GI. RAZA 2.

  

a unsprezecea lecție: RAZA 2.

  

Invocare.

  „Iubită Prezență EU SUNT, puternică și victorioasă, sursă ancorată în fiecare dintre inimile noastre, te iubim și te binecuvântăm. Recunoaștem în tine sursa întregii vieți și a tuturor inteligenței și activității.
         „Îl invocăm pe iubitul Arhanghel Mihail și pe toate Ființele Ascensionate care slujesc pe cea de-a doua rază, în special pe iubitul Arhanghel Jophiel, Elohim Cassiopeia și pe Maeștrii Ascenși Isus, Lanto, Kuthumi și Confucius.
         „În exprimându-ne cea mai profundă iubire și recunoștință față de Gazda Ascensată a Luminii pentru că ați exteriorizat această învățătură, vă cerem să străluciți (x3) Flacăra voastră de Aur a Înțelepciunii, Iluminării Divine și Discernământului prin și în jurul nostru și să o susțineți veșnic. 
         „Pecetluiește-ne în lumina ta, în iubirea ta și în puterea ta biruitoare de realizare. Păzește-ne și protejează-ne, călăuzește-ne și conduce-ne, dă-ne iluminarea și adevărul care ne eliberează!”
Prezentare generală a lecției.
         Serviciul principal al acestei raze: ideile divine ale celei de-a doua raze sunt prezentate într-o formă funcțională. Este nevoie de înțelepciune, iluminare și discriminare. Profesorii și educatorii sunt adesea în acest departament.
         Culoarea Razei (Flacără): galben auriu.
         Reprezentanți principali ai acestei raze: Arhanghelul Jophiel, Elohim Cassiopeia, Maeștrii Ascenși Kuthumi și Isus (ambii Învățători Lumii), Maestrul Lanto și Chohan Confucius.
A doua rază: rază de aur a înțelepciunii.
         A doua Rază servește omenirii prin dezvoltarea conștiinței indivizilor care sunt talentați să transmită înțelepciune și cunoaștere adevărată prin toate mijloacele și canalele care servesc omenirii. Aceasta este raza de instructori și educatori.
         Iubitul Maestru Ascensionat Kuthumi a fost Chohanul acestei raze până în 1958. El a fost apoi înlocuit în această funcție de iubitul Domn Lanto, când el însuși a fost promovat la funcția de Învățător al Lumii, în locul lui Maitreya, în același timp cu iubitul Maestru Isus. Acum, Maestrul Confucius este cel care îndeplinește această funcție.
         Indivizii asociați cu cea de-a doua raza se străduiesc să permită oamenilor din toate națiunile și rasele să se înțeleagă mai bine unul pe altul, pentru că adevărata fraternitate mondială nu se va manifesta niciodată până când, prin extinderea conștiinței, omenirea nu va dezvolta în fiecare o inimă înțelegătoare.
          Raza Înțelepciunii nu are nimic de-a face cu acumularea intelectuală a faptelor sau cu geniul mental așa cum îl vede lumea. Adevărata înțelepciune vine din înțelegerea legilor vieții și a aplicării lor. Pentru aceasta, trebuie să ascultăm Vocea Tăcerii cu respect, smerenie și liniște.
 Cu cât suntem mai înțelept, cu atât limbajul este mai puțin zgomotos, cu atât lumea emoțională este mai pașnică și gândirea creierului este mai puțin activă.
       Aceasta este una dintre cele mai dificile etape ale drumului, căci până nu auzi Vocea Tăcerii, lucrezi la marginea vieții, strigând cu mulțimea hosanas goale care rezonează nicăieri altundeva decât în ​​propriile tale urechi.
Iubitul Kuthumi, Instructor al lumii.
         Printre multele încarnări ale iubitului Maestru Ascensionat Kuthumi, înainte de ascensiunea sa a fost cea a lui Gaspard, unul dintre cei trei Regi Magi care au urmat steaua până la Betleem. Anterior a fost savantul grec Pitagora și mai târziu a fost iubitul Sfântul Francisc de Assisi. Dar, desigur, s-a întrupat de multe alte ori. În compania marelui El Morya și a lui Djwal Kul, el a jucat un rol decisiv în nașterea Societății Teozofice, iar cei care doresc să învețe legile spirituale ale Vieții pentru a deveni mai eficienți Învățători pentru alții vor primi un ajutor important în vocația lor, îndreaptăndu dragostea lor și apelurile din inimă către iubitul Maestru Kuthumi.
         Pe dealurile ondulate ale Kashmirului, iubitul Lord Maitreya și discipolul său, iubitul Kuthumi, mențin o casă dedicată stabilirii doctrinei iubirii divine, așa cum au exprimat marii profesori, educatori și lideri ai religiilor lumii. Acolo, în acest mare sanctuar spiritual de pace și liniște, Frații și Surorile Robei de Aur se întâlnesc și stau la picioarele Domnului Maitreya, Kuthumi și ale altor Ființe ale Oștii Ascensurate. Ei învață cum să transmită cunoștințe reale și cel mai eficient mod de a le preda.
Mesaj de la Kuthumi.
(interludiu muzical: Cântecul Kashmir, care conține nota cheie a maestrului Kuthumi.)
          „Transferul conștiinței de la o minte la alta este cunoscut sub numele de educație. Adevărul pe deplin revelat rămâne întotdeauna prezent în mintea universală a lui Dumnezeu, dar inteligența individualizată a copiilor lui Dumnezeu trebuie să alunece în acest mare Duh pentru a încorpora în propria conștiință cât de mult poate absorbi din marele adevăr și o-realiza. Fiecare ființă umană își scufundă propria ceașcă de receptivitate în fântâna cunoașterii și obține atât de multe beneficii pe cât este capabil să primească. Aceasta este o părtășie spirituală! Profesorul este unul al cărui pahar s-a adâncit prin numeroasele sale călătorii către fântână și el împărtășește esența sa debordantă cu cei care încă nu au putut să-și atingă marginea cosmică. Chiar și la cursurile de învățământ elementar, profesorul își umple mai întâi conștiința, apoi îi oferă cu blândețe paharul de cunoștințe discipolului, astfel încât să poată bea nectarul în înghițituri mici, să se entuziasmeze de esența prezentată lui și să se întoarcă la fântâna profesorul, cu excepția cazului în care, poate, el este unul dintre puținii discipoli care pot însoți pe profesor la nivel cosmic. Cei care nu vor să bea nu cresc niciodată în valoare. Fericiți cei a căror sete de spiritualitate nu este potolită și fericiți cei care le dau de băut!
         „Iluminarea conștiinței exterioare, percepția care dă acces minții la sensul mai profund al ritualurilor, al decretelor, al tuturor activităților din care au loc, permite individului sau grupului colectiv să se alăture cu bucurie ceremonialului cerut să magnetizează darurile Divinității. Acolo unde nu există iluminare, energia se exprimă doar fără tragere de inimă! Devine obligație, datorie, un serviciu care este rodul fricii și al superstiției. Trebuie să se oprească! Pentru New Age, sub îndrumarea Maestrului Saint-Germain, decretul Legii Cosmice cere omului să știe de ce trebuie să își purifice corpurile fizice, mentale, emoționale și eterice și în ce scop trebuie să rămână armonios. Atunci cooperarea elevilor va fi iubitoare! Și prin activitatea iubitului El Morya din „Podul către Libertate” ne străduim să transmitem motivul acestei întreprinderi conștiinței exterioare a umanității.”
Iubit Lanto, Chohan al Razei a Doua.
         Iubitul Lanto a ascensionat pe vremea lui Confucius (500 î.Hr.). El a pus foarte mult accent pe onestitate și integritate. El a fost Chan, împărat al Chinei. Lanto reușeă să-și extindă lumina inimii până în punctul în care fizicul său deveneă luminos. În timpul înghițirii Continentului Lemurian, a primit custodia Flăcării Precipitațiilor și a comorilor păstrate în Munții Teton, în ceea ce numim Retragerea Munților Stâncoși.
         Iubitul Lanto aduce celei de-a Doua Raze nu numai o mare înțelepciune și o mare iluminare, care sunt calitățile sale speciale, ci și experiența sa îndelungată în folosirea Flăcării Precipitației și marea lui reverență pentru viață, o calitate de care omenirea are atât de mult nevoia acum. El va ajuta foarte mult orice student care îl cheamă să precipite în lume mai multe calități bune, mai divine. Adevărata iluminare este să înțelegem acest respect pentru toate forme vieții, care ne permite să o slujim mai bine. Până în 1956, Lanto a fost responsabil de Teton Retreat. El a renunțat la această funcție pentru a deveni Chohan al Razei a Doua, iar iubitul Confucius a devenit Ierarhul Retragerii Teton.
         Calitatea specială a lui Lanto este respectul pentru viață.
Mesaj de la Lanto.
(interludiu muzical: Nota principală este „Etoile du Soir”, în „Tannhäuser”, de Richard Wagner.)
         „Sunt multe de spus și de gândit despre respectarea vieții, căci, amintiți-vă, viața este de la Dumnezeu și, indiferent de formă ea ia temporar, ea este predestinată să se întoarcă la viață, starea divină. Acesta este motivul pentru care Eu Am predat respectul pentru viață de secole. Când această reverență este suficient de mare, știința precipitarei devine ușoară, pentru că venerația ta este impersonală și iubești toate viața în mod egal și într-un mod impersonal și armonios. Nu există nuclee de egoism care să oprească eliberarea binelui din Corpul tău Cauzal pentru a binecuvânta toată viața întemnițată oriunde s-ar putea găsi.
         „Este ușor să venerați un individ, sau câțiva, cu care sunteți în asociere în timpul unei întrupări, dar marea reverență impersonală pentru toată viața vine pe măsură ce învățați să beneficiați de învățăturile noastre și de radiațiile noastre.
         „În China cu epoci în urmă, adevărata Lege a fost învățată să respecte viața, nu numai a omului, ci și a plantei. Nicio ființă umană care s-a conformat acestei Legi adevărate nu ar fi tăiat măcar o floare din tulpina ei. În China, în aceste vremuri de mare frumusețe și perfecțiune, știam cu toții că viața este divină, că vine de la Dumnezeu și că ea trebuie, chiar și printr-o floare, să realizeze un destin divin oferind frumusețea ei trecătorului, parfumând aerul și că, când va veni anotimpul, propriul sau arhetip divin ar fi amintit. Astfel, evoluam în această cinstire magnifică a vieții și a celorlalți, iar și a celor care veneau să ne „converte” la diverse credințe religioase, în care această reverență nu era nici cunoscută, nici simțită.
          „Ați ajuns să înțelegeți din nou astăzi că respectul pentru viață este impersonal, că acoperă toată omenirea și tot ceea ce trăiește. Învățând acest lucru, atunci devii puterile care precipita toți binele. Ce poate face un mic trandafir, cu siguranță o pot face și ființele umane. Trandafirul își urmează modelul divin și înflorește când sosește sezonul său. Bărbatul și femeia trebuie să ajungă într-un punct în care să poată venera viața care este în ei și apoi, când va veni timpul, să o sporească în dragoste până când devin Hristosul manifestat, oriunde se găsesc.
         „Aceasta este cea mai mare învățătură care există în întreaga lume, cea mai perfectă înțelegere, cea mai mare lege spirituală a acestui univers. Învață să venerezi viața și, dacă o vei face, vei merge înainte fără grabă, nu vei cunoaște nici amărăciune, nici necaz; vei ajunge la un mod de viață plin de har, care este cel al Maestrului Înălțat Saint-Germain.”
Iubitul Jophiel, Arhanghelul  Iluminării.
         Marele Arhanghel Jophiel este Învățătorul Divin al îngerilor, al umanității și al elementilor dornici să-și aprofundeze înțelegerea lor vieții și a legilor sale divine benefice care guvernează marele univers. Această înțelegere le permite să servească cu mai multă abilitate și eficiență. Prin radiația de iluminare, stimulează sentimentele spre aspirația pentru idei spirituale. Acest iubit Arhanghel a aplicat pentru postul de Învățător divin în fața Dumnezeului întregii vieți în inima universului, având câștigât-și acest drept dedicându-se studiului și pregătirii în nenumărate epoci.
         La nivelurile interioare, templele de lumină ale lui Jophiel au o culoare aurie rafinată, simbolizând activitățile celei de-a doua raze. În aceste temple, ființe fermecătoare slujesc cu Jophiel și învață armata îngerească cum să-și sporească dragostea și puterile luminii care le permit să fie de un beneficiu mai mare pentru toată viața. De asemenea, ei învață ființele umane care doresc acest lucru să dezvolte o cultură educațională; aceste ființe sunt instruite în templele iluminării noaptea, în timp ce trupurile lor sunt în repaus. Elementalii sinceri sunt, de asemenea, instruiți în templele iluminării lui Jophiel. Întregul serviciu al lui Jophiel este de a crește înțelegerea oricărei inteligențe conștiente de sine care o-dorește, indiferent de regat căreia îi aparține.
         Constance, complementul divin magnific al Lordului Jophiel, slujește cu el. Serviciul său este de a ancora dorința de a sluji mai ferm în conștiința studentului aspirant. Prin intermediul propriei ei radiații a calității divine a statorniciei, ea stimulează activitățile Flăcării lui Hristos în fiecare ființă umană pentru a ajunge la desăvârșire.
          Lordul Jophiel și Constance, precum și profesorii Templelor de Aur ale Iluminării, sporesc în fiecare conștiință care solicită ajutorul lor capacitatea de a exprima idealuri superioare ale Divinității. Mari raze de lumină aurie iradiază din templele Lordului Jophiel către toate templele educaționale și școlile de învățare de pe Pământ. Îngerii educației și iluminării direcționează fluxuri de instruire, încurajare și inspirație prin aceste raze către profesorii templelor și școlilor. Marii savanți care sunt interesați de diverse aspecte ale Legii, spirituale și fizice, sunt beneficiarii acestor curente; uneori, sunt asistați de un instructor invizibil și sunt predați prin intuiție, inspirație și visare.
Mesaj de la Jophiel.
         „De la Soarele din spatele Soarelui, de la părinții sistemului nostru și de la părinții fiecărei galaxii, aduc în sufletele voastre, în mințile voastre și în conștiința voastră lumină, lumină, lumină, pentru ca voi să înțelegeți calitățile divine ale Flacăra Iluminării.
         „Mulți bărbați și femei spun: „Când voi fi împlinit, voi sluji Domnului meu!” Dar un bărbat sau o femeie se măsoară după ceea ce fac ei în prezentul veșnic! Toate lucrurile mărețe care au fost făcute pe toate planetele au fost făcute de doar câteva ființe! Nu ne putem baza pe conștiința care măsoară succesul după cifre, căci niciodată masa oamenilor, ci câțiva oameni rari sunt cei care creează speranța realizării unei viziuni sau a unui proiect de merit. Doar două ființe, în inima unui Soare, creează un sistem planetar! Șapte Elohim creează planetele și există doar șapte Arhangheli ale căror conștiințe, corpuri și lumi servesc pentru a transmite toată energia celor șapte Raze puternice pentru a hrăni natura spirituală a tărâmurilor umane, elementare și angelice. Șapte directori, Chohanii, conduc, controlează, ghidează, sfătuiesc și dezvoltă zece miliarde de curenți de viață care folosesc planeta Pământ.
          „Atâta timp cât un bărbat, o femeie, dorește sprijinul unei planete, atâta timp cât două picioare rămân ferm pe pământ, inima ancorată în Inima lui Dumnezeu, planeta trebuie să supraviețuiască pentru că în virtutea autorității EU SUNT, o ființă este Prezența lui Dumnezeu Atotputernic, oriunde se află acea Flacără concentrată!
         „Afacerea mea, serviciul meu pentru viață, constă în învățătura conștiinței pentru a-i permite să descopere în ea însăși care este puterea Luminii. În marele Al Doilea Regat (și Sferă), toate ființele reprezentând cele trei evoluții primesc educația necesară pentru a deveni stăpâni ai energiei și pentru a putea la rândul lor să insufle această învățătură celor care o doresc și vor să urce scara evoluției către perfectiunea sa suprema.
         „În a doua sferă, ideile se cristalizează. Cu alte cuvinte, ele prind contur. În lumea ta, este la fel, îți faci o idee abstractă. De exemplu, ați putea spune: „Aș dori să fac o excursie”. Atunci mintea ta, care reprezintă a doua sferă, va spune: „Ei bine, hai să luăm abstractul și să-l modelăm. Să planificăm o excursie în Bermuda, Anglia sau în alt loc!’
         „S-ar putea să-ți vină și ideea unei case noi, iar mintea ta s-ar apuca de idee și s-ar spune: „Mi-ar plăcea o casă cu opt dormitoare și cinci mii de metri pătrați de teren”. În această a doua sferă, ideile abstracte se cristalizează într-o formă viabilă.
         „Dorința prinde contur în a doua sferă. Când îți iei în considerare planul pentru o donație, pentru o casă sau pentru orice altceva, îl atragi în a doua sferă. Dacă îți face plăcere, sentimentele tale prind stăpânire și îți aduci energia la formă; presiunea sentimentelor tale îi dă viață și o aduce la manifestare. „
Cassiopeia, Elohim al Înțelepciunii.
(Complement divin: Minerva).
         Din prima substanță a luminii, cei Șapte Elohim au real construit planeta Pământ; au făcut din el un loc de reședință frumos și luminos pentru toți copiii lui Dumnezeu care doreau să învețe să controleze utilizarea energiei și vibrațiilor asupra acestuia. Înțelepciunea lui Dumnezeu, îndreptată prin conștiința Casiopeei și Minervei, i-a ajutat să mențină modelul divin al adevăratului profil al Pământului și să determine numărul de indivizi care l-ar putea locui la un moment dat, durata de timp pe care fiecare ar putea rămâne încarnați, nevoia de odihnă pentru suflet și, în cele din urmă, atunci când acești indivizi s-ar putea încarna din nou pentru a se strădui să-și îndeplinească planul divin.
         Adevărata înțelepciune i-a învăluit întotdeauna pe copiii lui Dumnezeu, slujindu-i adesea fără ca ei să-și cunoască binefăcătorii, într-o rază de aur concentrată din inimile puternicelor Casiopee și Minervei, precum și pe Arhanghelii Iofiel și Constanța, și pe frații și surorile mai mari cunoscute ca „Instructorii din Rochia de Aur”. Patrioții, profesorii, umanitarii, artiștii, cercetătorii și oamenii de știință, clericii și căutătorii de metafizică ale căror motive sunt sincere, care nu doresc înțelepciunea doar pentru beneficiul lor personal, sunt întotdeauna inspirați de Ființele divine ale celei de-a doua raze.
         Discernământul este un dar de la a doua rază; el îi ajută pe copiii lui Dumnezeu să recunoască imparțial, să studieze, să cugete la învățătura primită și să accepte drept adevăruri sau să respingă afirmațiile care le-au fost date.
Mesaj de la Cassiopeia.
         „EU SUNT Cassiopeia, Elohim al Percepției și al Înțelepciunii, Elohim al puterii concentrate a atenției, fără de ce spiritul nu ar putea concepe sau cunoaște nimic aici, pe pământ sau pe cealaltă lume. Puterea atenției tale este ușa deschisă către mintea ta și către întreaga ta conștiință. Raza noastră, a doua, le aduce celor care se deschid la ea cu atenția lor o înțelegere luminată a planului și scopului lui Dumnezeu.
         „Planeta Pământ este într-o stare de incubație cosmică, iar razele de energie inteligentă (pe care o numiți lumină cosmică) sunt de fapt substanțe luminoase îndreptate în mod conștient către Pământ prin atenția Ființelor Cosmice. Una dintre aceste raze este Flacăra de Aur a Iluminării Divine, care merge de eoni din inimile anumitor Membri ai Ierarhiei către Pământ. Pe măsură ce Raza Iluminării s-a desfășurat pe Pământ și atenția unor membri avansați ai rasei a început să se îndrepte înapoi către Dumnezeu, acest curent care se întoarce în cer de la omenirii a venit cerc complet.
         „Activitatea mea este aceea de a percepe ceea ce Părinții divini au conceput și vor să vadă manifestat. Scopul celei de-a doua Raze este Percepția și Contemplarea activă și iluminată a Planului divin. După ce ai luat decizia și te-ai predat razei voinței, atunci trebuie să primești ideea divină și liniile directoare pentru manifestarea ei. Iată de ce prima activitate a corpului mental, după ce a luat decizia de a face, este să contempla tăcerea!
          „Prin atenția ta și prin toate activitățile simțurilor, corpul tău mental primește orice (bun sau rău) la ce atenția ta te conectează, și el atrage imaginea și forma în mintea ta. Corpurile mentale ale omenirii sunt ca un vechi depozit care depozitează mobilierul și acumulările din trecut. Sunt pline de pânze de păianjen și de concepte umane zguduitoare, dintre care multe sunt pietrificate și câteva în proces de dezintegrare.
         „Când ați primit corpurile voastre mentale din inima creației, ele arătau ca o minge de cristal luminoasă în care primeați ideile și diagramele clare, concise și magnifice ale propriului vostru Hristos Sfânt. Pe măsură ce auziți și citiți asta, trec Flacăra mea prin conștiința creierului vostru. Renunțați la conceptele voastre umane din veacurile trecute!”
mesaj de la Confucius.
    Din postul pe care îl ocup în fața Milostivirii Domnului Lumii, mi se cuvine să difuzez lumina celei de-a doua raze, lumina iubirii și a înțelepciunii, căutând să trezesc Umanitatea la această calitate divină. Din acest centru în care lucrez, contempl istoria omului în cucerirea sa progresivă a manifestării iubirii, a unității și cu ei, a înțelepciunii.
Înțelepciunea este inseparabilă de iubire deoarece implică contact intim, dincolo de orice îndoială, cu inima lucrurilor. Acest contact este aspirația și impulsul iubirii care determină întreaga creație să se îmbrățișeze intim însăși, și fiecare creatură să îmbrățișeze toate creaturile spiritual.
    Din poziția pe care o ocup în fața Milei Domnului Lumii, comunic în interior cu toate creaturile, îndemnându-le să evolueze prin forța iubirii, această forță despre care se spune că ridică munți și datorită căreia se ajunge la pace, înțelepciune și puritate. Această forță este cea care construiește, păstrează lucrurile construite și, mai presus de toate, caută să conducă toate ființele la nivelurile mai subtile unde devine posibilă cea mai completă comuniune cu Întregul.
    Eu, Confucius, Sunt responsabil, pentru următorii 500 de ani, să radiez Iubire-Înțelepciune pe Pământul oamenilor. Dar munca mea cea mai importantă, sau cel puțin punctul de cea mai evidentă utilitate, este astăzi! Pe măsură ce Hristos se apropie pentru a ne aduce cea mai uimitoare manifestare de iubire pe care această Umanitate a cunoscut-o vreodată! O iubire care depășește toate obstacolele și se înalță spre cele mai mari comuniuni; o iubire care trezește dorința de a cânta în armonie cu Întregul; o iubire care caută să stabilească un schimb legitim între bărbați, în care ei știu să primească ceea ce alții trebuie să dea în loc să vrea să primească ceva.
     Dragostea pe care Hristos vine să ne-o dea este cea care aduce cea mai mare liniște în inimile celor care aderă la curentul său, satisfacându-și propriile suflete, și este cea care pretinde că readuce Omenirea pe calea împlinirii ei rol cosmic, în strânsă legătură cu planurile Tatălui pentru creaturile din tot Universul.
    Hristos vine să ne arate cum dragostea leagă activitățile împărăției umane și împărăția arhetipală și puternică a Tatălui. Devine posibil atunci când flacăra de aur și de foc a inimii noastre ne face să renunțăm la micime pentru a putea îmbrățișa Totul; să renunțam la opacitatei pentru a vedea Totul reflectat în cristalul minții; să renunțam la ambiției pentru a obține bucurie din muncă realizată și în cele din urmă compatibilă cu dreptatea și armonia cosmică; să renunțam la dorințele mărunte ale simțurilor de a satisface măreția dorinței divine, care în noi cheamă la sațietate (și numai prin dorințând nimic pentru Eul meu individual, separat de cel al altora, ne facem poate ajunge la el).
La originea creației, Dumnezeu ne-a făcut parte integrantă a Întregului și astfel fiecare făptură părea să posede în inima ei contribuția și prezența tuturor celorlalte. Acest lucru a fost posibil, deoarece dorința de posesie și putere personală nu exista: fiecare creatură se putea dărui altora în pace și era demnă să primească participarea tuturor celorlalți la propria sa viață.
    Starea misterioasă la care mă refer (în timp ce sunt conștientă de faptul că limitarea cuvintelor întunecă atât de mult cât dezvăluie) este una pe care dragostea din noi, dorința divină, dorește să o recreeze. Este comuniunea și unitatea primitivă, care au existat cu mult timp în urmă, când ceea ce oamenii numesc timp nu exista. Învață, așadar, să faci diferența dintre iubirea divină și dorința egoistă: iubirea adevărată este incluzivă, amplă, absolut altruistă, caută constant să restabilească contactul intim cu ceilalți, acceptă contribuția fiecăruia, este vesel și pozitiv în capacitatea lui de a descoperi Binele chiar şi atunci când pare că nimic nu există decât răul.
    Iubirea din noi, o calitate divină eminentă, este această tendință neobosit și inepuizabilă spre Unitate.
    Nimic nu poate sta în calea acestei energii interioare care este cea mai solidă mărturie a prezenței divine în om. Orice s-ar întâmpla, indiferent de timpul care trece, iubirea ne va trezi în cele din urmă la toleranță, acceptare, iertare și recunoaștere a frăției intime a tuturor creaturilor, în ciuda urilor trecătoare care există doar în tărâmul aparențelor perisabile. Nimic nu poate distruge această esență a noastră care se manifestă mereu în dragoste.
    Hristos va veni din nou să mărturisească acest lucru și să ne îndrume către conștientizarea a ceea ce există în noi și care ar trebui să ne conducă la triumful final al evoluției.
    Dragostea va fi, acum că Hristos vine, marele agent al noilor cuceriri ale Umanității. Ca întotdeauna, cu toții ne vom ridica mulțumită lui la un grad mai mare de înțelepciune, vom atinge noi culmi spirituale și va fi de ajuns pentru aceasta să-l lăsăm pe Hristos să evoce în noi rezonanța sufletelor care sunt gata să iubească.
Îți recomand să nu te mai retragi niciodată într-una dintre greșelile Epocii Peștilor care acum se termină: să crezi că trebuie să cultivi iubirea, să-i faci pe alții să o simtă, să-i condamni pe cei care nu o simt sau să lupți pentru ca ea să se nască în tine.
Singurul lucru de făcut este să permitem energiei lui Hristos, în interiorul și în afara noastră, să ne atragă în tărâmul divin. Trebuie să iubim mai mult decât să vorbim despre dragoste, să căutăm să-i înțelegem pe ceilalți în loc să așteptăm ca ei să ne dea ceea ce așteptăm în schimbul religiozității noastre, al bunăvoinței noastre sau al oricărui nume i-ai da. Căutați să arătați lumina aurie a iubirii noastre în loc să pierdeți timpul verificând dacă alții o au.
Amintiți-vă, mai presus de toate, fraților: iubirea divină vine întotdeauna din interior spre exterior. Când torța iubirii aprinde undeva flăcări noi, este pentru că acolo există combustibilul și atmosfera potrivite. Când flacăra iubirii crește în cineva, fiți siguri că sufla vântul intuiției care alimentează înțelepciunea. Toate aceste posibilități sunt latente la toți bărbații.
    În flacăra iubitoare a lui Hristos, te iubesc și te salut.
Confucius.
Cei șapte pași pentru precipitărea.
(de Elohim Cassiopeia).
         „Când am fost chemați prima dată de Helios și Vesta și ne-au întrebat dacă vrem să creăm această planetă Pământ, am spus:
-(1). „Vrem să vă ajutăm!”
-(2). Apoi am avut smerenia să întrebăm ce voiau ei să facem. Astfel, ne am primit Percepția privind scopul lor divin.
-(3). Ne am avut Iubire divină pentru a magnetiza substanța electronică luminoasă și a forma planeta.
-(4). Am avut puritatea și smerenia să nu vrem să le schimbăm scopul divin.
-(5). Ne am avut concentrația de energie pentru a rămâne cu ea, și știți exact câte milioane de ani sunt necesare pentru a crea o planetă locuibilă?
-(6). Am păstrat, de asemenea, Ritmul Invocației și de multe ori am părăsit propria noastră lucrare cosmică individuală pentru a-i întâlni pe ceilalți Elohim și pentru a răspândi iubire și lumină pe această planetă pe măsură ce ea lua forma. Niciunul dintre noi nu a ratat vreodată întâlnirea acestei ore ritmice, ca nu cumva Flacăra Casiopeei, sau poate a lui Orion, să fie disproporționată cu restul. Dacă s-ar fi întâmplat acest lucru, armonia și echilibrul perfect al celor șapte Elohim, care au venit în ritm secol după secol, ar fi fost spulberate.
-(7). Apoi, ni s-a cerut să eliberăm pe și prin creația noastră Pacea și Armonia care va susține această planetă până când evoluțiile ei au început să se dezvolte pe ea, iar după sosirea umanității care a fost invitată să profite de ea.
         „Astăzi Sfântul vostru Eul Hristos așteaptă să recunoașteți și să acceptați, și nu într-un mod abstract! Sfântul Tău Eu Hristos este o Ființă foarte reală! El așteaptă ocazia de a-ți arăta Modelul tău divin care îți poate fi dezvăluit de conștiința ta mentală, când stă ca un Graal în fața lui. Trebuie făcut cu smerenie, sinceritate și conștientizând că această Ființă care te-a făcut și susține milioane de ani, care ți-a dat până și suflarea vieții, trebuie fără îndoială, să aibă un cuvânt de spus în afacerea ta!
        „În inima ta se află Flacăra de Aur a Iluminării care îți dezvăluie adevărul. Acum, ca răspuns la chemarea mea, această Flacără se ridică în structura voastră mentală și în conștiința voastră exterioară, curățindu-le pentru totdeauna de conceptele umane trecute, de jumătăți de adevăruri, extinzând Flacăra de aur a activității de șapte ori a Elohimilor care este înrădăcinată în frunte voastre. Dacă o veți accepta, fiecare dintre voi va fi un Graal prin care o Ființă perfectă își poate canaliza și îndrepta binecuvântările asupra omenirii! „
Vizualizarea.
         „Vizualizați-vă stând în interiorul unui stâlp de lumină aurie a Flăcării de Aur a Iluminării, Înțelepciunii și Iubirii care coboară din Prezența EU SUNT într-un flux constant de lumină prismatică. Vedeți această Flacără și simțiți-o ancorată în inima voastră ca o ceașcă și vedeți această ceașcă revărsând până când acest foc auriu pătrunde în fiecare celulă, organ, funcție și parte a corpului vostru fizic. Simțiți-l trecând prin corpul vostru eteric, simțiți-l umplendu-vă creierul, lumea mentală, radiați corpul vostru emoțional și mai departe, pe o distanță de aproximativ un metru, în toate direcțiile. Simțiți că sunteți Hristosul care proiectează această Flacără de Aur și Înțelepciune cu un sentiment de iubire pentru a-i binecuvânta pe toți cei care ating „tivul hainei tale”.”
Decret.
         „Prezența iubită a lui Dumnezeu EU SUNT, iubit Maestru Ascendet Kuthumi! În timp ce corpul meu se odihnește în noaptea asta, trimite-mi un mesager care să mă conducă la tine în corpul meu interior. Educă-mă pe deplin și scaldă-mă în Flacăra Aurie a Iluminării. Încărcați-mi conștiința cu tot ce am nevoie acum pentru a-mi îndeplini planul divin. Lasă-mă să mă întorc în corpul meu fizic cu memoria deplină a acestei învățături, astfel încât să devină o cunoaștere practică care să-mi permită să am o mai mare stăpânire în propria mea lume și să-i slujesc mai bine pe Prezența, și pe următorul meu. Accept asta ca fiind manifestată în lumea mea acum și susținută pentru eternitate!”
         „Prezența iubită a lui Dumnezeu EU SUNT în mine, iubit Maestru Ascensionat Lanto, încarcă-mă cu marea ta calitate a reverenței pentru viață și învață-mă cum să precipit totalitatea binelui din lumea mea. EU SUNT precipitare și prezența vizibilă a perfecțiunii infinite în lumea mea și în treburile mele acum, susținută pentru totdeauna!”
Binecuvântare.
         „Pecetluiți într-un stâlp puternic al Flăcării Galbene și Aurii a Înțelepciunii, Iluminării Divine și Discernământului, care provine din inimile iubitului Arhanghel Jophiel, Elohim Cassiopeia și Maestrului Înălțat Lanto,
 mulțumim Oștii Înălțate a Luminii pentru revărsarea sa permanentă de iubire, înțelepciune și putere.
         „Le mulțumim iubiților Arhangheli Mihail, Uriel și Îngerilor Protecției, Ministerului și Ceremoniei care ne-au ajutat în această lecție. Luați eforturile noastre umile și amplifică-le cu dragostea voastră puternică. Luați-i spre nord, sud, est și vest și acoperiți Pământul cu Flacăra Galbenă și Aurie a Înțelepciunii, Iluminării și Discernământului.
         „Fie ca binecuvântările Celui Prea Înalt Dumnezeu Viu și pacea care este dincolo de înțelegere să fie cu fiecare dintre cursanți. Fie ca Dumnezeul Milei să ne ocrotească și să ne îndrume pe drumul nostru spiritual către iluminare și libertate! „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *