adevărului. Acesta este motivul pentru care Zeița Adevărului a rămas în mare măsură în inima tăcerii și de ce, în exprimarea ei, adevărul a fost acoperit de diferitele învățături spirituale, educaționale sau inspirate care au fost difuzate.
Zeița Adevărului este întotdeauna gata să ajute, dar ea așteaptă invitația ta pentru a face acest lucru. În apelurile voastre zilnice, cereți-i pe Zeița Adevărului (iubita Pallas Athena) să vă ajute și veți primi de la această Ființă puternică o binecuvântare dincolo de orice vă puteți imagina în acest moment.
Discernând adevărul dintre învățăturile mesagerilor Marii Frații Albe, fie că sunt autorizați sau nu, este una dintre cele mai dificile sarcini pentru student. Trebuie să compari mesajele și asta necesită multă răbdare și mult timp.
Iubitul Maestru Ascensionat Lanto, abordând această întrebare, a spus: „Pentru a percepe adevărul, trebuie să te bucuri de liniște sufletească prin înțelegere. Primul lucru pe care ar trebui să-l învețe discipolul este să facă distincția între diferitele prezentări ale adevărului, pentru a determina care este expresia cea mai completă. Pentru a-l ghida, discipolul trebuie să aibă în vedere aceste cuvinte ale lui Isus: „Nu toți cei care vin în numele meu mă reprezintă neapărat”.
„Elevul trebuie să fie deosebit de atent înainte de a accepta declarații făcute de activități dizidente care, de regulă, își au originea nu în diferențe importante de doctrină, despre care ele nu vorbesc, dar în ambițiile personale ale așa-numiții lideri lor: ei pun mana frecvent pe instrucțiunea, și o prezintă ca nouă și mai bună, fără a oferi nici cea mai mică dovadă a pretențiilor lor. „
Veșmintele Frăției din Creta sunt de un alb pur. Deasupra inimii este o broderie în formă de lampă cu ulei cu flacăra sa, destul de în stil vechi; acest simbol a fost încorporat în activitățile Frăției de către Diogene (412 î.Hr.) când Ilarion era membru al acestui ordin. Acest simbol semnifică o căutare neîncetată a adevărului, care este jurământul făcute de toți membrii Frăției.
Fiecare mare avatar, mesia și profesor al tuturor religiilor de pe Pământ oferă acestui templu o parte din timpul și radiațiile lor, așa cum unii medici își donează timpul, talentul și energia unei clinici gratuite din cartierul lor. Astfel, puterile Templului Adevărului întruchipează radiația Ființelor Libere în Dumnezeu, care de-a lungul veacurilor au adus Legea la popoarele Pământului.
Orice inteligență care s-a străduit să conceapă adevărul în orice subiect care aduce iluminarea omenirii a beneficiat de Flacăra Adevărului. Indiferent de sectorul de exprimare al vieții: guvernamental, educațional, umanitar, artistic, științific, religios, toți și-au avut adepții în lumea formei, bărbați și femei dedicate dezvoltării celui mai înalt tip de serviciu. Frăția Cretei este, de asemenea, prezența gardiană a copiilor Pământului care sunt interesați de tratamentul științific și vindecarea bolilor, a medicilor, asistentelor și cercetătorilor care se dedica la găsirea cauzelor fizice ale suferințelor.
Iubitul Hilarion, după ce a experimentat indignarea îndreptățită, care apare într-o conștiință când este convins că persecuția este legitimă pentru a îndrepta o greșeală, a jurat, după înălțarea sa, să-i ajute pe toți indivizii împovărați cu complexe similare greșite. El a fost cel care, sub numele de Saul din Tars, a persecutat creștinii și care mai târziu a devenit, după cum știți, apostolul Sfântul Pavel. El a cerut să-i recomanzi ocrotirii lui pe toți cei pe care îi cunoașteți, precum și pe toți ceilalți, necunoscuți, care nu cred în supraviețuirea spirituală, care sunt materialiști, agnostici, sceptici, pentru ca el să ajute la înțelegerea adevărului.
Mesaj de iubitul Hilarion.
„Nu se poate stres suficient că energia, de la cel mai mic centru nuclear până la cel mai mare Soare, este inteligentă! Această energie se supune centrelor creative de gândire și sentimente ale omului. Calificarea energiei creează o cauză; această cauză este proiectată în univers și creează un efect; Efectul se întoarce la creatorul său, iar reacția creatorului la el (emoțională, mentală, eteric și fizic) creează o nouă cauză. Deci cercurile se formează în interiorul cercurilor. Acceptarea faptului că fluxul de returnare a energiei emană din propriul sine îl învață rapid pe creator că este înțelept să proiecteze numai cauze constructive din lumea sa și că nu ar trebui să declanșeze o reacție în lanț prin care o nouă serie de cauze și efecte negative este pusă în mișcare. Unele suflete sincere au interpretat greșit această lege acceptând întoarcerea nefericită a propriei lor energii prost calificate, spunând cu evlavie: „Este voia lui Dumnezeu!” Alții se răzvrătesc și spun că nu există Dumnezeu. Desigur, niciuna dintre aceste afirmații nu este adevărată, dar sunt atât reacții umane extreme, cât și opuse, care trebuie iluminate și corectate de Frăția Adevărului cu învățături răbdătoare, îndrumări și exemple.
„Fiecare gând, simțire și virtute, și fiecare viciu, contribuie la o conștiință de masă specifică și la aceste straturi se adaugă energiile calificate spre bine sau rău ale tuturor inteligențelor aparținând evoluției noastre. Fiecare individ se conectează la el și extrage din aceste straturi gândul și sentimentul particular în conformitate cu propriile sentimente și gânduri. Există, de asemenea, un strat de virtuți și calități ale Maeștrilor Ascensionați. Dragostea este doar o expresie printre multele acestei conștiințe divine. Când un individ iubește, el se aliniază imediat cu stratul iubirii și se unește în conștiință cu toți cei care iubesc în tot universul. Înțelepciunea este o altă expresie, iar atunci când un individ caută înțelepciune, el atinge imediat frecvențele vibraționale ale înțelepciunii care sunt alimentate de spiritul lui Dumnezeu și preluate de toți studenții lumii.
„Acest lucru este valabil și pentru calitățile discordante și nimeni nu poate întreține un gând de gelozie, suspiciune, ură sau furie fără a se uni instantaneu cu stratul corespunzător, precum și cu toți indivizii care vibrează în același timp cu gânduri și sentimente distructive de pe toată planeta. Prin liberul său arbitru, pe măsură ce gândurile și emoțiile sale fluctuează, individul se mișcă mereu în sus și în jos de la o strat la altul.
„De exemplu, posesivitatea este o formă de sentiment teribilă care atrage energia divină și înăbușă obiectul afecțiunii sale. Bârfa este o alta, aproape cea mai insidioasă dintre toate, pentru că, proiectându-și otrava, provoacă vârtejuri de emoție în multe fluxuri ale vieții și duce rapid la conflagrație internă. Ceea ce imprimați în mintea altei persoane și consecința care se dezvoltă în aceasta este karma voastră! Orice cuvânt care vine de pe buzele tale care poluează conștiința altuia produce limitări. Așa este chiar dacă cuvântul se bazează pe un presupus fapt, fie că este făcut prin insinuări sau acuzații directe. De ce? Pentru că adaugi la umbrele lumii și pentru că nu spui adevărul! Adevărul despre fiecare bărbat, femeie și copil de pe această planetă nu poate fi decât bun! Orice imperfecțiune pe care o vezi cu ochii în altul, sau auzi cu urechile și care trece la o a treia persoană, te va face să fii răspunzător, față de marea Lege cosmică și va trebui să plătești prețul într-un fel sau altul.
„Critica, condamnarea și judecata sunt strâns legate. Critica tăcută a vederii diferențelor și neajunsurilor la alți oameni tulbură sentimentele din corpul emoțional al sinelui personal; stabilește cauzele discordiei care au ca rezultat tulburări fizice. Critica pronunțată provoacă aceeași acțiune vibratorie în corpurile emoționale ale altora, iar efectele sale nefericite sunt nelimitate. Efectele emoțiilor cu adevărat vicioase de gelozie, ură, furie și răutate sunt evidente. Studentul aspirant ar trebui să le evite în orice moment. Ar trebui să tacă, sau doar să spună adevărul. „
Interludiu muzical.
„Onward Christian Soldiers” (de Sir Arthur Seymour Sullivan), include nota principală a retragerii în care slujește Frăția Adevărului din Creta.
Iubitul Arhanghel Rafael.
(Arhanghelul vindecării și concentrării).
Ființa magnifică cunoscută sub numele de Arhanghelul Rafael și-a dedicat o parte din viața și serviciul său la proiectării razelor vindecătoare din templul glorios al luminii unde locuiește în tărâmurile superioare ale perfecțiunii lui Dumnezeu. Aceste raze vindecătoare curg nu numai către cei aflați în suferință în lumea aspectului fizic, ci și către toată viața suferindă din tărâmurile psihice și astrale care înconjoară planeta. Lordul Raphael extrage această esență vindecătoare din soare din sistemul nostru și din Părinții divini, Helios și Vesta, care au proiectat planeta noastră și toate celelalte din acest sistem. Cuvântul „vindecare” (in english „healing”) provine de la numele propriu al lui Helios.
Așa cum o baterie de automobile conectată la un încărcător absoarbe curenții care îi permit să transmită putere unui mijloc de transport, Arhanghelii, armată îngerească, serafimii și heruvimii absorb în ei înșiși, prin atenția lor și prin adorarea lor ritmică, îndreptate pe Sursa lor divină, calitățile specifice ale lui Dumnezeu pe care doresc să le radiaze către o altă parte a vieții pentru a o ridica spre perfecțiune.
Lordul Raphael a organizat săli de clasă pentru gazdele sale angelice, în care îngerii se pregătesc pentru slujire învățând cum să extragă mai multă putere de vindecare de la Dumnezeu, pentru a păstra acea putere în ei înșiși până când ajung în lumea celui care solicită asistența.
Când au învățat să dețină esența vindecătoare, ei sunt trimiși pe Pământ pentru a aduce indivizilor suferinzi substanța cunoscută sub numele de puterea de vindecare.
Conform planului divin pentru pământ și oamenii săi, oștile îngerești, tărâmul uman și tărâmul elementar trebuie să slujească în armonie pentru a crea pe pământ perfecțiunea împărăției lui Dumnezeu. Așa cum a spus Isus: „Vie Împărăția Ta, să se facă voia Ta pe Pământ, așa cum este în Ceruri!” „
Lordul Rafael consacră, de asemenea, fluxurile vieții care doresc să slujească lui Dumnezeu și omului în lumea aspectului fizic. Prin proiecția razelor de lumină care se conectează cu energiile oamenilor cu o adevărată vocație, el și îngerii săi își revarsă sentimentele de credință, iubire, statornicie, înțelepciune și tot ceea ce este necesar pentru a ajuta acești indivizi să rămână credincioși față de vocația pe care ele au ales.
Iubita Maria, mama lui Isus, este complementul divin al Arhanghelului Rafael, iar printre numeroasele ei servicii aduse omenirii conduce activitatea de vindecare pentru Pământ.
Mesaj de la Rafael.
„Sa ma prezint?” Sunt numit „Arhanghelul Consacrarii”. Serviciul meu special pentru univers este să fiu în fruntea unei legiuni glorioase care proiectează raza lui Dumnezeu Atotputernic în direcția curentelor vieții care își dedică energiile unui serviciu umanitar special pentru a binecuvânta masele. În această acțiune, fasciculul meu devine una cu cel al lui Hilarion, iar culoarea ei este un verde plăcut. Orice medic, asistent medical, preot, călugăriță, slujitor sau rabin, orice studentul sau inițiat care își dedică voluntar energiile slujirii vieții, sunt puse sub binecuvântarea mea specială, radiația și grija mea.
„Este la ei, ca consacrarea îngerilor, devas, şi Maeștrilor duce revărsarea mea prin Raza Verde. Simțiți pentru câteva clipe consacrarea curentului vostru de viață lui Dumnezeu! Vizualizați această lumină care curge din inima universalului, animiând fiecare dintre corpurile voastre interioare.
„Acum consacrați în mod conștient:
• mintea tă să primească ideile divine ale Tatălui,
• sentimentele tale de a radia utilul, constructivul și binele,
• corpul tău eteric să înregistreze doar perfecțiunea,
• hainele tale de carne pentru a arăta armonie și sănătate,
• ochii tăi să vadă perfecțiunea și să binecuvânteze toată viața,
• urechile tale să audă armoniile luminii interioare, vocea Stăpânului și chemarea de ajutor de la aproapele tău,
• buzele tale pentru a forma cuvintele care aduc speranță, credință și încrederea raiului conștiințelor înlănțuite,
• mâinile tale să vindece,
• picioarele tale să meargă pe calea pe care Dumnezeu a trasat,
• inima ta să fie potirul Focului Sacru
• și întreaga ta ființă în slujba lui Dumnezeu.
„Aceasta este activitatea mea și serviciul meu pentru viață! „
Interludiu muzical.
Cântecul lui Alice Hawthorne „Whispering Hope” conține nota principală a Arhanghelului Rafael și complementul său divin, Maria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *