EXISTENȚA LUI DUMNEZEU

  MAEȘTRII ÎNĂLȚAȚI SCRIU CARTEA VIEȚII
  Dedicăm această carte Ierarhiei Spirituale care a avut amabilitatea de a-și elibera înțelepciunea pentru iluminarea popoarelor care locuiesc pe această planetă.

  EXISTENȚA LUI DUMNEZEU.
  „La început a fost Dumnezeu. Și Dumnezeu a spus: „Să fie Lumină”, și a fost Lumină. Geneza I:3.

  Există astăzi pe pământ cineva care să nu-și fi pus măcar o dată în viață întrebarea: „De unde am venit? și „Unde mă duc?
  Ți s-ar părea foarte ciudat să-l vezi pe unul dintre acești indivizi adunând diverse lucruri pentru a pleca într-o călătorie, urcându-se în mașină și conducând o vreme pe o autostradă foarte dificilă și, când îl întrebi de ce călătorește, de unde vine și unde se duce, să-l auzi răspunzând că nu știe nimic despre asta și că, de fapt, nu s-a gândit niciodată la asta! Și totuși, aceasta este situația în care se află cei mai mulți oameni astăzi.
  Este posibil să determini de unde vii – să-ți cunoști rațiunea de a fi – și să știi care este scopul tău final – acesta este motivul pentru care instrucțiunea din ediția „Podul spre libertate” este oferită acum omenirii.

  „Un pod”, spune Webster, „este ceea ce asigură trecerea peste tot ceea ce stă în cale – pentru cei care aleg să îl folosească.” Nimeni nu ar alege să înfrunte un torent înghețat, decât să treacă în siguranță peste o pasarelă construită cu grijă.
  Bărbați și femei sinceri, pe toată fața Pământului, caută astăzi „o Cale” dincolo de aparențele pământești ale războiului, foametei, bolii, sărăciei, ignoranței și limitărilor, spre o lume a Păcii, Sănătății, Opulenței, Adevărului și Libertății. O Cale prin care nu numai ei, ci întreaga omenire, se vor putea bucura de permanența Epocii de Aur (Țara Făgăduinței despre care se vorbește în profeții încă din timpurile biblice). O Cale prin care ei și toți oamenii vor putea să ia contact cu Voința Divină și să coopereze în mod inteligent cu Ea, pentru a extinde frontierele Împărăției lui Dumnezeu.

  Tatăl a trimis Maeștri Spirituali în cele mai îndepărtate colțuri ale Împărăției Sale, iar marii bărbați și femei care au lucrat pentru a construi aceste Punți, peste care trece conștiința bărbaților și femeilor pentru a găsi mai multă pace și înțelegere, au devenit nemuritori în memoria rasei umane.
  Este acum voința Tatălui ca copiii săi să nu cunoască doar micul portal de lângă ei, ci să pășească și pe podurile care duc spre alte Credințe, spre alte credințe și ca, în conștiința sporită și toleranța adusă de acest studiu, să învețe că Frăția și Credința Universală sunt posibile și pot fi realizate în cadrul Doctrinei propriului lor Crez.
  Toate religiile lumii și toate domeniile de cercetare spirituală care au fost trezite de valul Noii Ere au fost inspirate de Maeștrii Ascensionați ai Înțelepciunii Eterne, care au stat în spatele acestor activități și care, prin intermediul organizațiilor lor, au încercat să deverse forța dătătoare de viață care reprezintă răscumpărarea rasei. Este păcat că oamenii refuză atât de des să lase Soarele să strălucească și prin alte ferestre decât cele ale lor!
  De fapt, aceste școli de gândire pretind prea des că sunt singurii deținători ai Învățăturilor Maeștrilor Înțelepciunii și fac afirmații pe care nici timpul, nici circumstanțele nu le pot justifica, deoarece Maeștrii Ascensionați au discipoli și adepți peste tot, iar ei lucrează prin intermediul mai multor organisme și a mai multor aspecte ale Adevărului. Ar fi înțelept să căutați aceste fapte și să vă cultivați capacitatea de a recunoaște Adevărul în locurile și grupurile cele mai puțin probabile.

  În 1952, din cauza apropierii accelerate a Noii Ere, a fost creat Podul Libertății , cu scopul de a uni membrii tuturor școlilor de gândire și credință. Aceștia nu trebuie neapărat să-și părăsească organizațiile respective în ceea ce privește dogmele sau principiile. Ei pot, prin ACȚIUNE COOPERATIVĂ COORDONATĂ în dezvoltarea personală, în serviciul lumii și pe o linie comună cu toți, sa creeze o forță mai unită și mai puternică pentru binele individului și al întregii rase umane. Acest lucru trebuie realizat prin rugăciune zilnică dirijată și sincronizată, meditație și vizualizare, cooperând nu numai pentru protecția unei țări, ci pentru întreaga lume.
  „Iubirea perfectă”, spune Sfântul Ioan, „exorcizează frica”. Atunci când ne temem să contemplăm sau să examinăm un alt aspect al Adevărului, este pentru că nu suntem siguri de propriile noastre convingeri. Așadar, în Iubire, să intrăm în lumea fratelui nostru și să-l invităm, în Iubire, să intre în lumea noastră…
  Frăția mondială, așa cum este sponsorizată de „Podul spre libertate” și de toate publicațiile sale, nu înseamnă coborârea tuturor oamenilor la standardele inferioare ale celor mai joase straturi ale rasei umane. Ceea ce este în joc, mai degrabă, este ridicarea conștientă a întregii rase de către individ, la cele mai înalte standarde de maturitate morală, etică, economică și spirituală, prin educație și îndrumare corespunzătoare.

  Cel podul vine la voi ca un Mesager al Păcii, un vestitor al speranței, un pod peste care conștiința voastră exterioară poate merge în siguranță în prezența Marii Frății Albe. Conștiința voastră poate participa la planurile și eforturile acestei Frății. Vă puteți folosi acum de radiațiile și binecuvântările pe care le va aduce această cunoaștere.
  În ciuda tuturor afirmațiilor contrare, vi se cere să examinați fibrele care sunt țesute în corzile filozofiei Sale într-o judecată individuală onestă și imparțială. Întrebați-vă ce organizație oferă, în acest moment, sau a oferit anterior, informații de această natură, cu binecuvântările individuale aferente și cu valoarea sa spirituală în unirea energiilor rasei cu Marea Frăție Albă. Aceasta fără a comercializa credulitatea, fără a idealiza personalitatea, fără a interzice libertatea individuală de conștiință sau acțiunea personală în limitele naturale ale purității morale și etice.

  Bazele acestei instrucții sunt:
– LIBERTATEA pentru fiecare curent de viață să-și dezvolte, să-și manifeste și să-și folosească talentele pentru binele vieții!
– JUSTIȚIA pentru fiecare suflet care s-a angajat în muncă, independent de deficiențele de caracter personal care ar fi putut diminua efectul complet al serviciului.
– UNITATEA membrilor Marii Fraternități Spirituale Albe, prin coordonare și instrucțiuni ale Legii Cosmice Universale dirijate ritmic, în funcție de nevoile momentului.
– IUBIREA ȘI TOLERANȚA pentru orice formă de viață, care tinde să unească în loc să divizeze popoarele pământului, studenții conștienți de pe calea lor și conducătorii care au suficientă putere să recunoască că Soarele nu poate limita razele sale la o singură rază.
– ADEVĂRUL dezvăluit astfel încât toți cei care se întorc către Fântâna Cosmică să poată bea din belșug și niciunul să nu fie trimis înapoi în amărăciune și vidul.
– PACEA care emană din LIBERTATEA de conștiință și acțiune în limitele rezonabile ale onoarei și purității etice.
– ACȚIUNEA prin instrucțiuni coordonate, dirijate și distribuite sistematic pentru Cauza Binelui în Lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *