GI PRIMA LECȚIE.

  

Prima lecție.

  

Introducere în predare.

  Problemele fundamentale ale vieții.
  Există cineva pe Pământ astăzi care să nu fi pus întrebările?:
„De unde sunt? De ce sunt aici? Unde mă duc? „
Este posibil să afli de unde ai venit, să îți cunoști scopul aici și să știi care este scopul tău final?
          În următoarele lecții, vom explora răspunsurile la aceste întrebări.
          Dragi studenți, de ce trăiești? Care este scopul vieții tale? Dacă aveți unele îndoieli cu privire la acest lucru, nu este înțelept să aflați și să nu mai pierdeți timp? Ești capabil să-l iubești pe Dumnezeu și pe aproapele tăi suficient pentru a colabora în această cauză demnă: pentru a aduce pace și libertate definitiv pe acest Pământ minunat. Deci, citiți o minte deschisă și meditați la mesajul din inima voastră! Testează ceea ce înveți! Experimentează! Mesajul este consecvent din interior? Este rezonabil, logic? Pune-l în practică, aplică-l în viața ta de zi cu zi!
Știți să discerneți acest momentul oportun care se deschide înaintea voastră pentru a vă arăta cum puteți crește spiritual și ajuta, în aceste vremuri de scop cosmic!
           „Podul către libertate” și succesorul său, „Fundația pentru Predare Maeștrilor Ascensi”, au fost înființate pentru a vă familiariza cu planul divin pentru Pământ și pentru omenire. Acest plan conține viziunea Libertății, precum și un proiect concret de eliberare pentru toată Creația lui Dumnezeu. Există o oportunitate cosmică de a vă arăta cum puteți crește în înțelegere spirituală și de a colabora la realizarea planului divin.
Dumnezeu are o mulțime de Asistenți.
Există un singur Dumnezeu și Dumnezeu este totul în toate. El este în fiecare parte a vieții. Orice ființă vie trăiește, se mișcă, respiră și este în mod constant în trup, în minte și în dragostea lui Dumnezeu. Pentru a coordona toate funcțiile Împărăției Sale, Dumnezeu folosește mulți mesageri.
Dacă te uiți la numărul infinit de stele de pe cer, varietatea nelimitată de fructe, cereale, flori, copaci și legume, fiecare parte a Creației lui Dumnezeu, trebuie să-ți dai seama că Dumnezeu, ca un mare om de afaceri, are nevoie de o mulțime de asistenți. Șeful unei mari industrii nu prestează el însuși toate serviciile individuale – până la curățarea podelelor – ale organizației sale mari. Are mulți indivizi instruiți și de încredere care se ocupă de departamentele aflate sub îndrumarea sa și îi raportează pentru serviciul lor particular. Aceștia, la rândul lor, au alți indivizi sub responsabilitatea lor și așa mai departe, ad infinitum, în funcție de mărimea organizației.
Într-un mod similar, marea Dumnezeire are mulți mesageri din diferite rânduri care se ocupă de diferitele departamente ale vieții și care îi raportează superiorilor lor. Asta este sus este așa cum asta este jos. Fiecare individ care a trăit pe Pământ și care a ascensionat cu succes, așa cum a făcut Isus, a devenit un Stăpân Ascens și un adevărat mesager al lui Dumnezeu. Sunt mii! Există o Mare Ființă Divină în fruntea fiecărui departament al vieții. Unii lucrează cu umanitatea, alții cu grupuri, națiuni, cu Regatul Elemental și Natura; alții lucrează cu armata angelică, iar fiecare este un specialist în serviciul său special.
Moise, Buddha și Iisus trăiesc.
În religia budistă, budiștii relatează ceea ce a făcut marele Buddha Gautama acum două mii cinci sute de ani; în religia evreiască este vorba despre Moise și despre ceea ce a făcut el cu secole în urmă; Musulmanii vorbesc despre istoria lor și chiar și în religia creștină Bisericile vorbesc despre viața lui Isus acum două mii de ani. Ei bine, toți acești oameni mari erau Mesagerii lui Dumnezeu, adică erau oameni care aduceau un mesaj de la Dumnezeu către om pe un plan superior, încercând să ajute omenirea în măsura în care aceștia din urmă ar accepta serviciile lor. Cele mai multe dintre ele sunt necunoscute, cu excepția câtorva persoane rare, și slujesc departe de onoruri de top. Unul după altul, așa cum a făcut Isus, și-au finalizat Înălțarea și s-au alăturat rândurilor altor mesageri ai lui Dumnezeu care iubesc și slujesc omenirea. Vor continua acest serviciu altruist până când fiecare individ va face același lucru și toți oamenii își vor exprima pacea pe Pământ și bunăvoința lor față de toată viața!
Marea Frăție Albă.
Marea majoritate a umanității a uitat marile legi cosmice care o guvernează și care guvernează Pământul. A uitat că există un plan pentru toți, care, atunci când este împlinit, aduce iubire, pace și fericire în lumile lor; a uitat că există o mare Ierarhie spirituală care a protejat-o și s-a străduit să o îndrume pentru eoni, pentru a preveni distrugerea ei și, odată cu aceasta, distrgerea Pământului. Această mare ierarhie, cunoscută sub numele de Marea Frăție Albă, este alcătuită din ființe ascensiunațe, dintre care mulți au trăit pe acest Pământ într-un corp fizic, la fel ca noi și care, înțelegând și aplicând legile care guvernează viața, și-au reușit „examenul de promovare” pe un tărâm superior. Au renunțat la slujirea în sfere ale frumuseții și perfecțiunii și au rămas „prizonieri ai iubirii” într-un efort de a ajuta omenirea pământeană care se luptă. Ei pot invita doar bărbați să-urmeze, deoarece Legea Cosmică nu îi autorizează să se amestece în libera voință a omului, chiar și a celui mai mic dintre reprezentanții săi. Isus, Maria, Buddha și Moise aparțin Marii Frății Albe.
Maeștrii Ascensionați sunt Ființe reale și tangibile. Maeștrii doresc să fie recunoscuți ca o forță potențială pentru binele comun al omenirii, dar nu cer să fie ascultați sau venerați. Maeștrii Ascensionați sunt Inteligența dirijătoare a Divinității. Ei sunt Asistenții lui Dumnezeu. Este la fel de simplu ca asta.
Marea Frăție Albă nu este o organizație exterioară a lumii fizice. Dar un individ se poate alătura la Fraternitate doar trăind și exprimând perfecțiunea tărâmurilor cerești pe plan fizic, prin autocorecția slăbiciunilor umane și serviciul oferit fără niciun motiv ulterior de câștig financiar sau glorie personală. Armata Ascendată îndrumă atenția lui discipolul, dar depinde de student să facă alegerile corecte.Niciun individ nu a urcat vreodată fără ajutorul unui Maestru Ascens.
Fundamentele religiilor pământești.
            O religie mondială este proclamată pentru a explica omenirii o parte specifică a Legii cosmice. Această religie este preconcepută de o Ființă Ascensionața, numită Învățătorul Lumii. Noua învățătură este dată la un anumit moment, într-un anumit loc și pentru un anumit grup, în scopul manifestării unei părți a planului divin pentru Pământ.
            Planul divin pentru Pământ are o bază generală: dragostea lui Dumnezeu pentru creaturile sale (bărbați, îngeri și elementari) și, din moment ce toate religiile au fost stabilite de Învățător Mondial, membru al Marii Frății Albe, urmează că toate religiile au o sursă comună și sunt de natură similară. De fapt, câțiva cercetători au descoperit că principiile cuprinse în cele Zece Porunci ale Bibliei sunt împărtășite de toate religiile lumii.
            Există un alt element comun tuturor religiilor lumii: fiecare student este chemat să-L găsească pe Dumnezeu direct în inima lor și nu departe în ceruri. Acest element este adesea trecut cu vederea sau ignorat, dar Studenții trebuie să-l găsească pe Dumnezeu viu în ei înșiși. Deci, după ce și-au găsit Sursa, ei poate să se străduiască să permită planul lui Dumnezeu să se împlinească prin ei.

Semnificația spirituală a unui pod.
            Un pod este definit ca un „pasaj peste un obstacol”, cel puțin pentru cel care alege să îl ia. Nimeni nu alege să înoate printr-un curent rece dacă are ocazia să îl traverseze pe un pasaj sigur și inteligent construit.
            Un pod, în sensul dat aici, înseamnă un Pod de energie luminoasă din Cer spre Pământ, construit de marea Armată Ascensionața a Luminii din rugăciunile, petițiile și decretele studenților care colaborează conștient cu acesta. Oricine crede în și invită Maeștrii Ascensionați întărește acest pod. Există studenți în America și peste tot în lume, care se întâlnesc în grupuri și rostesc rugăciuni pozitive (decrete), combinându-și energiile apelând la Prezența lor divină și la Armată Ascensionata pentru a elimina cauzele tuturor necazule și aduc iluminarea, purificarea, vindecare și perfecțiune pentru toată viața.
            Astăzi, bărbații și femeile sincere caută o cale spirituală pentru a ajunge, dincolo de manifestările războiului, foametei, bolilor, sărăciei, una lumea de pace, sănătate, abundență, lumină și libertate. Una calea prin care nu numai ei, ci și toți oamenii se vor poate bucura permanent de Epoca de Aur: Țara Promisă despre care vorbesc profețiile încă din zilele Bibliei. Ei caută o modalitate prin care pot, împreună cu toți oamenii, să stabilească contactul cu voința lui Dumnezeu și să colaboreze inteligent cu aceasta, pentru a extinde limitele Împărăției sale. Aceasta este treaba constructorilor de poduri de astăzi.

Ce fac Maeștrii acum.
            Nu poți trăi în trecut sau chiar în viitor. Puteți trăi cu adevărat doar în prezent și una dintre diferențele majore dintre Podul către Libertate și toate religiile și alte filiații ale adevărului este că Podul vă spune ce fac Maeștrii Ascenși chiar acum, pentru a putea colaborați în protecția și binecuvântarea Pământului.
            Prin Podul către Libertate, Cei Mari ți-au explicat creația și cum să-ți faci propria Înălțare. Înțelegând și aplicând principiile care le-au permis să-și realizeze Înălțarea, vă puteți câștiga libertatea. Maeștrii Înțelepciunii știu că fiecare membru al umanității trebuie să facă un efort conștient pentru a obține această libertate de care se bucură acum și vă spun cum să o atingeți, deoarece este scris că Pământul va deveni din nou steaua sfântă a manifestată Libertate! Căutați sincer și veți găsi! Cereți și adevărul vă va fi dezvăluit! Bate la ușa libertății tale și se va deschide! Intrați, dragi studenți și fiți în pace!

Unele întrebări frecvente.
Care este Planul Divin pentru fiecare individ?
            Tu și fiecare membru al omenirii sunteți din inima lui Dumnezeu și, într-adevăr, sunteți zei în putere! Ați decis să vă întrupați pe Pământ cu scopul de a învăța stăpânirea asupra întregii energii și substanțe, ceea ce înseamnă propriile gânduri, sentimente, cuvinte și acțiuni. Când acest lucru este realizat și când ați purificat și armonizat toată viața pe care Dumnezeu v-a dat-o, când v-ați încărcat suficient de iubire divină, deveniți candidați la Înălțare. Apoi, la sfârșitul întrupării tale, poți deveni un Maestru Ascens, la fel ca Isus, liber de imperfecțiune pentru eternitate. Se numește „Venind acasă” în Inima lui Dumnezeu, de unde ve vii!
Dacă voința lui Dumnezeu este perfecțiunea pentru toți, de ce există atâta suferință?
            Dumnezeu a oferit fiecărui copil al inimii sale darul liberului arbitru, pe lângă privilegiul de a fi creator, ca El Însuși. Toată lumea este liberă să aibă experiențele sale, să își folosească energiile vitale și să gândească, să simtă, să spună și să facă ceea ce aleg. Când activitățile sale (însămânțarele) reflectă ceva constructiv, o persoană culege efecte constructive. Când individul încalcă Legea Iubirii și Armonia lui Dumnezeu și când exprimă discordie, fie din neglijență, fie cu intenția de a răni, această imperfecțiune se apucă în propria sa lume și va culege durere.
Poate o mișcare sau o organizație să se prezinte cu adevărat ca fiind singura sau singura care poate salva omenirea?
            Cu siguranta nu! Pământul a fost în jur de eoni și milioane de oameni au trăit pe această planetă. Nici un tată bun, nici o persoană bună, să nu mai vorbim de un bun Domn, nu ar da viață milioane de oameni doar pentru a-i vedea distruși și a salva doar o mică parte din ea.
            Un aspect diferit al aceluiași adevăr se prezintă la fiecare două mii de ani. Creștinismul a predominat în ultimele două milenii. Budiștii estici și musulmanii din Asia Mică au prezentat, de asemenea, câteva aspecte ale adevărului. Stăm în zorii unui nou ciclu de două mii de ani, în care libertatea va apărea pentru fiecare bucată de viață.
De ce avem nevoie de Maeștrii Ascenși? De ce nu putem ajunge direct la Dumnezeu?
            Nimeni nu a atins vreodată stăpânire asupra tuturor condițiilor externe fără ajutorul Armatei Ascensie de Lumină. Chemările pe care oamenii le fac lui Dumnezeu sunt de fapt primite de acești Maeștri Ascendenți, care sunt Mesagerii lui Dumnezeu și care răspund la ei. Vibrațiile sferelor superioare sunt atât de fine și delicate încât foarte puțini oameni sunt capabili să le primească cu suficientă claritate pentru a acționa în conformitate cu îndemnurile primite. Când Maeștrii Ascenși au într-adevăr un contact întruchipat, instruit, dovedit, care este capabil să primească în mod clar instrucțiunile lor și dacă beneficiază de o dispensa specială acordată de Consiliul Karmic, atunci este posibil ca aceștia să transmită informații noi, pe întreaga durata acestei autorizații speciale.
Oamenii pot fi salvați de alții?
            Nimeni nu-și poate salva vecinul! Conceptul unui Mântuitor personal și ideea că Iisus îi va salva pe cei care cred în el sunt greșite! Isus va oferi toată asistența posibilă celor care îl iubesc și îl vor întreba, dar nici el, nici nimeni nu te poate salva. Nimeni nu se naște în locul tău, nimeni nu poate trăi în locul tău, nimeni nu poate muri în locul tău și nimeni nu te poate salva. Fiecare trebuie să o facă pentru contul său!
De ce crezi în reîncarnare?
            Există multe argumente în favoarea reîncarnării. Pentru început, este logic să credem că o persoană care a comis o nedreptate (în gândire, în simțire, în acțiune) față de Legea Armoniei lui Dumnezeu, este responsabilă pentru acea acțiune, mai degrabă decât să vadă pe altcineva luând această sarcină de pe el? În plus, nu are sens că un Dumnezeu iubitor îi dă omului șansa de a îndrepta răul făcut într-o întrupare anterioară? Mai mult, cum ar putea fi explicate acțiunile miracoloase, cum așa o persoană care la vârsta de zece ani compune simfonii întregi, fără o pregătire prealabilă?
Majoritatea populației pământului crede în reîncarnare. Creștinii de astăzi sunt printre puținii care nu cred. Mai mulți cărturari cred că doctrina reîncarnării a fost eliminată din Biblie ca urmare a Sinodului de la Niceea și a Sinodului de la Constantinopol.
Această activitate este legată de spiritualism?      Nu, nu există nicio îndoială! Deși spiritualismul a fost de mare serviciu pentru a demonstra că există viață după așa-numita moarte, indivizii de obicei contactați de mediumi sunt de fapt doar morții care, în adevăr, nu au mai multă înțelepciune decât au ei când erau pe Pământ. În plus, este dăunător să chemi oamenii înapoi după ce mor, deoarece le întârzie progresul. Adevăratul contact cu Maeștrii Ascensionați este capabil să ridice conștiința umană pentru a o întâlni pe cea a Ființelor Ascense. Aceștia s-au eliberat de lume și sunt acum plinătatea iubirii și înțelepciunii lui Dumnezeu. Ei învață Adevărul și, atunci când învățătura lor este urmată, eliberează omenirea! Adevăratul contact controlează întotdeauna corpul și mintea. Maeștrii Ascensionați nu lucrează niciodată în întuneric, ci întotdeauna în lumina puternică. Ei nu înalță niciodată personalitatea umană. Totul se realizează prin puterea iubirii divine, iar Maeștrii sunt absolut dezinteresați.
Este „Unul” un canal bun?
            Aceasta este cea mai frecventă întrebare. Discipulele care sunt cele mai experimentate au unele dificultăți, în ciuda a ceea ce susțin, să stăpânească subiectul discernământului. Acest subiect este atât de prost înțeles și atât de important încât este o parte esențială a unei lecții viitoare. Vă putem sugera căutătorului sincer al adevărului să consulte referințele multiple ale Maestrilor cu privire la discernământ (există aproximativ nouăzeci în indexul publicațiilor Podul către Libertate). Iată câteva considerații majore care ajută la distincția între canalele aprobate de Marea Frăție Albă și cele care nu sunt:
            1) În medie o dată pe secol, un stoc acumulat de energie este returnat Frăției. Este încredințat unui anumit Maestru să facă parte dintr-o dispensație specială. Această dispensație este utilizată pentru a transmite noi informații despre Legea Cosmică, activitatea curentă a Frăției, retragerile membrilor ei și alte fapte pe care individul le poate folosi, fie pentru a urca în această încarnare, fie pentru a colabora conștient cu Frăția.            2) După contactul inițial, noul canalul este condus de mulți ani înainte ca el sau ea să aibă voie să transmită mesaje către public.            3) Nu există niciodată glorificare a sinelui extern (cum ar fi un titlu conferit). Orice aparență de ego sau aroganță întrerupe imediat contactul.            4) Nu există niciodată transă sau pierderea conștienței sau pierderea controlului asupra minții sau corpului.            5) Un Heruvin special este angajat pentru a se asigura că linia de comunicație dintre Tărâmurile Ascendate și octava fizică este clară și continuă.            6) Adevăratul contact știe că toate informațiile obținute rămân proprietatea Marii Frății Albe și ca atare ar trebui să fie împărtășite în mod liber tuturor, în mod gratuit sau cu un preț rezonabil. Nu poate exista nicio restricție cu privire la distribuția literaturii.            7) Mesagerul știe că Maestrul, după ce a obținut inițial dispensația, are responsabilitatea de a umple stocul cosmic din nou. Într-un fel, „a trăit din credit” și a speculat că studenții vor rambursa energia distribuită de Maestru prin decrete, vizualizări, cântece, prin distribuirea literaturii sau prin traducerea ei pentru cel mai mare beneficiu.            8) Adevăratul contact practică regulile de curtoazie spirituală. El îi recunoaște pe ceilalți mesageri ai Frăției și le dă credit.
            Canalele care nu îndeplinesc acest criteriu se încadrează în altă categorie. Ele pot aduce o contribuție pozitivă, dar canalizează doar o parte a adevărului; sunt incapabili să transmită mesaje clare și cu adevărat fiabile.            Mulți indivizi văd și aud la nivelurile interioare ale conștiinței și primesc, de asemenea, multe îndemnuri care se dovedesc a fi pozitive pentru direcția propriei vieți, dar acești indivizi nu au fost aleși de Maeștri pentru a fi un instrument calificat capabil să ofere instrucțiuni globale pentru o nouă eră!
Ce este „Podul spre Libertate”?
            Este instrumentul prin care învățătura a fost dată de Maeștrii Ascensionați, conform căreia fiecare poate învăța să purifice și să armonizeze cele patru corpuri (fizice, eterice, mentale și emoționale), astfel încât să poată semăna doar ceea ce produce perfecțiunea în lumea lui. Această învățătură arată cum să-l elibereze pe Hristos interior și să-și justifice rațiunea de a fi prin atingerea scopului întregii vieți, Înălțarea. În plus, învățătura indică modul în care studentul poate colabora cu Maeștrii Înțelepciunii pentru a promova progresul întregii vieți de pe planetă și în cel al planetei în sine.
Cine sunt Maeștrii Ascenși Saint-Germain și El Morya?
            În mai 1954 am intrat în actualul ciclu de două mii de ani, care va fi Era Libertății. În ultimele două milenii, Maestrul Înălțat Isus a fost responsabil de ceea ce este cunoscută sub numele de Dispensarea creștină. Maestrul Saint-Germain, Chohan al celei de-a șaptea raze, este directorul activităților de pe Pământ în Noua Era. El reprezintă Libertatea pentru fiecare regat al vieții (uman, animal, elementar). Vor exista schimbări extraordinare în modul de gândire și de simțire și în înțelegerea spirituală. Saint-Germain aduce adevărul lăuntric, pe care Isus l-a cunoscut și folosit, dar care până acum a fost învățat doar în retragerile Maeștrilor Ascenși. Acum este disponibil tuturor pentru a fi aplicat și demonstrat în viața practică de zi cu zi; trebuie să o trăim acum, în fiecare secundă din cele douăzeci și patru de ore din fiecare zi, și nu după presupusa noastră moarte!
        Marele Maestru Ascensionat cunoscut sub numele de El Morya a slujit omenirii de mult timp. El se află la originea „Podului către Libertate”, creat cu scopul de a-l ajuta pe Saint-Germain în sarcina gigantică de a elibera toată viața de legăturile care l-au reținut de atâta timp. Toți membrii Gazdei Înălțate lucrează împreună în dragoste și armonie pentru a realiza această eliberare.
Care este scopul Fundației pentru Predarea Maeștrilor Ascensionați?
            După Înălțarea lui Geraldine Innocente din iunie 1961, marea majoritate a lecturilor originale nu au mai fost publicate. Fundația pentru predare Maestriilor Ascensionsți (AMTF) a fost înființată în 1980 pentru a restabili și atinge obiectivele inițiale ale Podului către Libertate, așa cum a fost conceput de preaiubiții El Morya, Saint-Germain și Geraldine Innocente. În îndeplinirea acestei misiuni, dictările inițiale au fost republicate pentru a oferi indivizilor posibilitatea de a manifesta viziunea originală a Marii Frății Albe pentru Podul către Libertate, servind cauza Maeștrilor Înțelepciunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *