GI.A PATRA LECȚIE

  

a patra lectie: Legea cosmică.

  

Introducere.

  Oricine încearcă să se întrupeze pe o planetă pentru a obține stăpânirea energiei la o frecvență vibrațională mai mică este supus anumitor legi cosmice. Aceste legi se aplică tuturor ființelor întrupate sau oricui se află între două întrupări (atunci când nu este întrupat). Se aplică și ființelor din alte planete.
            Rezultă că, pentru a realiza Înălțarea, care este scopul întregii vieți, trebuie să ne familiarizăm cu aceste legi divine și, mai presus de toate, trebuie să le aplicăm în viața noastră de zi cu zi. Legile cosmice pe care le vom acoperi în această lecție se numesc Legea armoniei, Legea karmei, Legea reîncarnării, Legea iertării și Legea conservării energiei. Alte aspecte ale Legii Cosmice, precum cunoașterea și stăpânirea celor șapte raze, toate necesare pentru atingerea Înălțării, vor fi tratate în lecțiile ulterioare.

Legea armoniei.
            Legea armoniei este una dintre legile fundamentale ale vieții, pe care se bazează toate celelalte. Dumnezeu, cel care dă toată energia vieții, cere ca fiecare electron de energie împrumutat omului să fie calificat armonios. În antichitate, când sută la sută se califica armonios, individul era eligibil pentru Înălțare. Pentru a fi eligibil astăzi, fiecare individ trebuie să califice armonios doar cincizeci și unu la sută din toată energia primită cu împrumut în timpul multor încarnări. Aceasta include energia care i-a fost acordată atât în ​​timpul întrupărilor sale, cât și în perioadele de ședere pe „cealaltă parte”, între două întrupări.
Mulți oameni cred că pentru ca energia să fie armonioasă, trebuie să fie cheltuită în întregime pentru devotament, rugăciune, slujire ceremonială, invocații solemne, toate acestea având legătură directă cu aspirațiile spirituale ale individului. Adevărul este că toată energia constructivă și armonioasă este o expresie naturală a vieții divine, fie că este vorba de un serviciu iubitor de prietenie, de confecționarea unei bănci, scaune sau îmbrăcăminte.

          În patru labe și cu mâinile scufundate în apă cu săpun, o femeie poate freca o podea și își poate califica energia în mod pașnic, armonios și poate ridica spre corpul său cauzal fiecare electron eliberat prin fiecare act repetat. Dimpotrivă, un preot poate sta în fața altarului într-o stare de rebeliune, resentimente sau ură și niciun electron nu va putea adăuga o uncie de energie la cântarul libertății sale!

          Sfântul Francisc de Assisi și multe Ființe Sfinte și-au dedicat viața unei slujiri umile: soarta lor a fost să umble pe drumuri, să slujească săracii, să hrănească pe cei flămânzi și să aibă grijă de bolnavi. Sfântul Francisc a fost o prezență reconfortantă care a binecuvântat viața de pretutindeni.

          Așa cum ce armonia este calitatea divină a celei de-a treia raze (aceasta va fi acoperită în lecțiile din cele șapte raze), este, de asemenea, principiul de bază prin care fiecare fațetă a celor șapte raze caută expresie în teatrul evoluției. De exemplu, o persoană care încearcă să exprime voința lui Dumnezeu (a primei raze) trebuie să facă acest lucru folosind Legea armoniei. O persoană care caută și învață înțelepciunea și înțelegerea Legii cosmice trebuie să facă același lucru. Acesta este motivul pentru care respectarea Legii armoniei, păstrarea unei aura de pace inalterabilă și susținută, exprimarea stăpânirii de sine și nu a mâniei, sunt condiții indispensabile pentru progresul către Înălțare.

         Ascensiunea nu se realizează într-o clipă, ci de-a lungul multor vieți, când aducem gânduri, sentimente, amintiri, acțiuni, cuvinte rostite și toate activitățile ființei exterioare într-o stare de armonie susținută. Așadar, dacă marii Maeștri ai luminii doresc să te folosească drept conducător al luminii lor și, prin tine, să dea oarecare binecuvântare vieții din jurul tău, nu trebuie să găsească în niciun moment opoziție sau rezistență față de nicio impuritate în lumea ta. La urma urmei, această impuritate este doar o lipsă de calificare armonioasă a energiei voastre în cadrul celor patru corpuri inferioare. Când purificarea completă a acestor corpuri este în sfârșit atinsă și când armonia a devenit în mod durabil felul tău natural de a trăi, atunci gloriile Corpului tău cauzal vor curge liber prin cablul tău de argint, pentru folosirea ta, în conștiința ta exterioară. Apoi Flacăra Triple și Nemuritoare va se amplifică în interiorul tău și îți umple aura cu parfum și strălucire; voi veți deveni  canale de iubire și lumină, de prosperitate, de vindecare, de pace, de consolare, de adevăr și de credință și de toată virtutea divină de care această lume tânjește și are mare nevoie în starea sa actuală.

           Împărăția cerurilor despre care a vorbit Iisus când a spus că este în tine ar putea fi la fel de ușor numită „Împărăția armoniei”, deoarece exprimă calitatea divină a păcii inalterabile și susținute. Acest lucru permite Flăcării Triple și Nemuritoare a Iubirii, Înțelepciunii și Puterii, să fie autoritatea divină care lucrează pentru tine și prin tine. Exact așa a putut Iubitul Iisus să calmeze instantaneu apele lacului. Pe măsură ce practicați predarea ființei voastre exterioare acestei Flăcări interioare în fiecare zi, veți descoperi că tărâmul care există în voi se exteriorizează prin voi și în jurul vostru.

            Fără o armonie susținută în gânduri și sentimente, energia pură a vieții de la Dumnezeu nu vă poate aduce binecuvântări. Armonia, precum mila, iubirea și compasiunea, nu este o calitate negativă, ci o forță puternică și pozitivă aparținând puternicului, cultivat secol după secol, într-un efort de autodisciplină.

            Când suntem în criză și dinamica noastră de pace este insuficient hrănită pentru a menține un echilibru, putem invoca o Ființă Ascensionața (cum ar fi Isus, Maria sau Kuthumi) pentru a atrage în aura noastră armonia Regatului Maeștrilor Ascenși. Fixându-ne atenția suficient de mult timp pe portretul unui anumit Maestru și solicitând întreaga dinamică acumulată de dragoste, pace și armonie a Maestrului (care este natura Maestrului solicitat), facilităm integrarea acestor calități divine în experiența noastră.

            Armonia, acțiunea iubirii divine, necesită emisia constantă de sentimente de bunătate și bunăvoință față de toată lumea. Pentru a rămâne într-o continuă stare de armonie, trebuie să privim la prezența EU SUNT, la Armata de Lumină Ascensionata și să căutăm îndrumarea, protecția, fericirea și pacea lor! Fie ca fiecare dintre noi să spună și să simtă: „Să ne dea Dumnezeu pace, și mai întâi mie!” „
Legea Karmei.
Originea karmei.
La începutul creației, fiecare individ, chiar înainte de întruparea sa, a primit de la Zeița Libertății următoarele cuvinte de mângâiere:
„Dragii mei, ai libertatea de a conduce substanța vieții pure și primare pe planul pământului. Aveți libertatea de a folosi viața în lumea fizică care va apare așa cum doriți. Aveți libertatea de a ne invita pe toți sau pe oricare dintre noi, după cum doriți, să vă ajute atunci când dinamica energetică a lumii voastre nu vi se pare suficientă pentru a face față condițiilor ambientale și pentru a difuza lumina necesară realizării a Planului divin. ”
În perioada numita „Grădina Edenului”, nu a existat nicio discordie, iar viața în toate formele ei nu a manifestat decât perfecțiunea. Omul lucra doar la propria sa perfecțiune pe planul fizic, doar pentru a aduce perfecțiunea împărăției cerești pe o vibrație mai mică. Deoarece nu a existat nici o discordie, nu a existat nici o karma și, deoarece nu a existat o karma, nu a fost nevoie de Consiliul karmic.
Abia după evenimentul pe care îl numim „căderea omului”, lucrurile s-au schimbat drastic și omul a acumulat karma într-un ritm rapid. Ce au spus cei mari despre această lege care guvernează karma?
„Energia lui Dumnezeu, pură și glorioasă, fiecare electron reprezentând plinătatea Planului divin curge continuu pentru utilizarea individului, sub direcția conștientă a Prezenței EU SUNT, iar individul răspunde pentru fiecare electron care este împrumutat lui. ”
Energia este la comanda omului. Energia devine putere prin folosire, fie prin folosirea unui ciocan de fierar, fie prin utilizarea atotputerniciei divine pentru a construi impuls pentru victorie, comandând luminii electronice pentru a manifesta un decretul.
Legea cauzei și a efectului.
Când Legea armoniei este încălcată se naște karma. Termenul „karma” este întotdeauna folosit în sens negativ. Karma este rezultatul utilizării discordante a energiei. Pentru a defini energia utilizată în mod constructiv, trebuie să folosim termenul „bine acumulat”.
Legea Karmei este una dintre legile universale ale lui Dumnezeu. Uneori se numește Legea Cercului, Legea Retribuției sau se mai spune: „Secerăm ceea ce semănăm”. Ceea ce puneți în gânduri, sentimente, cuvinte și acțiuni îți traversează mai întâi propria ființă și propria lume, către persoana, locul, situația sau lucrul pe care îl urmărești și apoi, după ce a ajuns la destinație, acesta (acest gând- sentiment-formă) își începe călătoria înapoi către tine cu mai multă calitate sau vibrații decât a avut-o inițial, pentru că tu ești „casa” pentru această viață și energie. Acesta este motivul pentru care primiți înapoi în lumea voastră ceea ce ați emis, dar amplificat de energiile identice care sunt pe calea sa, fie ele pozitive sau negative.
Deci, cu fiecare gând, sentiment, cuvânt și faptă, indiferent dacă sunteți adormit sau treaz, vă creați fie karma suferinței, fie coroana de lumină.
Legea Karmei nu este o amenințare de pedeapsă pentru cei răi, ci exprimarea preciziei matematice a vieții: fiecare trebuie să semene sămânța perfecțiunii cu rigoare concisă și matematică; iar recolta va fi exact proporțională cu însămânțarea.
Oamenii, în general, nu înțeleg că, ca expresii de viață conștiente de sine, sunt responsabili în fața Legii Cosmice pentru fiecare particulă a acestei prețioase energii extrase din inima Dumnezeirii.
De la căderea omului, fiecare individ a creat în viața sa pământească o anumită cantitate din ceea ce se numește mai degrabă necorespunzător „karma distructivă”. Această karma funcționează în diferite locuri, în funcție de corpul care este în primul rând responsabil pentru infracțiune. De exemplu, corpul fizic, prin săvârșirea unor acte de violență (acte de agresiune fizică), eliberează o cantitate imensă de energie discalificată care, mai devreme sau mai târziu, va reveni la același corp fizic. La fel, actele de discordie mintală, cum ar fi infracțiunile de cruzime mentală, vor umple elementul mental, care va fi ștampilat de acțiunea vibratorie a individului. Mai târziu, aceste presiuni vor reveni asupra corpului mental din care au provenit. Individul care comite acte de cruzime emoțională încarcă substanța planului emoțional cu anumite acțiuni vibratorii care vor fi gravate în corpul său emoțional.
Atunci când o vibrație discordantă este emisă de un individ, distanța pe care o parcurge este o funcție, atât pe călătoria sa exterioară, cât și pe cea de întoarcere, pe intensitatea cu care este proiectată. Ea respectă Legea Cercului și, deși este absentă din aura individului responsabil de emisia sa, atrage asupra sa vibrațiile corespunzătoare propriei sale frecvențe, astfel încât, atunci când se întoarce acasă, este însoțită de un echitabil cantitatea de vibrații ale gândirii și simțirii identice cu propria sa calitate inițială.
Karma omisiunii.
Trebuie să facem distincția între karma de comisie și karma de omisiune. Karma comisiei se referă la utilizarea energiei într-un mod discordant, în timp ce karma omisiunii înseamnă a nu folosi aceeași energie, chiar dacă este necesară. De exemplu, un Maestru a dat o anumită lecție care este apoi reprodusă într-o carte; Dacă un vorbitor ia aceste informații și le interpretează greșit cu propriile cuvinte printr-un studiu și o pregătire insuficiente, se creează karma de omisiune.
Când Dispensație la Podului Libertății a fost acordat iubitul El Morya, el a primit următorul avertisment:
„Dacă studenții nu returnează energia dictărilor prin studiu și aplicare, vei crea lor o karma a omisiunii și tu însuți va trebui să compensezi acest karma prin aplicație sau prin dezvoltarea unui plan constructiv. Abia după acceptarea acestei condiții, El Morya a primit dispensa de către Consiliul Karmic. Acesta este și motivul pentru care Legile Vieții sunt predate doar în cantități mici de către guru-urile din Răsărit.
Iată alte exemple de karma de omisiune date de cei mari: „Cei dintre voi care nu au libertate financiară pentru o vreme ați avut norocul și mijloacele de a contribui la Planul Divin, dar le-ați reținut la tine.  Alții care suferă de limitări ale corpului și minții, în alte momente s-au bucurat de o sănătate perfectă și de ocazia de a-L sluji pe Dumnezeu, dar le-au folosit pentru scopuri joase. „
Legea reîncarnării.
            Pentru a ne familiariza cu ciclul reîncarnării, ne ajută să îl împărțim în patru părți principale:              1) abandonarea de haina (moartea corpului fizic),              2) judecata karmică și instruirea reîncarnării,              3) cerere de reîncarnare,              4) întrupare nouă.

Schimbarea hainelor.
            Moartea nu există; nu a existat niciodată! Totul este viață care se exprimă și se manifestă etern. Așa-numita moarte este doar o îndepărtare a cordonului de argint care dă viață, de către Prezența EU SUNT, care face corpul fizic inactiv.
            Deși organele sunt încă prezente, ochii nu mai pot vedea, urechile nu mai aud și inteligența s-a retras. „Eu-ul real” se eliberează de acest habitat și poate intra pe tărâmurile superioare, tărâmuri de frumusețe, armonie și pace. Individul se deplasează doar de la tărâmul expresiei fizice la o mai mare libertate.
            Așa-numita moarte este doar un prilej de odihnă și realiniere a facultăților conștiinței personale. Apare și eliberează omul de necazurile și discordiile pământești pentru o perioadă suficient de lungă pentru a primi un flux de lumină și forță care să permită activității exterioare a spiritului să reia munca într-o nouă experiență fizică.
            Entitatea individualizată este eternă. Dar când forma exterioară a devenit prea zdruncinată, viața se retrage singură. Decăderea și moartea sunt cauzate cel mai adesea de abuzul și risipa de energie sexuală și de lipsa controlului emoțional.
            Nu există niciodată un alt lucru care să provoace ceea ce lumea numește „moarte” că lipsa de lumină lichidă din sistemul nervos.            Această forță de coeziune reține atomii care alcătuiesc corpul cărnii. Lumina lichidă aparține și provine numai din puternica prezență EU SUNT. Îmbrăcămintea exterioară este recipientul în care prezența își revarsă lumina, exclusiv pentru un scop și o utilizare constructivă. Când atingerea acestui scop este în permanență împiedicată, lumina se retrage și corpul de carne, care ar trebui să fie templul Celui Preaînalt Dumnezeu viu, se dezintegrează.
            Experiența morții este un memento constant pentru lege, datorită neascultării umane față de Planul divin original, care este calea divină.
            Corpul fizic este doar o îmbrăcăminte, iar individul își schimbă haina de carne la fel de ușor ca și mantia de-a lungul anotimpurilor. Locuind un corp mai subtil decât corpul fizic după tranziție, este mult mai viu decât în ​​timpul întrupării.
              Pe măsură ce sufletul se pregătește să părăsească corpul fizic, Marea Ființă Maha Chohan, reprezentând Duhul Sfânt pe Pământ, se pregătește să accepte respirația finală. De asemenea, el este cel care, în momentul nașterii, respiră prima respirație în corp. În clipa în care acceptă respirația finală, frânghia de argint se rupe și un Înger sau Maestrul Ascendat așteaptă individul, care apoi evoluează în corpul eteric (sufletul) și îl însoțește într-un Tărâm Magnific, „Cerul”, potrivit umanului clasic credință, pentru un timp de odihnă.
            Corpul fizic nu trebuie îngropat, ci incinerat. Prin procesul de purificare a incinerării, discordanțele corpului emoțional sunt transmutate, permițând individului să ajungă la tărâmuri superioare de lumină mai repede. Înainte de incinerare, corpul trebuie ținut, neîncălzit, pe gheață sau într-o cameră rece timp de șaptezeci și două de ore. Ori de câte ori este posibil, ar trebui evitată autopsia.
            În epocile anterioare, corpul a fost plasat în Focul Sacru și a fost transmutat instantaneu. Substanța sa, care îndeplinise misiunea sa, se întorcea la universal și acest lucru a fost făcut în conformitate cu marea Lege a eterizării.

Invocație pentru morți.
            „Prezența iubită EU SUNT, Mare Director Divin, Arhanghelul Mihail, Maeștrii Ascenși Iisus, Saint-Germain, El Morya, Armata Înălțată, invocăm Flacăra Violetă a Legii Iertării pentru a luate și transmuta toate conceptele umane false, formele – gândul, opinii, vina, entități corporale neîncorporate în și în jurul … (denumiți persoana). Invităm numele, dragostea, înțelepciunea și puterea puternicului Eu SUNT Prezență, Creatorul a tot ce este, să-l ducă la un templu al luminii la nivelurile interioare, astfel încât, în libertatea mai mare de care se bucură, l-este învățată adevăratul sens al Legii. Înconjurăm … (Denumiți persoana) cu dragostea noastră. Fie ca el / ea să fie învăluit pentru totdeauna în dragostea și binecuvântările celor mari ființe și să îndeplinească planul divin până când el / ea este complet liber.
Judecata karmică și pregătirea pentru reîncarnare.
            După întruparea fizică, decedatul funcționează în corpul eteric, care este uneori numit suflet. În mod normal, el se află într-o stare de spirit confuză și, într-o perioadă de adaptare și odihnă, i se oferă să se întâlnească cu prietenii și membrii familiei care locuiesc de asemenea în „cealaltă parte” și să comunice cu ei. Apoi sufletul este chemat în fața Consiliului karmic. Acolo i se arată experiențele ultimei întrupări. Individul este conștientizat de oportunitățile ratate și devine conștient de utilizarea sa discordantă a energiei. Această experiență este uneori numită „purgatoriu” sau „iad”, în mod necorespunzător, deoarece corpul eteric nu este responsabil pentru nimic.
            Apoi individul este trimis în anumite tărâmuri vibraționale în care se află în cele mai bune condiții pentru a se pregăti pentru o altă viață. El face parte dintr-un grup de câteva sute sau chiar câteva mii de indivizi de același nivel care primesc pregătire specifică. Cu cât conștiința unui individ este mai dezvoltată, cu atât primește mai multă atenție. Individul primește cât mai multe cunoștințe despre legile vieții pe care le poate asimila și aplica. De asemenea, i se cere să transmute o anumită karma prin utilizarea Focului Violet.

Cerere de reîncarnare.
            După această perioadă de instruire și răscumpărare, fluxul vieții este convocat din nou de Consiliul karmic. El poate examina din nou suma karmei sale și o anumită sumă este atribuită următoarei încarnări. O cantitate semnificativă este așteptată să fie transmutată în vremuri viitoare, dacă tensiunile recurente sunt prea mari pentru a fi procesate într-o încarnare. Astfel, putem spune că individul mediu este ținut într-o stare de protecție în care ignoranța este fericită.Cei care sunt chemați în fața Consiliului karmic vin în grupuri de câte trei. Din fiecare grup, numai un individ are voie să se reîncarneze. Acest proces se repetă și alte curente ale vieții sunt selectate pentru a obține un echilibru care să permită fiecăruia dintre cele șapte raze să se exprime în mod egal. Fiecare individ exprimă cu prioritate atributele unuia dintre cele șapte raze.
            Bine! Dar ce pentru o Chela care este aproape de Înălțare? În general, se aplică aceleași criterii, dar există unele excepții. O astfel de Chela este foarte dornică să se reîncarneze; prin urmare, nu sta mult timp cu părinții săi. De asemenea, el primește mai multă atenție din partea Consiliului Karmic. Această Chela începe imediat să ispășească cât mai multă karma posibil la nivelurile interioare. El folosește intens focul violet pentru a transmuta karma situată în tărâmul astral (numit și tărâm psihic) care constă din tărâmurile eterice, emoționale și mentale. Se pare că, cu cât putem transmuta mai multă karma în timpul întrupării, cu atât călătoria noastră către „cealaltă parte” este mai ușoară. Această oportunitate este azi la îndemână; nu omite să-l folosești!
            Când Chela unui Maestru Ascendat se aplică pentru întrupare, uneori cere să transmute o cantitate extraordinară de karma. Mai târziu, în trup, el nu-și mai amintește această cerere. Când se confruntă cu probleme dureroase, uneori dă vina pe Consiliul karmic pentru aceste probleme și, uneori, chiar dorește să fie unul dintre cei cărora li s-a refuzat întruparea. De aceea nu ar trebui să judecăm pe nimeni. Nu putem compara o persoană care se bucură de o viață fericită, senină și armonioasă, cu o Chela care traversează o cale abruptă și stâncoasă, plină de urcușuri și coborâșuri, deoarece nu știm cât de multa karma este transmutată în această sau acea încarnare.
             Când este întruchipat, Chela trebuie să se bazeze în primul rând pe propriile eforturi de a-și răscumpăra karma. Maestrul îl asistă, dar nu-i permite să o folosească ca „pernă de lene”. Chiar dacă elevul este în cale, acesta nu este un motiv suficient pentru al elibera de karma sa.

Nouă încarnare.
            Reîncarnarea este un adevăr; este singura explicație logică pentru multiplele nedreptăți aparente pe care le putem vedea în jurul nostru. Când vezi oameni frumoși, care trăiesc în mod constructiv, care se confruntă cu situații foarte dificile, în timp ce alții, ale căror activități sunt mai puțin pozitive, par să se bucure de toate lucrurile bune din viață, poți fi sigur că nu există erori aici, dar că, dimpotrivă, fiecare întâlnește într-o zi efectele cauzelor anterioare stabilite undeva în trecut și de care nu are memorie. Modul în care oamenii reacționează la circumstanțele prezentului determină care vor fi experiențele lor în viitor. Dacă doi oameni sunt capabili să-și achite datoria reciprocă, fiecare dorind în profunzime să facă celuilalt un serviciu și astfel să-și dizolve sentimentele de amărăciune, vor fi eliberați de datorie. Dar dacă nu sunt în stare să facă acest lucru, viața îi va aduce din nou în asociere mereu mai strânsă cu timp, până când are loc acea eliberare.
            Majoritatea oamenilor se reunesc cu singurul scop de a lichida acele datorii uitate din trecut. Când există o atracție de dragoste și armonie între indivizi, este sigur că aceștia au lucrat anterior într-o asociere armonioasă și sunt capabili să răspândească această calitate indispensabilă în întreaga lume. Ori de câte ori întâlnești o persoană care se simte împotrivită sau rămâne în gardă, acea atitudine este probabil rezultatul asocierilor anterioare de natură discordantă și neplăcută.
             Dumnezeu este un Dumnezeu al Iubirii, un Bun Domn; acesta este motivul pentru care El nu a intenționat niciodată ca jumătate din copiii Săi să se bucure de dragoste, bucurie, abundență și alte lucruri bune, iar cealaltă jumătate să sufere de boală și de cea mai sordidă viață. Chiar și bunii părinți umani nu fac discriminări între copiii lor și este sigur că Dumnezeu, care este tot dragostea, nu face diferența între creaturile Sale și nu condamnă o parte din creația Sa la o viață de nenorocire.
            Luați exemplul a doi copii născuți în circumstanțe aparent identice. Unul devine un cetățean proeminent al comunității sale, celălalt ia calea criminalității. Fiecare a avut inițial aceleași șanse, dar unul a ales să urmeze îndemnurile divine pe care le primise viață după viață, adaptându-și conduita la cel mai înalt din ceea ce fusese implantat în caracterul său, iar celălalt a decis să ignore îndrumarea divină din propria inimă și s-a îndreptat spre o viață diametral opusă lui Dumnezeu. Multă energie a fost calificată de acești doi indivizi în această viață, mult pentru bine și mult pentru rău. Deci, într-o viață ulterioară, acești doi oameni prind viață în condițiile pe care le-au creat, unul poate într-o familie de cultură și avere, celălalt în mahala. Mintea exterioară se întreabă de ce, dar Legea Vieții nu face greșeli. Se bazează pe dreptatea pentru toți, în conformitate cu cauzele pe care fiecare le-a stabilit în propria lume. Omul trebuie să știe că Dumnezeu este doar un dătător de bine. Orice suferință este o creație a omului, pentru că niciodată din voia lui Dumnezeu nu suferă vreunul dintre copiii Săi. Suferințele sale sunt întotdeauna rezultatul utilizării greșite a energiei de viață pe care i-a dat-o Dumnezeu.
             Această acumulare de suferință în lumea tuturor sa întâmplat de-a lungul a milioane de ani și, fără mijloacele de a atenua cauzele distructive produse, recolta ar putea fi insuportabilă. Fericiți sunt cei care au găsit și folosesc instrumentul divin care ne-a fost pus la dispoziție. Flacăra Violetă a Transmutației este un instrument divin milostiv, care poate și va schimba toate lucrurile din lumea ta, dacă este folosit suficient! Dar trebuie chemat să acționeze! Nu vine de la sine! Până când toate durerile și limitările de orice fel au dispărut din voi și din lumea voastră, nu trebuie aveți răgaz și aplicați în mod constant, cu entuziasm și dinamism, această activitate a Focului Sacru care va avea ca rezultat să vă elibereze!

Consiliul karmic.
            Consiliul karmic se întrunește de două ori pe an, la sfârșitul lunii iunie și la sfârșitul lunii decembrie și a fost de foarte mult timp. La aceste date, petițiile care pot ajuta la dezvoltarea spirituală a rasei umane sunt studiate cu bunăvoință. Aceste petiții pot fi adresate de Maeștrii Ascenși și de studenți. Studenții care doresc să depună o petiție ar trebui să o scrie cu cerneală (provocând înregistrări eterice) în perioadele 16-20 iunie și 16-20 decembrie și să o proiecteze mental în  Retragerea lui Royal Teton  în intenția Păstrătorului sulurilor. Acolo ea este listată pe un panou gigantic, apoi discutată. Uneori este integrat sau asociat cu alte petiții. Consiliul karmic decide asupra tuturor petițiilor până cel târziu pe 4 iulie și până pe 4 ianuarie. Care au prioritate? Cele care sunt susținute de cea mai mare cantitate de energie. Prin urmare, studentul trebuie să fie pregătit să ofere mai multe servicii, decrete etc., în perioada următoare. (Mai multe detalii pot fi căutate în „Bridge to Freedom Journals”). Legea cosmică nu poate fi anulată decât în ​​circumstanțe foarte rare și din motive foarte bune.
           Consiliul karmic însuși este supus legii. El nu are privilegiul de a permite încarnarea numai Discipulelor. Masele trebuie să încorporeze și pentru dezvoltarea lor spirituală și pentru stăpânire. Astfel, putem spune că membrii Consiliului karmic nu sunt acolo pentru a pune pedeapsă. Serviciul lor către Dumnezeu este de a găsi mijloacele prin care sufletul poate primi cea mai mare oportunitate de avansare spirituală, cu scopul de a-și achita datoria față de viață, de a controla energia și de a atinge scopul tuturor: ascensiunea. Încărcătura cumplită de frică și angoasă legată de Judecata de Apoi pe care lumea de masă a pus-o asupra umanității este cea mai nefericită și, de altfel, neîntemeiată. Aceasta se datorează în principal faptului că foarte puțini indivizi respectă promisiunile lor față de Lumină și, prin urmare, sunt propriul lor judecător. Consiliul karmic este un corp milostiv de inteligențe utile și nu o Bau-Bau pentru curenților de viață nedumeriți.
            Membrii Consiliului Karmic sunt: ​​Portia (Zeița Justiției, purtător de cuvânt al Consiliului), Nada (Zeița Iubirii), Pallas Athena (Zeița Adevărului), Elohim Vista, Kwan Yin (Zeița Milostivirii) și Marele Director Divin (Manu al celei de-a șaptea curse de rădăcini).
            În rezumat, putem spune că omul trebuie să învețe cine este, să recunoască faptul că este un creator și, ca atare, să devină stăpân pe tot ceea ce creează. Ca creator, el trebuie să-și controleze conștient gândurile, sentimentele, cuvintele și acțiunile zilnic. Legea Cosmică este un profesor sever, iar Legea nu se aplică singură. Toată creația este un efort conștient și, dacă individul binecuvântat cu acest mare dar al vieții refuză să-și îndeplinească datoria, experiențele sale îi vor oferi mizerie până când va face acest lucru. Progresul spiritual al fiecărui individ este direct legat de meritul său.         
    
LEGEA IERTĂRII.
          A folosi Legea Iertării înseamnă a folosi un Edict Divin prin care o persoană își poate șterge încălcările Legilor Vieții, pentru sine sau pentru orice alt flux de Viață pe care îl alege. Aplicarea Legii Iertării este foarte ușoară, pentru că este pur și simplu eliminarea oricărei karme imperfecte din suflet care se pregătește pentru supunerea totală a sinelui exterior către Sfântul Eul Hristos. Studentul trebuie mai întâi să invoce Prezența EU SUNT, apoi una sau mai multe dintre Ființele Divine ale celei de-a șaptea raze, care este Raza Milostivirii și Iertării, și apoi să ceară ca toate imperfecțiunile cunoscute sau necunoscute să fie transmutate în perfecțiunea unei calități sau unei virtutei ilui Dumnezeu. Legea Iertării trebuie să preceadă întotdeauna orice formă de judecată, indiferent dacă este vorba de un individ sau de un grup.

FLACARA VIOLETA A TRANSMUTĂRII ȘI PURIFICARE.
          Este o activitate a Focului Sacru, calificată de Puterea Divină a Transmutației. Este un cadou oferit oamenilor pământului de Maestrul Ascensionat Saint-Germain, care oferă această activitate împreună cu toate celelalte activități ale celei de-a șaptea raze, care urmează să fie Prezența învăluitoare a Noii Ere pentru următorii 2000 de ani.
         Transmutația înseamnă „înlocuirea unei substanțe cu alta” și exact asta face Focul Violet – Înlocuiește imperfecțiunea cu Perfecțiunea Divină. De asemenea El sublimează, adică El rafinează cu Foc tot ce este mai puțin decât perfect. Flacăra Transmutatoare Violetă poate fi convocată de către Studenți, va arde prin sufletul său, ființa sa, lumea lui și treburile sale pentru a aduce Perfecțiunea Divină în orice se asociază cu el. El îl va putea apela în orice condiție pentru care consideră că este necesar acest serviciu – fie el local, național sau global.
         Roata cosmică, care permite jocul anumitor stimuli spirituali pe Pământ și în corpurile inferioare ale popoarelor sale, face o revoluție completă la fiecare 14.000 de ani. În această perioadă, fiecare rază dintre cei șapte are ocazia să se joace pe Pământ timp de 2000 de ani, să dea hrană și dragoste de calitatea sa particulară evoluției Vieții, pentru a dezvolta natura spirituală a fiecăreia dintre părțile sale. Marele Ciclu Cosmic este împărțit în cicluri de 2000 de ani, fiecare sub direcția unei Mari Ființe, dedicată special unei calități particulare a Capului Divin, care este necesară pentru evoluția Vieții Pământului pentru această perioadă.
            Aceste ființe mari sunt numite Chohans Razelor. Cuvântul „Chohan” înseamnă „Domn”, iar cuvântul „Raza” înseamnă „Radiație, culoare și activitate” a uneia dintre sferele care formează aura lui Dumnezeu.
         Primul ciclu de 2000 de ani se află sub îndrumarea Chohanului primei raze (în prezent Înaltul maestru Morya El) și reprezintă Voința Tatălui sau a primei persoane a Sfintei Treimi. Această Ființă stabilește planul pentru evoluția individuală, guvernamentală și religioasă a sufletelor care sunt întruchipate în acest ciclu.
         Al doilea ciclu de 2000 de ani se află sub direcția Chohan al celei de-a doua raze (în prezent Înaltul Maestru Lanto – nota mm: Înaltul Maestru Confucius din 1985; ceea ce înseamnă că această carte a fost transmisă înainte de această dată …) care reprezintă Fiul sau a doua persoană a Treimii. Serviciul său este dedicat dezvoltării calităților și preceptelor stabilite de Voința Tatălui sub prima rază.
         Ultimii 10.000 de ani ai Ciclului Cosmic se află sub îndrumarea Marii Ființe numită Maha Chohan, care reprezintă a Treia Persoană a Sfintei Treimi – sau Duhul Sfânt de pe Pământ. Serviciul său are o natură foarte diversă, deoarece este responsabil pentru exteriorizarea Voinței Tatălui, cu cooperarea Fiului, pentru fiecare expresie a Vieții pe Planetă, indiferent dacă este minerală, vegetală, animală sau umană. Acest serviciu este atât de variat încât El a ales să împartă cei 10.000 de ani ai domniei sale în cinci cicluri de 2.000 de ani fiecare.
           Pentru a conduce fiecare ciclu minor, Maha Chohan a desemnat o Ființă Mare pentru fiecare rază activă în prezent:
1. Înalta maestră Lady Rowena pentru a treia rază,2. Înaltul Maestru Serapis Bey (nota mm: înlocuit din 1991 de Leonardo da Vinci) pentru a patra rază,3. Înaltul Maestru Hilarion pentru a cincea rază,4. Înalta Maestră Lady Nada pentru a șasea rază,5. Înaltul Maestru Saint-Germain pentru a șaptea rază.
         Roata Cosmică a ajuns într-un punct în care ultimul dintre spițele lui Maha Chohan trebuie să-și mărească revărsarea. În acest ciclu final, fiecare flux de viață de pe planetă trebuie să depună toate eforturile pentru a finaliza planul pentru care sa născut.
         Pe măsură ce începe fiecare ciclu minor, o nouă metodă de încorporare a energiilor este prezentată oamenilor. A șaptea rază este ultima care își revarsă Esența purtătoare de viață pe Pământ. Serviciul lui Saint-Germain este de a educa conștiința ființelor neascenși, astfel încât acestea să poată invoca, direcționa și menține forțele spirituale pentru a ridica toată Viața, și a le arăta cum pot ajuta la purificarea și transmutarea răului care rezultă din utilizarea imperfectă a Esenței Primordiale a Vieții de-a lungul secolelor și secolelor.
         Fiecare individ este responsabil pentru energia prețioasă a vieții pe care a folosit-o. Conform Legii Cercului, toate cauzele pe care le-a stabilit în nenumăratele sale încorporări trebuie să-i reveni, întrucât el este creatorul de ei: pe măsură ce semeni, culegi! Iar creațiile sale se întorc la el pentru a fi sublimate de Iubirea și Milostivirea celei de-a șaptea raze, când omologul acestei energii nu a fost simțit în suferința în această încarnare sau în alta, sau în experiențele dureroase dintre întrupări.
             Nu există niciodată nicio confuzie în ceea ce privește returnarea unei energii, pentru că fiecare val care se întoarce își știe cu siguranță propriul generator – Legea Cosmică este exactă. În momentul în care energia care se întoarce își atinge creatorul în aura sa, se instalează și începe să crească sămânța, care va duce la o recoltă de aceeași natură. Dacă energiile care ies (gânduri, sentimente, cuvinte și acțiuni sau reacții) sunt armonioase și amabile, întoarcerea la individ va fi o abundență de pace. Dacă energia emisă este de natură dăunătoare sau deranjantă, recolta va fi amară și dureroasă pentru individ. Isus a știut ce spunea când a făcut această afirmație: ceea ce semeni vei culege!
         Omenirea a uitat, deși a venit din Regatul Divin, că, datorită Iubirii Tatălui Etern, nu a fost niciodată lipsită de puterea creatoare conținută în gândurile, sentimentele, cuvintele și acțiunile sale. N-a înțeles că ea însăși a creat fiecare experiență din lumea ei, atât bună, cât și rea. Cu toate acestea, Studenții din Noua Zi învață că au și puterea de a transmuta prin intermediul Focului Violet al Iubirii Transmutatoare, experiențele nefericite care le fac viața atât de incomodă.
              Indivizii au iubit, au urât, au trăit secol după secol, viață după viață, iar Maestrul Isus a spus că fiecare om este responsabil pentru fiecare iota a energiei pe care o folosește. Pentru a se elibera de erorile lor de gânduri, sentimente, cuvinte și acțiuni, toți indivizii ajung la momentul în care își dau seama că trebuie să sfințească (purifică) prin Flacăra Inimii lor, toate energiile pe care le-au folosit abuziv în încorporări el a trecut prin. Când înțelegem acest lucru, experiența devine bucurie: concentrați-vă asupra Focului de purificare și toată energia care vă revine în experiențele din fiecare zi va fi sfințită de Primire și de Străluceștearea Flăcărilor Focului Violet care transmută-l și retoarnă-l corpului vostru cauzal, în potență crescută. Aceasta este Legea minunată a cercului.
         Flacăra Transmutației Violete, Iubirii, Milostivirii, Compasiunii și Iertării, este instrumentul care oferă această asistență extraordinară pentru răscumpărarea energiei voastre. Flacăra Violetă vă permite să vă purificați greșelile de creație. Folosește-l fericit și viguros! Puneți-vă lumea în ordine în primul rând – iertați-vă și echilibrați energiile înainte de a o folosi în toată viața. Isus a spus: „Iartă-ne greșelile noastre ca și cum adică iertăm pe cei care ne-au jignit”. Așa că vi se va face așa cum veți face la altora. Eficacitatea acestei Flăcări Violete de Transmutație Milostivă constă în a-ți lua timp pentru a DEVENI Flacăra Milostivirii, mai întâi în sentimente și apoi în gânduri, pentru toate formele de viață. Ceea ce îți dorești pentru tine trebuie mai întâi să-l dai, apoi vei primi. Cu toții doriți să aveți libertate, și mai ales pe cei care au suferit fizic și mental: dacă ați putea ierta cu adevărat toate formele de viață, folosind această Flacără, ați putea fi liber în mai puțin de o oră.
             Este o realitate extrem de salutară și încântătoare să știi că Iertarea lui Dumnezeu pentru folosirea greșită a energiilor Sale este ÎNTOTDEAUNA la dispoziția celor care o doresc. „Damnarea eternă” propusă pentru a accentua frica, superstiția, ascultarea oarbă față de conceptele umane nu este Adevărul! Ca părinții care înțeleg cu adevărat nu ar putea să le refuze copiilor lor iertarea pentru greșelile lor, un Dumnezeu al Milostivirii nu poate refuza copiilor săi iertarea și absolvirea pentru greșelile lor. Oricare ar fi vina, orice greșeli din trecut, oricare ar fi cauzele sau sursele de impuritate sau imperfecțiune care au fost stabilite în corpurile mentale și emoționale, există o modalitate conștientă de a transforma și sublima aceste erori, datorită Milostivirii Divine a Focului Violet, care este Serviciul ordonat al celei de-a șaptea raze sub îndrumarea Îndrăgitului Maestru Saint-Germain.
         Când omul își dă seama că utilizarea sa greșită personală a energiei a provocat toate suferințele și limitarea mijloacelor de care suferă, el este pregătit pentru instrucțiuni cu privire la Folosirea Focului Sacru al Transmutației și a Flăcării Violete. Înainte de a ajunge la acest punct, individul este fie rebel împotriva lui Dumnezeu sau a circumstanțelor, fie dependent de condiții, atunci când crede că aceste circumstanțe nefericite sunt Voința lui Dumnezeu, ceea ce este bineînțeles greșit, deoarece Voința lui Dumnezeu este numai Bună . Când conștiința omului este luminată de cunoaștere știind că ee însași și-a creat toată suferința, atunci aceasta poate fi foarte mult ajutată, prin dizolvarea cauzei și nucleului tuturor limitărilor sale. Omul va cunoaște atunci Stăpânirea personală a energiei și vibrațiilor.
             Omenirea în mare parte a fost protejată milostiv prin faptul că nu știa ce ea avea facut cu energia minunată a lui Dumnezeu și cu corpurile fizice, eterice, emoționale și mentale care erau inițial atât de frumoase. Ea nu a înțeles că orice suferință, inclusiv ceea ce se numește moarte, se află în utilizarea trecută și prezentă a acestei Energii divine. Când fiecare om înțelege în sfârșit că Legea Cercului (Legea cauzei și a efectului) este inexorabilă, atunci toată lumea începe să-și dorească să întoarcă lucrurile. Iertarea lui Dumnezeu este mai mult decât o propoziție, este Știința Alchimiei Divine. Energia se supune gândurilor, sentimentelor, cuvintelor și acțiunilor omului. Aura tuturor este plină de energia specială pe care El a pus-o acolo de-a lungul secolelor. Când un individ cere Legea Iertării și folosește Focul Violet, el atinge energia deja folosită a Prezenței Universale EU SUNT și a Ființelor Divine care au pregătit această Puterea Sublimării pentru o astfel de zi. Acceptați Puterea acestui Foc Violet pentru a transforma și ridica cu adevărat energiile corpurilor inferioare (fizice, eterice, emoționale și mentale). Cu încercări constante și repetate, rezultatele vor dovedi conștiinței exterioare eficiența acestui Foc Violet în transformarea, armonios și fără efort, a unei energii care altfel ar fi fost foarte dureroasă.
         Isus cunoștea bine Harul Iertării și Focul Violet. El spunea adesea: „Păcatele tale îți sunt iertate” și, în urma acceptării acestui Iertare, cei care cereau alinare la angoasă, erau alinate în forma lor exterioară.
         Cunoașterea prezenței focului violet, utilizarea acestuia și sentimentul de acceptare a eficacității sale sunt de cea mai mare importanță pentru elevul care, din fericire, mai mult decât atât, nu își amintește toate activitățile diferite la care a participat de secole. Energia l-amintește! Pentru că energia este perfect calificat de creatorul său până în momentul în care este transformat conștient în perfecțiune.
          Regatul uman, viața păsărilor, regatul naturii și regatul animalelor sunt legate între ele prin nenumărate verigi (lanțuri karmice) create de vârste și vârste ale asociațiilor neplăcute. Cea mai sigură cale de a elibera sufletul de aceste lanțuri neplăcute de asociații (dintre care majoritatea nici măcar nu sunt cunoscute de sinele exterior) este de a cere profund și sincer Legea Iertării pentru orice energie folosită greșit de la începutul individualizării ființei, de a rugă îngerilor focului violet pentru a-i ajuta pe toți cei care doresc sincer să ierte și să accepte cu adevărat iertarea. Astfel, Legea Cercului poate fi o experiență fericită în care Studentul creează și emite numai cauze constructive și, prin urmare, culege numai efecte fericite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *