GI A DOUA LECȚIE

  

a doua lectie: MESAGERII MARII FRAȚII ALBE.

  

Mesagerii Marii Frății Albe.

(Mesagerii înainte de 1930.)
  Maeștrii Ascenși lucrează întotdeauna. Asistența Maeștrilor Înțelepciunii ne vine prin multe canale; nicio persoană sau organizație nu poate pretinde exclusivitatea relațiilor sale cu cei mari mestrii. Cu toate acestea, unele organizații predau concepte superioare ale adevărului, iar altele explică mai pe deplin Legea lui Dumnezeu, Legea Cosmică.
           Biblia reflecta inițial învățăturile Marii Frății mai bine decât o face astăzi. Biblia a fost înfrumusețată de mulți traducători și modificată în conclavurile ulterioare de către reprezentanții Bisericii Creștine. De-a lungul veacurilor, inclusiv al nostru, a existat întotdeauna o tendință de a masca adevărurile și de a le da o notă personală.
           De secole bisericile au avut ocazia să elibereze omenirea, dar rezultatele au fost slabe. Maestrul Înălțat Isus, vorbind prin mesagerul Guy W. Ballard, spunea în 1939: „Observați puținul bine pe care l-a produs exemplul meu de Înălțare. Trei secole mai târziu, marele Adevăr era deja atât de obscur încât omenirea cu greu putea înțelege realizarea lăsată de exemplul meu. În loc să se concentră asupra Înălțării, ne-a concentrat asupra răstignirii. În lume a existat întotdeauna o forță vicioasă care încearcă să distrugă Lumina. ”           Prin urmare, nu este surprinzător faptul că Maeștrii au ales să lucreze în afara cadrului bisericilor stabilite pentru a explica noi aspecte ale Legii. Oameni destul de simpli și umili, iubitori de adevăr, au fost aleși ca mesageri. Statutul social, titlurile și intelectul educat nu înseamnă prea mult pentru cei mari maestrii.  Și afișarea oricărui tip de aroganță sau glorificare a ego-ului uman întrerupe imediat legătura cu Maeștrii Ascenși.
            La începutul secolului al XIX-lea, Lordul Maitreya (învățătorul lui Iisus) a atras atenția Chohanilor Pământului, Domnilor Razelor, asupra necesității de a aduce la conștiință cunoașterea existenței reale a Maeștrilor. El a explicat că până atunci Maeștrii și-au concentrat atenția spre Est și a venit timpul să o direcționeze către lumea occidentală.         
  În Est, prezența universală a sfinților este acceptată de mult timp. Cu toate acestea, natura Sfântului Răsăritean, dedicată în întregime și limitată la închinare, nu a permis utilizarea energiilor vitale necesare pentru a traduce viziunea în acțiuni și rezultate concrete.
            După o mulțime de eforturi convingătoare de către maeștri, doamna Blavatsky ele-a oferit asistență, și astfel a fost înființată Societatea Teosofică în 1875.
     Pe lângă Helena Blavatsky, au existat și alte persoane care, în secolele al XIX-lea și al XX-lea, au transmis omenirii noi faze ale învățăturilor Marii Frății Albe. Maeștrii îi arată pe Joseph Smith, Mary Baker Eddy, Alice Bailey, Baird Spalding, Guy W. Ballard și Geraldine Innocente.
           Dna Eddy a fost autoarea cărții „Știința și sănătatea prin cheia Scripturilor”, alături de alte cărți. Ea a subliniat vindecarea spirituală, la fel ca Iisus vindecând bolnavii și a numit descoperirea acestei metode de vindecare „Știința creștină”.
           Alice Bailey și Baird Spalding (acesta din urmă prin cărțile sale „Viața și învățătura maeștrilor din est”) au adus în mintea occidentală o mai bună înțelegere a activităților maeștrilor ascenși. În 1919, Maestrul Djwal Kul a obținut o dispensa care îi permite să comunice cu Alice Bailey. A fost o scriitoare automată naturală, dar nu a căutat, cel puțin în primele sale zile, să fie un medium. Un mare efort de convingere era necesar înainte ca ea să consimtă în cele din urmă. Djwal Kul și Alice Bailey au lucrat îndeaproape împreună într-o perioadă preliminară, ceea ce a fost de ajutor în obținerea unei dispensații.

Prima dispensație a noii ere – Zorile unei noi ere.
            Prima Dispensare a New Age este în esență rodul eforturilor lui Saint-Germain. El a căutat pe cei care l-au ajutat în întreprinderea sa anterioară de civilizație din Sahara, în urmă cu șaptezeci de mii de ani, și a considerat că există suficiente motive pentru a aduce lumina în America și popoarele Pământului. Maestra Ascensionața Nada a colaborat cu Saint-Germain în acest demers.
            Această dispensație arată o abordare fără precedent: Saint-Germain nu l-a bazat pe o bază religioasă consacrată, grefând adăugiri la aceasta, El nu a încercat să reînvie Teosofia și doar rar a făcut referire la literatura vedică din India, sau la Biblie. Începând de la zero, Saint-Germain și alți Maeștri Ascensionați au explicat Legea Cosmică într-un limbaj simplu. Metoda de predare s-a bazat pe logică și bun simț. În plus, maeștrii și-au adăugat radiația lor, ceea ce le-a permis studenților să accepte mai ușor instrucțiunile ca urmare cu natura emoțională a studenților. Saint-Germain și-a dus mesajul către America, care trebuie să fie liderul rasei umane pentru această nouă eră și a introdus lumea într-un nou stil de predare.
            Modificări au avut loc, de asemenea, în conținutul instrucțiunii. Pentru prima dată, Maeștrii Ascenși au putut să transmită informații despre următoarele patru subiecte:           
1) cunoaște-i Sursa, Prezența divină individualizată, Prezența EU SUNT,           
2) coloana de protecție sau tubul de lumină,            3) Flacăra Violetă a Transmutației,           
4) scopul oricărei întrupări de pe Pământ: Înălțarea.
            Aceste puncte cardinale erau cunoscute de Isus. Le aplicase și lăsase un exemplu omenirii. A ajuns la Înălțare. Înainte de prima dispensație New Age, această învățătură putea fi dată doar în retrageri și unor persoane considerabil avansate.
            Ce a făcut posibil ca Guy W. Ballard să primească mesajele Maeștrilor în termeni simpli și simpli, oferind umanității pentru prima dată din timpurile Atlantidei cunoștințele Prezenței EU SUNT? Și Flacăra Violetă? Era necesitatea momentului, și faptul că era disponibil un stoc de energie cosmică. În principiu, acest stoc poate fi utilizat o dată pe secol.
            Sub dispensa acordată lui Saint-Germain, învățăturile au fost transmise într-un mod clar și simplu. Înainte de această dată, Legea ocultă a prezidat toate învățăturile religioase. Conform Legii oculte, anumite învățături nu puteau fi date într-o formă simplă și directă, ci trebuiau să fie acoperite de pilde, mituri, legende, reprezentări sau formulate în așa fel încât doar un inițiat și nu masele să poată înțelege lor. Când Platon, inițiat în misterele Legii oculte, a scris despre Atlantida, a făcut-o sub forma unui dialog.
              Deci, de la 1930, învățătura Maeștrilor Ascenși a luat o nouă față, distinctă de toate metodele de instruire utilizate anterior; această întreprindere Saint-Germain a fost numită de Maeștri „începutul unei ere noi”.
            Când Saint-Germain a conceput ideea acestei lucrări, el i-a explicat Maestrului numindu-se Marele Director Divin că existau indivizi în încarnare despre care credea că erau suficient de puternici pentru a transmite mesajul. Marele Director Divin l-a întrebat dacă este sigur. Saint-Germain a răspuns: „Voi încerca și vom vedea! „
            Mesagerul Guy Ballard s-a întâlnit pentru prima dată cu Saint-Germain în august 1930 pe muntele Shasta. După această experiență, Guy Ballard s-a întors acasă la Chicago unde, în contextul numeroaselor mesaje, i-au fost oferite noi explicații de către Saint-Germain. Aceste instrucțiuni au fost transmise prin Raza de Lumină și Raza de Sunet, altele au fost date de Saint-Germain în Corpul său Maestru Ascensionat.           
Încă din 1935, după această perioadă de pregătire, Guy Ballard a ținut prelegeri și a vorbit cu un public larg din toată Statele Unite. Soția lui vorbea la radio. Împreună au ajuns la sute de mii de oameni.
        Deseori, domnul Ballard nu știa despre ce avea să vorbească. Singurul lucru pe care îl știa era că Saint-Germain îi ceruse să închirieze o astfel de hală într-un astfel de oraș. Aceasta făcut și publicul s-a adunat, domnul Ballard urca pe scenă. În fața lui apăreau apoi litere „trăind în lumină aurie” înălțime de șapte centimetri. Citea mesajele. Câțiva oameni din primul rând au văzut și aceste litere de lumină.

           William Cassiere, cunoscut și sub pseudonimul fratelui Bill, un mesager desemnat de Saint-Germain să lucreze cu Ballard și care a devenit ulterior membru al Fundației pentru Învățarea Maeștrilor Ascenși, ne-a spus că vedea literele vieții ușor, care avea câțiva centimetri în alțime, de la primul rând sau de la ultimul. El le-vedea cu ochii deschiși sau cu ochii închiși!

           Una studentă care l-a însoțit pe domnul Ballard în turneele sale prin unite state a spus că este clarvăzător și clarauzitor. Ea a spus că, de obicei, el nu a avut dificultăți în citirea literelor luminoase, dar când a fost deranjat, le-a citit ca prin lacrimi.

           În timpul activității din anii 1930, Maeștrii au subliniat pentru prima dată arta invocației. Aceștia au explicat că studenții ar fi în măsură să susțină cel mai bine eforturile maeștrilor folosind puterea cuvântului rostit, cu alte cuvinte decretul. Corpul studențesc a răspuns acestei chemări și a fost de mare ajutor în manifestarea planului celor mari maeștrii.
             Apelurile de la studenți au permis maeștrilor ascensionați să creeze o linie de protecție de-a lungul coastelor de est și de vest ale Statelor Unite și, printre altele, să salveze orașele New York și San Francisco de distrugere.

            O altă realizare a acestei activități a fost eliberarea a mii de ființe fără trup din apropierea de Pământ, suflete atașate de Pământ, pentru a le conduce către Tărâmuri superioare. O treime din acumularea distructivă a omenirii a fost eradicată de pe Pământ și dizolvată pentru totdeauna.
            Douăzeci de mii de vindecări au fost atribuite domnului Ballard. Mulți oameni au fost vindecați în timp ce participau la prelegeri sale. William Cassiere a asistat la multe vindecări. El ne-a spus că la sfârșitul lecturilor publice, unii au renunțat la cârje, care deveniseră inutile. Ce dovadă mai bună a valorii mesajului și a calității mesagerului? Isus a spus: „Prin faptele lor îi vei cunoaște. „
            În aprilie 1936, dl Ballard s-a calificat la Înălțare. El a decis să continue transmiterea învățăturii pentru a-l ajuta pe Saint-Germain să promoveze Epoca de Aur. Domnul Ballard a ascensionat în ultima zi a anului 1939. A ținut prelegeri până în ultimul moment.

A doua dispensă lui New Age.
            În cartea „Eu Sunt discursuri”, Vol. 3, pagina 335, Saint-Germain afirmă că tipărirea și distribuirea acestei cărți, și altele, este cel mai mare serviciu pe care îl pot oferi studenții. Cu toate acestea, după Înălțarea Domnului Ballard din 1939, această carte și altele nu mai au fost disponibile în librării. (Unele dintre ele au fost puse din nou la dispoziția publicului în anii 1980. Publicațiile nu au fost niciodată traduse.)
            De ce Marea Frăție Albă este atât de dornică ca mesajul său să ajungă la întreaga omenire? Legea conservării energiei se aplică stăpânilor ascenși la fel ca și oamenilor. Tonele de energie eliberate de cei mari maeștri trebuie returnate de omenire. Cum poate fi restaurată această energie dacă noii studenți nu au acces la dictările inițiale?
El Morya a spus:  „Dacă studenții nu au ocazia să învețe Legea sau sunt împiedicați să o facă prin bariere lingvistice și restricții privind distribuirea sau tipărirea imensului stoc de înțelepciune acumulată, cum pot fi mizați pe ei, si cum să speculeze cu privire la contribuțiile lor de Lumină. ”                      
  Este bine în scopul de a ajunge la aceste milioane de studenți ca a început această întreprindere (Le Pont vers la Liberté), nu ca o activitate nouă, ci ca o completare a celei anterioare, și ca supliment, nu ca activitate concurentă.
            În principal din acest motiv, Maeștrii au trebuit să caute în altă parte pentru a-și răspândi mesajul. Încă din 1944, Geraldine Innocente, raza geamănă a Maestrului Ascensionat El Morya, a primit dictări. Ea le-a transmis mai departe unui mic grup de studenți. Cu toate acestea, abia în 1952, când El Morya a primit o dispensație de douăzeci de ani pentru a oferi noi aspecte ale învățăturii Maeștrilor Ascenși, Geraldine a devenit un mesager autorizat al Marii Frății Albe și au fost publicate dictările.
            Autorizația acordată lui El Morya a fost acordată numai cu condiția expresă ca acesta să se angajeze să-și completeze stocul cosmic de energie dacă nu a existat un răspuns adecvat din partea studenților. Din nou, aici vedem Legea Conservării Energiei în acțiune.
            Geraldine se întruchipase de mai multe ori ca Oracolul din Delfi. Maeștrii l-putură folosi ca canal prin accelerarea vibrațiilor corpurilor sale mentale și emoționale și folosind conștiința creierului și corzile vocale pentru recepție.              Întrucât dictările primei Dispensații New Age nu erau disponibile pentru alți studenți, învățătura Legilor vieții a trebuit repetată de cei mari maestri și a fost publicată ca materialul nou creat pentru Podul către Libertate. Au fost adăugate subiecte noi, care nu fuseseră acoperite până acum (culoarea celor Șapte Raze, activitățile Arhanghelilor și Elohim, retrageri ale Maeștrilor Ascendenți, imagini și note cheie ale Maeștrilor, istoria omului înainte de căderea sa, încarnările Maeștrilor și serviciul Flăcării de transmisie). Acesta este motivul pentru care Fundația pentru Predare Maeștrilor Ascenși folosește aproape exclusiv material original de la Podul către Libertate.
            Frank C. Pita din Havana, Cuba și doamna Francis Ekey s-au oferit voluntar pentru a fi, respectiv, editor și editor asociat al lunarului „The Bridge”. Prima publicare a avut loc în aprilie 1952. Mama lui Geraldine, care este și raza gemănă a unui Maestru Ascendat, a asistat. Ea a scris articole sub pseudonimul T.D. Marches. El Morya a devenit redactor-șef al Podul sub pseudonimul Thomas Printz. Potrivit propriilor declarații, el a ales prenumele Thomas din cauza încarnării sale anterioare ca Thomas Moore, un poet irlandez (1779 – 1852). Astfel, Thomas prints (Thomas prints) a devenit Thomas Printz. A fost publicat și un buletin periodic, Buletinul privat al lui Thomas Printz, accesibil abonaților Podului. Această publicație săptămânală conținea mesaje de înțelepciune infinită dictate de Maha Chohan, reprezentant al Duhului Sfânt pentru Pământ și pentru omenire.
            De îndată ce El Morya și-a primit definitiv Dispensația, toți membrii Marii Frății Albe i s-au alăturat pentru a-l ajuta.  În această nouă învățătură s-a explicat că membrii Ierarhiei Spirituale se întâlnesc de douăsprezece ori pe an, în fiecare lună într-o retragere diferită, așa cum făcuseră timp de eoni. La fiecare întâlnire, o anumită cantitate de radiație este trimisă oamenilor de pe Pământ. Omenirea necunoscând acest fapt, nu a putut niciodată să-și ofere energiile în schimb. Drept urmare, Maestrilor nu li sa permis prin Legea Cosmică să răspândească această radiație dincolo de o anumită cantitate. Prin urmare, era urgent să familiarizați elevii cu cunoștințele despre retrageri și deschiderea lor, care s-au schimbat cu fiecare ciclu de treizeci de zile, și să îi încurajați să repercuteze în lume calitatea divină iradiată de retragere prin intermediul Flăcării Transmiterii.
            În perioada lui Geraldine, dorințele Maeștrilor au fost respectate și o parte din dictatele lor au fost traduse. Mai multe cărți au fost traduse în germană și spaniolă. S-au format noi grupuri. Acest lucru a creat noi câmpuri de forță permanente, centre magnetice care au atras îngerii aproape de Pământ și le-au oferit Maestrilor mai multă libertate de a aduce alte învățături și alte radiații. Maeștrii spun că sarcina Podului către Libertate nu va fi finalizată până când ultimul flux de viață nu va traversa acest pod de lumină pe drumul spre Înălțarea sa.
Învățături pentru New Age.
            Instrucțiunile Maestrilor Ascenși sunt un amestec armonios de învățături orientale și occidentale. Ele combină devoțiune orientală, și închinarea la Dumnezeu cu inițiativa și realizarea. Ei explică Legea Cosmică. Legea Vieții, într-un mod simplu și ușor accesibil. Nu mai este necesar să-l învățăm pe Dumnezeu în abstract. Afirmațiile „Dumnezeu este bun” și „Dumnezeu este iubire” sunt fundamental corecte, dar mintea întrebătoare caută mai adânc pentru cu el a pătrunde toată substanța sa.
            Învățătura Maeștrilor Ascendenți este autonomă și nu este creștină, musulmană, evreiască sau hindusă. O putem numi rădăcina, fântâna adevărului, unde își iau sursa toate religiile.           
Vorbim aici despre principii științifice, demonstrabile. Căutătorii sinceri ai adevărului au deci posibilitatea de a studia și aplica această minunată învățătură. Și elevul poate parcurge calea luminii, singura care poate oferi fericire permanentă. Când studentul ia în considerare domeniile acoperite de această predare și detaliile găsite în ea, își dă seama că prezentarea originală, așa cum a fost transmisă de Geraldine Innocente, este unică și se aplică atât condițiilor actuale, cât și celor de mâine.
              Fiecare cuvânt dictat de Maeștrii Ascenși este o Cupă care conține energia lor pură divină. Toți sunt puternic încărcați cu lumină, substanță, putere și calitate pentru a-l ajuta pe elev să își atingă victoria Ascensiunea.     
      Comentând dictarile Podului către Libertate, Maeștrii au arătat că materialul furnizat reprezenta un multiplu din ceea ce este necesar pentru a realiza Înălțarea. Prin urmare, cerința orei nu mai este de a avea un nou „canal”, ci de a studia și exersa ceea ce a fost dat, precum și de a disemina munca Maeștrilor Ascenși. Maha Chohan, într-un articol publicat de Journal du Pont, spunea în octombrie 1959: „Fiecare planetă din soarele nostru trebuie îndemnată să intre și să rămână pe orbita sa ascensionând. De aceea suntem obligați să ajungem rapid la umanitate și la toți membrii ei și așteaptă ajutorul lor în acest moment al impulsului cosmic.”
            Les Grands Etres l-a descris pe Geraldine Innocente drept „contact temporar”. Știau că acest contact va dura un număr limitat de ani. Drept urmare, au folosit la maximum capacitatea sa de a servi drept canal. Într-un interval de nouă ani, au fost publicate opt mii de pagini de dictări.
            În ceea ce privește activitatea Podului către Libertate, Maeștrii au scris: „Geneza și toate legile biblice ulterioare sunt rescrise, nu de ființe ne-ascensionate, ci de Ființe Libere și Divine. Aceasta este o Biblie alcătuită din energiile Arhanghelilor, Ființelor Cosmice și Maeștrilor Ascenși, care vor fi valabile pentru restul civilizațiilor care vor veni pe planeta Pământ. »(Arhanghelul Uriel, 16 mai 1954)
„Este posibil ca, pentru conștiința voastră exterioară, prea multă Legea distribuită la un moment dat să provoace indigestie. Cu toate acestea, de dragul celor care vă vor urma (o întreagă evoluție a oamenilor care ar putea beneficia de o educație pe care voi înșivă nu o veți avea niciodată nevoie), credem că ne trebuie profita mai bine de contactul temporar care dispune Regatul Maeștrilor Ascensionați, pentru a ajunge umanității și să vă împărtășim cât mai mult din această lege, pentru că ceea ce scriem este o Biblie completă, care va trăi și va fi citită de milioane de oameni mult timp după ce vă întoarceți acasă Tatalui. (Maha Chohan, 20 mai 1956).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *